Windows 8, τι κρύβεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης;

by dtonias • On 20-09-2012 • AT 5:40 pm • 24 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows 8 Start power menu

Η απουσία του μενού Έναρξη (Start) από την κάτω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας των Windows 8 έχει ενοχλήσει ορισμένους χρήστες του νέου λειτουργικού καθώς στο συγκεκριμένο σημείο μπορούσε ο καθένας να βρει τόσο τις εγκατεστημένες εφαρμογές όσο και συνδέσμους για τις ρυθμίσεις των Windows. Πλέον, τοποθετώντας το ποντίκι στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης εμφανίζεται μια μικρογραφία της οθόνης της Έναρξης (Start Screen) ή της προηγούμενης ανοικτής εφαρμογής μέσω της οποίας μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα η εναλλαγή μεταξύ των δύο.

Ωστόσο, εδώ θα βρείτε ένα νέο κρυμμένο χαρακτηριστικό. Πατώντας δεξί κλικ όταν εμφανιστεί η μικρογραφία στην κάτω αριστερή γωνία εμφανίζεται ένα νέο μενού επιλογών που περιέχει συνδέσμους σε χαρακτηριστικά και ρυθμίσεων των Windows 8 όπως ο πίνακας ελέγχου, η διαχείριση συσκευών, η εκτέλεση, η γραμμή εντολών, η διαχείριση δίσκων και δικτύου, κλπ.

Windows 8 Start power menu

Mπορείτε να ανοίξετε το ίδιο μενού από οποιοδήποτε σημείο βρίσκετε χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του Χ από το πληκτρολόγιο. Επιπλέον, στην παραπάνω εικόνα παρατηρήστε την υπογράμμιση σε ορισμένα γράμματα των συνδέσμων. Πατώντας τη συντόμευση Win + X και έπειτα το υπογραμμισμένο γράμμα μπορείτε να πλοηγηθείτε απευθείας στον εκάστοτε σύνδεσμο χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

Το κρυφό μενού επιλογών προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε ένα μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων των Windows 8 από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε είτε στην επιφάνεια εργασίας, την οθόνη Έναρξης ή σε μία ανοικτή εφαρμογή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

24 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άσχετο, αλλά πως έβαλες ελληνικά; Έχω τα windows 8 από το MSDN και δεν μου έδωσε επιλογή για ελληνικά κατά την εγκατάσταση, γίνεται έπειτα να μπούνε;

  • Έπρεπε να κατεβάσεις την αντίστοιχη έκδοση στα ελληνικά πρώτα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το language pack ελληνικών που θα βρεις στο MSDN.

   • Ευχαριστώ για την απάντηση! Βρήκα σήμερα τo multilanguage pack στο msdnaa, δεν το είχα δει πιο πριν, μάλλον τώρα το πρόσθεσαν!

 2. Τιμή ξέρουμε?

  • Η τιμή της αναβάθμισης από Windows XP, Vista και 7 θα είναι περίπου στα 35 euro. Η τιμή για νέα αγορά των Windows 8 δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά υπολογίζεται κάτω των 100 ευρώ, πιθανώς στα 60 ευρώ, σε ένα συγκεκριμένο διάστημα προσφοράς.

 3. εμενα στο toshiba λαπτοπ με amd athlon και ati 4500 καρτα που εχω λεει οτι δεν μπορει να αναβαθμιστει απο 7 σε 8 γιατι ;;;; κλαψ

  • Που το είδες αυτό;

   • στο σαιτ της τοσιμπα εχει πληροφοριες για την αναβαθμιση σε 8 και βλεπεις τον κωδικο του λαπτοπ και σου λεει αν μπορεις να την κανεις. εμενα μου λεει οτι οχι μονο ειναι υπαρχει ασυμβατοτητα σε drives αλλα και στο hardware υλικο.. επισης στην microsoft στο κεντρο συμβατοτητας η καρτα γραφικων μου ati radeon mobility hd 4500 λεει οτι ειναι ασυμβστη στην αναβαθμιση.. αυτα ,,…

   • The models listed are the only models supported by Toshiba for the Microsoft Windows 8 upgrade. If your Toshiba laptop model is not listed as being supported by Toshiba for the Windows 8 upgrade then Toshiba does not recommend upgrading to Windows 8 as some drivers, utilities and hardware may not be compatible with Windows 8.

   • Είναι παλιότερο μοντέλο το laptop προφανώς και δε θα το υποστηρίξουν επίσημα. Αλλά αφού τρέχει ήδη τα 7 θα μπορεί να τρέξει τα 8 αλλά ίσως προβλήματα συμβατότητας με drivers κλπ να δημιουργήσουν προβλήματα.

   • δεν είναι αναγκαίο να έχεις “original” drivers για τα 8άρια, εγώ για μια συσκευή bluetooth που έχω και την χρειάζομαι, του έβαλα των XP και δουλεύει μια χαρά.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ BSOD, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ! μου έλειψε :P

   • Ναι, ακόμη και με generic drivers μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αλλά δεν εξασφαλίζουν τη σταθερότητα του υπολογιστή πάντα. Για παράδειγμα, η κάρτα γραφικών θα δουλέψει με προηγούμενους drivers σε τυπική λειτουργία αλλά δε θα αποδίδει καλά σε κάποιο παιχνίδι με απαιτήσεις.

 4. dtonias, είναι εύκολο να με παραπέμψεις με κάποιο λινκ για το ελληνικό language pack..?

  • Αν έχεις συνδρομή Technet, MSDN ή MSDNAA θα το βρεις στο λογαριασμό σου. Διαφορετικά, με μια αναζήτηση στα “γνωστά sites” θα το βρεις με το όνομα el-gr.mlc

 5. Παιδιά έχω τα windows 8 ent και ατόν συνδέω φλασάκι 16G και όταν πάω να το βγάλω κολλάνε τα windows και μετά κλίνη το pc, μετά που το δοκίμασα ξόανα κολλάνε αλλά μόλις συνδέω το φλασάκι εκείνη τη στιγμή με βγάζει ένα μήνυμα και λέει: (διατηρήστε συνδεδεμένη τη μονάδα usb αφαιρέστε τη μονό αφού τερματιστεί η λειτουργιά του υπολογιστή διαφορετικά,ο χώρος εργασίας windows to go ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλμα και θα μπορούσατε να χάσετε τα δεδομένα σας.)

  • Προσπάθησες να δημιουργήσεις Windows To Go στο φλασάκι; Τι θες να κάνεις ακριβώς, να το διαγράψεις;
   Το Windows To Go κάπως έτσι λειτουργεί και φορτώνει το λειτουργικό από το usb flash χρησιμοποιώντας το hardware του υπολογιστή χωρίς να τροποποιεί το ήδη υπάρχον εγκατεστημένο λειτουργικό και software.

   • Όχι απλά να βάλω δεδομένα συγκεκριμένα μια ταινία δεν πείραξα τίποτα για Windows To Go, το κάνει κάθε φορά που βάζω φλασάκι, ένα 4g που δοκίμασα δεν το κάνει υπάρχει καμιά ρύθμιση για να μην το κάνει αυτό?

   • Παράξενο. Μπες στις ρυθμίσεις του Windows To Go (μπορείς και με μια απλή αναζήτηση στο Start) και απενεργοποίηση την αυτόματη φόρτωση για τις συσκευές.

 6. Το εκανα αυτό αλλά βγάζει και λέει ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή τον επιλογών εκκίνησης όταν βρίσκεστε στο χώρο εργασίας windows to go, βασικά έκανα και ανανέωση του υπολογιστή και πήγα στης ρύθμισης του windows to go και ήτανε απενεργοποιημένο αλλά μόλις έβαλα ξανά το φλασάκι έγινε το ίδιο, τι μπορώ να κάνω ?

  • Για κάποιο λόγο έχει γίνει αντιστοίχηση του usb flash με το Windows To Go, αλλά αυτό γίνεται μόνο αν το έκανες εσύ και όχι αυθαίρετα από το λειτουργικό. Δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι έχει συμβεί στο δικό σου σύστημα για να σου πω τι να κάνεις. Ίσως χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Δοκίμασε να το βάλεις σε κάποια άλλη θύρα usb ή καλύτερα να το δοκιμάσεις σε ένα άλλο pc.

 7. Έβαλα και τα windows pro που δεν έχει windows to go και γίνεται το ίδιο πράγμα κολλάνε και κάνουνε επανεκκίνηση αλλά μόλις συνδέσω το φλασάκι δουλεύουνε κανονικά και δεν πετάνε κανένα μήνυμα αυτό που πρόσεξα τώρα είναι όταν αποσυνδέω το φλασάκι και κολλάνε το ένα πληκτρολόγιο της logitech και έχει φωτιζόμενα πλήκτρα σβήνουν και αυτά μόλις το συνδέω ανάβουν και πάλι, λέω μήπως φταίει το φλασάκι και παίζει τίποτα με το driver, πάντως στα windows 7 που το δουλεύω δεν έχω κανένα πρόβλημα δεν ξέρω τι άλλο να πω.

  • Αφού στα Windows 7 δουλεύει κανονικά, αποθήκευσε κάπου τυχόν αρχεία που έχεις στο φλασάκι και κάνε μία διαμόρφωση μήπως υπάρχουν αρχεία από το Windows To Go μέσα. Φυσικά, τσέκαρε και μήπως υπάρχουν ενημερώσεις για usb drivers κλπ.

 8. Τα windows 8 ent η full έκδοση ξέρουμε πόσο θα κάνει?

  • Η Enterprise έκδοση είναι μόνο για επιχειρήσεις, οργανισμούς, κλπ. και διατίθεται με volume licencing μαζικά. Οι ιδιώτες, δηλαδή όλοι εμείς, θα μπορούν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε Windows 8 και Windows 8 Pro. Η τιμή αναβάθμισης θα είναι περίπου 35 ευρώ χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τιμή νέας αγοράς του λειτουργικού.

Top

Show Buttons
Hide Buttons