Windows Phone 7 και 25.000 apps, για το νέο σου WP7 smartphone

by Stefanos Kofopoulos • On 03-07-2011 • AT 1:40 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows Phone 7 και 25.000 apps, για το νέο σου WP7 smartphone

Δεν είναι ούτε χρόνος που βγήκαν στην αγορά το Windows Phone 7 και ήδη το φράγμα των 25.000 εφαρμογών είναι ήδη παρελθόν. Θυμάστε τα προηγούμενα γενέθλια στο εξάμηνο με τα 15.0000 Windows Phone apps, ε; Τα νούμερα φυσικά δεν είναι ποτέ αρκετά και έτσι για την ιστορία και μόνο, αυτή την στιγμή στο Windows Phone 7 Marketplace το 51% των εφαρμογών είναι δωρεάν ενώ η μέση τιμή είναι $1.48 ανά εφαρμογή. Τον Απρίλη μόνο προστέθηκαν 3.000 εφαρμογές στο Marketplace, κάνοντας το φράγμα των 15.000 εφαρμογών κομμάτια. 187 εφαρμογές την μέρα και συνεχίζει ασταμάτητα. Όλα για τα apps. Έχετε χρησιμοποιήσει και τα τρία “μεγάλα” mobile λειτουργικά; Ποια είναι η γνώμη σας για τα καταστήματα εφαρμογών τους;

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προσωπικά πιστεύω το App Store της Apple είναι ανώτερο και από το market των Android και από Windows Market Place της MS.

  Είναι ανώτερο επειδή είναι ποιό εύκολο στο να βρείς αυτό που ψάχνεις, κάθε μέρα βρίσκεις νέα τσάμπα πράγματα και προσφορές. H Apple βεβαίως ξεκίνησε με αυτή την ιδέα και για αυτό τον λόγο χρονολικά και ποιοτικά είναι σε πολύ καλήτερη πορεία από τον ανταγωνισμό.

  Ωστόσο η Apple έχει και το περίφημο iTunes Store στις φορητές συσκυες που εκτός από διαφορετικά τσάμπα τραγούδια κάθε μέρα, σου προσφέρει κάθε τόσο και ταινείς ακόμη χωρίς καμία χρέωση. Επίσης πολύ μπροστά έχει πάει και το iBooks Store πάλι της ίδιας εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

  Τέλος η αντιγραφή είναι δύσκολο να γίνει γιατί ακόμη και στους υπολογιστές και την μοντέρνα τεχνολογία τα αντίγραφα απαίχουν κατά πολύ σε σχέση με το πρωτότυπο.

  Εδώ λοιπόν έχουμε το πρωτότυπο της Apple και ο ανταγωνισμός να ακολουθεί προσπαθώντας να αντιγράψει. Το ίδιο έγινε και με τις ταμπλέτες! Τώρα δύο χρόνια θα έχουν περάσει τα Χριστούγεννα και βλέπετε πόσο κατώτερα είναι όλα σε σχέση με το iPad….

  • Μπορεί σε ποσότητα το App Store και Android Market υπερτερούν κατα μεγάλο ποσοστό. Αλλά τα WP7 Marketplace κερδίζει σε ποιότητα και η Microsoft θέλει και ποντάρει σε αυτό γιατί το έκανε from the scratch και είδε τις συνέπειες που έχει το App Store λόγω των πολλών apps(Δεν διαφωνώ από λειτούργικότητα που δίνει το Xcode-SDK είναι φανταστικό, δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό). Και 25.000 apps μέχρι στιγμής με ποιότητα είναι πάρα πολύ καλό νούμερο, αν συλογιστεί κανείς πόσο καιρό είναι τα WP7 στην αγορά.

   Όμως δεν σου την σπάει να πατάς να βρεις ένα Fart App να σου βγάζει 100 αποτελέσματα εκ των οποίων μόνο τα 2 αξίζουν να κατεβάσεις; Δεν αντιλέγω το App Store και Android Market έχει μεγάλη ποικιλία αλλά οι “κλώνοι” των αρχικών apps δεν κάνουν πιο δυσεύρετη την αναζήτησης της κατάληλης εφαρμογής για εσένα; Είδες που η αντιγραφή απαίχει κατά πολύ σε σχέση με το πρωτότυπο; Τα 450.000 apps (ούτε και εγώ δεν ξέρω πόσα είναι) που υπάρχουν στο App Store είναι μονάχα ένας τίτλος που θέλει να ακούει το αυτάκι του Steve Job και των Apple Fans. Όταν το App Store γίνει ένα βούνο (στην κυριολεξία) από σκουπίδια θα δεις πως ούτε μισές και λιγότερο δεν αξίζουν να τις κατεβάσεις…..

   Έχω HTC HD2 (που το έχω περάσει WP7 και Android) και iPod Touch 2G και μπορώ να πώ ότι το κάθε Market απέχει αρκέτα από οποιοδήποτε Market ανταγωνιστή και απευθύνονται με κατα κάποιο τρόπο σε συγκεκριμένο κοινό κάθε φορά (αλλά όχι πάντα).

   Κοίτα και απο την άλλη η αντιγραφή του ένός απο του άλλου που συνήθως το βλέπουμε ανάμεσα σε Microsoft και Apple είναι μια κλασσική παράδοση από την στιγμή που δημιουργήθηκαν απο το μηδέν αυτές οι εταιρίες. (Δες λίγο Pirates of Silicon Valley για να καταλάβεις πως άρχισε να αντιγράφει η μια εταριρία την άλλη). Αλλά απο την άλλη υπάρχει η σχετική και η απολύτη αντιγραφή……που στη σχετική γίνεται για λόγους “επιβίωσης” των εταιρίων στην Αγορά (και νομίζω υπάρχει νόμος χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος που είναι νόμιμη η σχετική αντιγραφή στην αγορά της Αμερικής για λόγους ανταγωνισμού και να υπάρχει ανάπτυξη και παραγωγή, μην το βλέπεις εδώ το ακριβώς αντίθετο στο Ελλαδιστάν) και στην απόλυτη που έχουμε παραβίαση πατέντας καθαρότατα που οι εταιρίες χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική για να δούν τα επερχόμενα smartphones των ανταγωνιστών……Marketing θα το θεωρούσα αυτό….να ζεις κάτι ανάλογο σε μια ζούγκλα…αυτά έχει η ζωή :P

   Μην βλέπετε οι περσσότεροι απο εσάς την Microsoft να αποτελείται από ανθρώπους που φοράνε πουκαμισάκι με τα nerd γυαλιά. Αν το στρώσει απο την αρχή η Microsoft για τα καλά μπορεί να γίνει ηγέτιδα, όπως το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Μπορεί να έκανε βλακεία κατα την πάροδο του χρόνου (δες Windows Mobile 6.5) και να έχει μέχρι στιγμή 25.000 apps διαθέσιμα για τα WP7 αλλά κατάφερε να κερδίζει σε ποιότητα και απο τα λάθη του παρελθόντος.

   Κατα τα άλλα σεβαστή η γνώμη σου!

 2. Αναργυρε πες που σε παρακαλω υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες εφαρμογες που λειπουν απο το android και windows app store που τις θεωρεις απαραιτητες? Γινε λιγο ποιο συγκεκριμενος

  • Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που εγώ χρησιμοποιώ που λύπουν και από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα. Να δώσω 2 παραδείγματα: 1) εφαρμογή τύπου Find my iPhone, 2) εφαρμογές τύπου Cosmic, και Photosynth

   Οι παραπάνω εφαρμογές που αναφέρω υπάρχουν στο App Store, οι ίδιες ή και παρόμιας χρηστικότητας στον τομέα της κάθε εφαρμογής που αναφέρω δεν υπάρχουν ούτε στο WP Marketplace ούτε σε Android Market.

   Τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που είναι απαραίτητες και όμως δεν υπάρχουν σε άλλα Stores εκτός Apple App Store

 3. Η Apple έκανε το 2007 ένα ΘΑΥΜΑ που στην αρχή όλοι οι και καλά ειδικοί σνομπάρανε.
  Δυστυχώς όμως όπως έκανε και η Microsoft με το που πιάνει μια καλή θέση στην αγορά άρχισε να φαίνεται αλαζονικά και μας ταίζει με το σταγονόμετρο. Ε να ξεμπερδεύουμε και με δαυτους για να μάθουνε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons