Windows 8 Touch Keyboard, η έρευνα της Microsoft για το πληκτρολόγιο αφής

by dtonias • On 18-07-2012 • AT 9:14 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows 8, η έρευνα της Microsoft για το πληκτρολόγιο αφής

Σε ένα αρκετά εκτενές άρθρο η Microsoft και ο Kip Knox, μέλος της ομάδας Windows User Experience, εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο σχεδιασμού του πληκτρολογίου αφής στα Windows 8, τις έρευνες καθώς και τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξαν. Όσοι έχετε ήδη κατεβάσει τα Windows 8 έχετε δει τις αλλαγές και τις βελτιώσεις στο virtual keyboard των Windows 8.

Τα Windows 8 είναι προσανατολισμένα ώστε να λειτουργούν άψογα σε οθόνες αφής, ωστόσο η πληκτρολόγηση στο γυαλί δε μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα “κανονικά” πληκτρολόγια με κουμπιά που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Κύριος λόγος είναι η έλλειψη feedback στο πάτημα των κουμπιών της οθόνης καθώς επίσης και η έλλειψη σωστής τοποθέτησης των χεριών στη λεία επιφάνεια του γυαλιού.

Κατά τις έρευνες οι μηχανικοί των Windows 8 δοκίμασαν διαφορετικές θέσεις κατά τις οποίες μπορεί να κρατήσει κανείς το tablet, είτε κρατώντας τη συσκευή με τα δύο χέρια χρησιμοποιώντας του αντίχειρες για την πληκτρολόγηση, είτε το ένα χέρι να κρατάει τη συσκευή και το άλλο να πληκτρολογεί, είτε με τη χρήση και των δύο χεριών ταυτόχρονα αφού έχει τοποθετηθεί η συσκευή σε μία βάση ή στα πόδια του χρήστη.

Για κάθε μία θέση το πληκτρολόγιο μπορεί να αλλάξει με βάση την κατάσταση κάθε ατόμου, έτσι ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερη εμπειρία χρήσης. Επίσης, η έρευνα συνεχίστηκε στην μελέτη των κινήσεων των ματιών κατά την πληκτρολόγηση ώστε να μελετηθεί αν οι χρήστες προτιμούν να κοιτάζουν στο πληκτρολόγιο ή την οθόνη την ώρα που γράφουν. Gestures αλλά και αυτόματη διόρθωση σε λέξεις ανάλογα με τη θέση του χεριού συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των λαθών κατά την πληκτρολόγηση, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση σε σύγκριση με τις μεθόδους που έχουμε χρησιμοποιήσει έως σήμερα.

Windows 8, η έρευνα της Microsoft για το πληκτρολόγιο αφής

Το άρθρο περιέχει αρκετές λεπτομέρειες, όχι μόνο για τα Windows 8, αλλά και για τα αποτελέσματα ερευνών για την πληκτρολόγηση σε οθόνες αφής. Ορισμένες από τις τεχνικές που θα δείτε στα Windows 8 υπάρχουν στο παρακάτω video.

[ via ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και αφού κάνανε αυτή την ενδελεχέστατη έρευνα…αντιγράψανε το πληκτρολογιο του ipad!

  • O Titanas disguised!
   …Έλα παραδέξου το!!! :-)

   • :p Πάντως τα πληκτρολόγια στις touch συσκευές έχουν περιθώρια βελτίωσης και ελπίζω να βελτιωθούν αφού όσο περισσότερο γράφουμε σε αυτά (σε facebook, twitter, blogs κτλ.) τόσο πιο εκνευριστικά γίνονται. Εϊναι και η ζέστη, δεν αργεί να πετάξεις το ipad από το παράθυρο!

  • Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει Windows 8 σε tablet ούτε Windows Phone 8 αλλά μπορώ να πω ότι το πληκτρολόγιο των Windows Phone 7 είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε virtual keyboard. Τουλάχιστον σε σύγκριση με το σημερινό iOS 5.1 και Android 4.0

   • Ισχύει! Πολύ άνετο keyboard.

  • Αφού κάνανε αυτήν την ενδελεχή έρευνα, και κρίνοντας από το πληκτρολόγιο των WP7 όπως είπε και ο Titanas, δημιούργησαν ένα εικονικό πληκτρολόγιο καλύτερο από του iPad.

   Αλλά αν είναι να μιλήσουμε για αντιγραφές (αν και κατά τη γνώμη μου αυτές οι συζητήσεις για αντιγραφές είναι λίγο κουβέντα να γίνεται), πρώτα είδαμε σε ένα BuildingWindows video το σπάσιμο του πληκτρολογίου στα δύο άκρα της οθόνης για πληκτρολόγηση με τους αντίχειρες και στη συνέχεια το είδαμε και στο iPad. Όλοι αντιγράφουν. Αν δηλαδή πρόκειται για αντιγραφές και όχι για ίδιες ιδέες και σκέψεις περισσότερων του ενός κάθε φορά ατόμου και εταιρείας πάνω στα ίδια θέματα, αλλά με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

 2. Το wp7 αυτη τη στιγμη προσφερει το ποιο άνετο το ποιο γρήγορο και το ποιο ακριβές και “θετικό” πληκτρολογιο που υπαρχει σε virtual. Μορφη.

Top

Show Buttons
Hide Buttons