Windows Build conference σήμερα, η Microsoft τα αλλάζει όλα

by Stefanos Kofopoulos • On 13-09-2011 • AT 4:31 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Windows Build Conference σήμερα, η Microsoft τα αλλάζει όλα

Η μέρα έφτασε και αν έχετε κανονίσει κάτι για το απόγευμα προλαβαίνετε να το ακυρώσετε. Build Conference ή αλλιώς μια γεύση από την δουλειά που έχει κάνει η Microsoft πάνω στα Windows 8. Ξέρουμε τι να περιμένουμε, tablets με Windows 8, ενσωματωμένο Hyper-V, instant boot αλλά και πολλά ακόμη τα οποία η εταιρία έχει προσπαθήσει να κρατήσει μυστικά. Τρίτη και 13 λοιπόν σήμερα και στις 7:00 το απόγευμα ραντεβού στο buildwindows.com. Έχουμε δει ήδη πολλά που δεν τα περιμέναμε, τι άλλο θα μπορούσαμε άραγε να περιμένουμε;

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανυπομονώ για το αν θα βγάλει beta για να την δοκιμάσω

 2. Μια τρύπα στο νερό.

 3. Τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, κάτι καινοτόμο ακόμα να δούμε.

  • Τι περισσότερο καινοτόμο από νέο UI, νέα API, full multi monitor support (το δείχνει τώρα);

   • Ναι, αν μιλάμε για αρχές του 90′ τότε ναι, είναι πολύ καινοτόμο. Φιλικά.

 4. Κάτι που να σε κάνει να πεταχτείς από την καρέκλα.Αυτό είναι καινοτομία.Για τον Windows world είναι ένα βήμα μπροστά αλλά γενικώς δεν ξεχωρίζει.

 5. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καινοτόμο UI όταν εδώ και χρόνια υπάρχει ένα OS X με πλειάδα καινοτομιών και ένα σπουδαίο iOS…

  • Κατά κάποιο περίεργο τρόπο η πρότασή σου από μόνη της αυτο-αναιρείται, και μάλιστα με 2 τρόπους!

   όταν εδώ και χρόνια υπάρχει ένα OS X με πλειάδα καινοτομιών


   1) Δηλαδή οι καινοτομίες ενός λειτουργικού είναι συνάρτηση της παρουσίας του στην αγορά? Αν ναι τότε το OS X (όπου το X είναι για να δηλώσει τις linuX ρίζες του) είναι πολύ νέο, και συνεπώς η MS έχει πολύ περισσότερες μια που είναι παραπάνω στην αγορά.
   2) (“εδώ και χρόνια” = κάτι παλιό) != καινοτομία…

   Τέλος πάντων ανεξάρτητα από αυτό. Υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά στις 2 εταιρίες. Η MS ξοδεύει ένα αστρονομικό ποσό από τα έσοδά της σε R&D και δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες που ρίχνει στην αγορά προσπαθώντας πραγματικά να καλύψει την κάθε ανάγκη που μπορεί να έχουν οι χρήστες. Ειδικότερα σέβεται πραγματικά τους developers (με μέχρι πρότινος εξαίρεση τους… web developers, όπου λόγω της αντιπάθειας μεταξύ IE6 και web standards μας έβγαζε το λάδι. Αλλά αυτό διορθώθηκε όταν τον σκότωσε οικειοθελώς πρόσφατα) και αυτό μπορεί να το καταλάβει όποιος έχει δουλέψει με Visual Studio.
   Πάντως εγώ αντιλέγω πιστεύοντας ότι είναι οδηγός στις καινοτομίες, στα νέα προϊόντα και στις νέες αγορές.
   Tα Windows απλά παίζουν παντού (ανεξάρτητα σύνθεσης υλικού κ.λ.π.)
   Τα windows είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής. Δεν σε κυνηγάει η MS αν κάνεις “jailbrake” το κινητό σου, ή αν πάρεις μία εφαρμογή που δεν είναι από το “app store” και χάσει το μερτικό της, ή αν θέλεις να πάρεις mp3 εκτός από το itunes… Ακολουθεί μονοπωλιακές τακτικές που εμένα δεν μου κάθονται καθόλου καλά και ας μου αρέσει απίστευτα ο βιομηχανικός και μίνιμαλ σχεδιασμός που έχουν τα προϊόντα της.
   Το καινοτόμο iPhone ήταν ένα δυνατό evolution στην αγορά των smartphone, αλλά δεν ανακάλυψε τον τροχό μια που ήδη υπήρχε. Το θέμα ήταν ότι η apple αγόρασε την τεχνολογία της capacitive οθόνης τότε και μετά πήρε κάμποσο στους υπόλοιπους να κάνουν κάτι αντίστοιχο (αυτό βέβαια συμβαίνει σχεδόν πάντα). Σήμερα η apple αντιγράφει από τους άλλους (βλέπε σύστημα notification στο νέο ios 5, από android πλευρά) ενώ τους κυνηγάει μπας και κατορθώσει και κρατήσει κάτι από το κομμάτι της πίτας (βλέπε ban στην Sammy). Εγώ σαν πρώην κάτοχος ενός 3GS και νυν κάτοχος ενός Galaxy μπορώ να πω ότι με το android κάνω τα ίδια ή και περισσότερα, και πολλές πολλές φορές πολύ πιο εύκολα, ενώ η συσκευή είναι skinable σε απίστευτο βαθμό.
   Το θέμα είναι ότι πλέον – και ειδικά χωρίς τον jobs – καθυστερεί πολύ στο κομμάτι του innovation και ειδικά στο κομμάτι του software. Και δεν νομίζω ότι το design σε λίγο θα αρκεί, γιατί θα χρειάζεται οικοσύστημα που προσπαθεί να το φτιάξει αλλά μάλλον δεν θα της βγει. Θα μείνει στο ~14% της αγοράς στην καλύτερη, και το παιχνίδι θα παίξει ανάμεσα σε Google και MS
   Καινοτομία είναι από το touch να περάσει κανείς σε gestures χωρίς αφή και σε φωνητικές εντολές (βλέπε kinect)

   • Λοιπόν, χρόνια τώρα το os x προσφέρει καινοτόμες λύσεις που δουλεύουν και που είναι μπροστά από την εποχή τους, μπορούν και στέκονται και εξελίσσονται. Καλύτερα ας μην πιάσουμε το ποιος είναι πρώτος, ποιος αντέγραψε (ούτε καν έκλεψε).

    Η Microsoft πρόσφερε σημαντικά πράγματα, ωστόσο η εξέλιξη της δεν ήταν η αναμενόμενη. Eξυπνος είναι αυτός που πετάει εκατοτάνδες χρήματα προσπαθώντας να αποδείξει κάτι που τελικά δεν του βγαίνει και στο τέλος το μονο που έχει είναι μια γεμάτη αποθήκη με άχρηστα πράγματα που δεν του δουλεύουν;

    Σου απάντησες! “Το θέμα ήταν ότι η apple αγόρασε την τεχνολογία της capacitive οθόνης τότε και μετά πήρε κάμποσο στους υπόλοιπους να κάνουν κάτι αντίστοιχο”.

    Το να είσαι ανοιχτός σε όλα δεν είναι καλο ούτε και πρακτικό, το βλέπουμε και στην πραγματική μας ζωή, δεν δουλεύει . Ίσως λοιπόν, αν και τα Windows είχαν μια κάποια “ελεγχόμενη δημοκρατία” ίσως να ήταν λειτουργικά και ασφαλή. Τα Windows δεν παίζουν παντού εξαιτίας της ασυμβατότητας σύνθεσης και υλικού.

    Το αν τελικά αντέγραψε η Apple η γενικά τι έχει παίξει με αυτό το θέμα δεν μπορώ να το ξέρω. είναι πολύ περίεργο και πολύ πιο βαθύ. Ούτε η αποχώρηση του Jobs, ούτε η πρόσληψη του comex είναι τυχαία γεγονότα. Όμως αν πω κάτι θα φανώ Λιακόπουλος οπότε το κόβω.

    Το Android και η Google νομίζω θα έχει την τύχη της Microsoft . Ξέρεις είναι σαν κάτι παιδιά στο σχολείο που είναι super μέχρι να παραδώσει το γραπτό ο διπλανός τους.

   • Σχετικά με αντιγραφή, κλοπή κ.λ.π. οφείλεις να ξέρεις ότι μία από τις πιο γνωστές ρήσεις του Steve Jobs (1996) είναι η: “Good Artists Copy, Great Artists Steal”. Αυτή είναι η φιλοσοφία και η γραμμή της εταιρίας.

    Η Apple δεν έχει κανένα innovation. Αυτό που κάνει είναι απίστευτο μαρκετινγκ, συνδιασμένο με design. Αγοράζει τεχνολογίες, και μετά απλά τις πατεντάρει για να καθυστερήσει τον ανταγωνισμό, κερδίζοντας χρήματα. Αυτό είναι και το μυστικό του χρηματοκιβωτίου της. Μπορείς να την φανταστείς σαν ένα “μεταποιητή”…

    Λες ότι

    Eξυπνος είναι αυτός που πετάει εκατοτάνδες χρήματα προσπαθώντας να αποδείξει κάτι που τελικά δεν του βγαίνει και στο τέλος το μονο που έχει είναι μια γεμάτη αποθήκη με άχρηστα πράγματα που δεν του δουλεύουν;

    Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Αν ο άνθρωπος έχει φτάσει στο σημερινό τεχνολογικό του επίπεδο είναι διότι ερευνά την κάθε δυνατή πορεία. Το παράδειγμα ότι αυτή η μέθοδος δουλεύει είναι τόσο η MS, αλλά ακόμα περισσότερο η Google. Μία εταιρία που από το πουθενά, μόνο με μία μηχανή αναζήτησης, επειδή επένδυσε και επενδύει στην έρευνα έφτασε στο σημείο να γίνει ένας κολοσσός, που προσφέρει στον απλό χρήστη δωρεάν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της, και που αλλάζει την αγορά. Και αναφέρομαι στην Google γιατί αν δεις το παρελθόν της θα δεις ότι έχει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Όμως η γνώση και η εμπειρία από κάθε προσπάθεια, δεν χάνεται αλλά μεταβαίνει στο επόμενο προϊόν. Κοίτα που είναι το market share των Android devices, 2χ αυτό της Apple μέσα σε ένα χρόνο. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, και αυτό δείχνει την εξέλιξη των πραγμάτων, και την προτίμηση του κόσμου.

    Η μορφή της πληροφορικής είναι σήμερα όπως είναι, και αυτό οφείλετε στην MS (και στην IBM) που κατόρθωσε και έβαλε τους υπολογιστές στα σπίτια των ανθρώπων. Επίσης οφείλετε στην MS που έσωσε την Apple από την χρεωκοπία μερικά χρόνια πριν (υπόψιν ότι είναι πάρα πάρα πολύ καλοί συνεργάτες, και ότι πολλές υπηρεσίες της Apple είναι MS products refactored. Επίσης η MS έχει ένα μεγάλο αριθμό μετοχών της Apple…)

    Το να είσαι ανοιχτός σε όλα δεν είναι καλο ούτε και πρακτικό, το βλέπουμε και στην πραγματική μας ζωή, δεν δουλεύει . Ίσως λοιπόν, αν και τα Windows είχαν μια κάποια “ελεγχόμενη δημοκρατία” ίσως να ήταν λειτουργικά και ασφαλή.

    Το να είσαι ανοιχτός σε όλα είναι πάρα πολύ καλό γιατί όχι απλά δουλεύει αλλά είναι αυτό που μας κρατάει ασφαλείς και σίγουρους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των server και των Super Computer τρέχει κάποια μορφή του ανοιχτού Linux. Και αυτά τα μηχανάκια καθορίζουν από τα φανάρια της κυκλοφορίας, από την αποκρυπτογράφηση πρωτεϊνών για την φαρμακοβιομηχανία, αλλά και τα emulations για την ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου και την αντίδρασή της σε θεραπεία κ.λ.π.
    Αντίστοιχα φαντάζεσαι την γνώση και την επιστήμη να ήταν “πατενταρισμένη”? Ο κόσμος θα ήταν χάος! Δε νομίζω όταν ο Maxwell, o Einstein, ο Edison, o Ford, να “πατεντάρανε” τις θεωρίες και τις εφευρέσεις τους. Για αυτό σήμερα μπορείς και βλέπεις τηλεόραση, μιλάς στο τηλέφωνο, serfάρεις στο ιντερνετ κ.λ.π. Δεν υπάρχει χειρότερο και πιο ποταπό πράγματα από τις πατέντες. Είναι τροχοπέδη στην έρευνα, στην ανάπτυξη, και στη ζωή.
    Σε ότι αφορά την ασφάλεια των Mac ισχύει ότι ισχύει σε κάθε είδους device με λειτουργικό. Σπάει… και μάλιστα στα διάφορα hack fest και διαγωνισμούς, σπάει πάντα πρώτο, γιατί η Apple αδιαφορεί εντελώς για την ασφάλεια (και ας την διαφημίζει) και καθυστερεί μέχρι αηδίας να βγάλει τα security updates της. Η MS κάθε εβδομάδα, είναι συνεπής… Το να νομίζεις ότι είσαι ασφαλείς είναι ένα θέμα, και το να είσαι είναι όντως ένα άλλο.

    Τα Windows δεν παίζουν παντού εξαιτίας της ασυμβατότητας σύνθεσης και υλικού.

    Δηλαδή που δεν παίζουν? Δεν το καταλαβαίνω αυτό… Μπορείς να μου κάνεις ένα παράδειγμα? Μέχρι σήμερα είχα την εντύπωση ότι παίζουν ακόμα και στα MAC ;-) Και το θέμα είναι ότι παίζουν με ένα αξιοθαύμαστο backward compatibility 20ετίας…. Εξού και τα όποια προβλήματα. Αλλά αυτό δείχνει σεβασμό στον επαγγελματία και στον χρήστη που αν χρησιμοποιεί μία εφαρμογή μπορεί να την τρέξει στις πιο πολλές περιπτώσεις ακόμα και μετά από αναβάθμιση αρκετών μηχανημάτων. Έχω εφαρμογές και παιχνίδια από το 1998 και ακόμα δουλεύουν στον i7 που έχω σήμερα με τα win 7! Αν αυτό δεν είναι αξιοθαύμαστο τι είναι?

   • Mallon h kainotomia ton Windows 8 periorizete sti nea veltiomeni Blue Screen of Death!

   • Min ipovathmizis ton antipalo gia na tekmiriosis ta epixirimata sou. To mac os ine xronia mprosta- kalitero. ;) sorry gia t greeklish

 6. @Καρατζάνης: Well said.

  Τα windows 8 είναι όμορφα απ’ όλες τις απόψεις.

 7. Όμορφα, άσχημα δεν λέει τπτ. Οι υποκειμενικές απόψεις δεν καθορίζουν την κίνηση της αγοράς ούτε ελάχιστο.
  Στα κινητά που είχαν ήδη τεράστια βάση χρηστών, υπήρχε ανάγκη για δεύτερο λειτουργικό καθώς το ios σε εξαναγκάζει σε συγκεκριμένη εταιρεία και μοντέλο με αποτέλεσμα το Android να βρει πρόσφορο έδαφος και να καθιερωθεί.
  Τα WP7 ήρθαν αργά και μετά από τόσους μήνες το μερίδιο της Microsoft στην αγορά έπεσε αντί να ανέβει, ομοίως και τo Meego που πέθανε πρόωρα.
  Τα tablets, αντίθετα από τα κινητά, δεν είχαν καθόλου βάση. Τα καθιέρωσε η Apple, το έπαιξε σωστά και έγινε σχεδόν μονοπώλιο που το Android δεν έχει καταφέρει να κλονήσει ούτε στο ελάχιστο. Τα windows 8 που έρχονται τελευταία και καταιδρωμένα, πως θα κλονήσουν την αγορά αν δεν παρουσιάσουν κάτι πραγματικά πρακτικά πρωτοποριακό; Το metro gui όσο cool κι αν ακούγεται, εναπόκειται καθαρά στο προσωπικό γούστο του καταναλωτή. Εγώ το βρίσκω κακάσχημο, η αδερφή μου έτσι κι έτσι, ο κολλητός μου όμορφο. Κοινώς κλάιν μάιν. Την ίδια τύχη με τα WP7 θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα, καθώς δεν υπάρχει λόγος για την ύπαρξη τόσων πολλών λειτουργικών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons