Το Windows Live Spaces μεταφέρει 30 εκ. blogs στο WordPress.com

by Stefanos Kofopoulos • On 27-09-2010 • AT 9:31 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Windows Live Spaces μεταφέρει 30 εκ. blog στο WordPress.com

Η Microsoft αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία Windows Live Spaces και να μεταφέρει τα blogs στο WordPress.com. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, η απόφαση δεν έχει κάποιο οικονομικό υπόβαθρο και ουσιαστικά εξυπηρετεί και τις δύο εταιρείες. Οι 30 εκατομμύρια χρήστες του Windows Live Spaces θα αποκτήσουν ένα νέο blog στην μεγαλύτερη πλατφόρμα blogging του κόσμου και το WordPress.com θα φροντίζει να ενσωματώσει το Messenger Connect ώστε να ειδοποιεί όλους τους φίλους που βρίσκονται online στο Windows Live Messenger (MSN) με την ευκαιρία κάθε νέου post. Η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει μέχρι και 6 μήνες γιατί μετά από το πέρας του χρονικού περιθωρίου η Microsoft θα κατεβάσει τους διακόπτες και το Windows Live Spaces με την σημερινή μορφή θα χαθεί.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν σε download των δεδομένων χωρίς την μεταφορά στο WordPress.com blog, κάτι που μάλλον δεν έχει νόημα αλλά σίγουρα αντανακλά την ανοιχτή φιλοσοφία τόσο του WordPress όσο και της Microsoft! Τί περιμένετε λοιπόν;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. omg. this is a huge step for wordpress community.

    • Κάτι παραπάνω από αυτό.. όχι μόνο για τα νούμερα αλλά και για το μέλλον της υπηρεσίας ως ιδέα

  2. ΤΙ ΚΙΝΗΣΗ!!!! ΟΚ με το Spaces δεν μου κάνει εντύπωση… ΑΛΛΑ και τα 30 εκατομυριάκια εκεί; Δεν μοίραζαν και μερικά στο Blogger – blogspot; :D

    Θα το θεωρούσα ένα πρωτο μεγάλο βήμα για περαιτέρω συνεργασία και services στο ΆΜΕΣΟ μέλλον θα έλεγα! Σίγουρα μια τέτοια “παραχώρηση” χρηστών δεν πάει έτσι απλά… “ΝΑ ΠΑΡΕ”!! Σκέψου το potential… WOW!!! more to see soon I guess.

    • Είναι η κίνηση μονόδρομος βασικά.. η Microsoft αποκλείεται να έδινε κάτι στο Google. Η Six Apart εξαγοράστηκε πρόσφατα. Να το κλείσει δεν μπορούσε έτσι απλά και ήδη υπήρχαν άνθρωποι μέσα στην Microsoft που έπαιζαν με το WordPress ακόμα και σε sooftware bundles που έδινε η ίδια η MS.

  3. Καιρός τους ήτανε. Windows Live Spaces = #fail .

Top

Show Buttons
Hide Buttons