Η Microsoft ανεβαίνει, τα Windows πέφτουν

by Stefanos Kofopoulos • On 01-08-2011 • AT 6:46 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η Microsoft ανεβαίνει, τα Windows πέφτουν

Η κερδοφορία της Microsoft χτυπάει ρεκόρ αλλά δυστυχώς τα Windows δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον τρελό ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας. Παρά τα 400 εκατομμύρια νέες άδειες χρήσης Windows 7, η Microsoft κατέγραψε πτώση στο κομμάτι της εταιρείας που ασχολείται με τα Windows και Windows Live για ακόμα ένα τρίμηνο (τρίτο στην σειρά) και πτώση 2% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Προφανώς μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η επιτυχία του iPad που ροκανίζει το μερίδιο αγοράς των netbooks και φθηνών laptops αλλά και ο ανταγωνισμός του Android στα tablets. Ίσως οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής για να αγοράσουν νέους υπολογιστές με Windows 8 το 2012 αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε μέχρι να δούμε τα πρώτα μοντέλα PC με το νέο λειτουργικό. Το ερώτημα είναι αν τα Windows 8 και τα Windows Phone Mango εξασφαλίσουν στην Microsoft κερδοφορία παρόμοια με αυτή του Microsoft Office, κάπου εκεί προς το τέλος του 2011 και τα μέσα του 2012.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μην τρελαινομαστε, δεν ειναι οτι δεν πουλαει η MS το λειτουργικο της, πουλαει και πολυ καλα, απλα δεν ξεπερνα τις περσινες πωλησεις για 2%. Με την οικονομικη κριση και τον εντονο ανταγωνισμο πιστευω ειναι μεγαλο κατορθωμα αυτο…

  2. Μόλις βγουν τα windows 8 θα ανέβουν οι πωλήσεις.

  3. “… και πτώση 2% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Προφανώς μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η επιτυχία του iPad που ροκανίζει το μερίδιο αγοράς των netbooks και φθηνών laptops αλλά και ο ανταγωνισμός του Android στα tablets.”

    2% πτώση στις πωλήσεις με τέτοια παγκόσμια οικονομική κρίση στη διάρκεια της οποίας άλλοι δεν έχουν ούτε τα προς το ζειν, νομίζω η Microsoft έχει πάρα πολύ καλό δίκτυο πωλήσεων και μάρκετινγκ!

    Οι άνθρωποι που ζουν μέσα στις πωλήσεις έχουν πιάσει το νόημα των λέξεων μου.
    2% = μηδέν, σε τούτη την εποχή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons