Αναβάθμιση σε Windows 8 Download το Release Preview και τι πρέπει να προσέξετε

by dtonias • On 06-06-2012 • AT 4:37 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Newsroom

Αναβάθμιση στα Windows 8 Release Preview, τι πρέπει να προσέξετε

Τις προηγούμενες ημέρες η Microsoft κυκλοφόρησε την τρίτη και τελευταία δοκιμαστική έκδοση, πριν την επίσημη κυκλοφορία, των Windows 8 με την κωδική ονομασία Release Preview. Η εγκατάσταση των Windows 8 Release Preview μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους, είτε εγκαθιστώντας το νέο λειτουργικό από την αρχή (clean install) ακολουθώντας τις οδηγίες είτε αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον Windows λειτουργικό στην έκδοση Release Preview.

Windows 8 Download

Η δυνατότητα αναβάθμισης στα Windows 8 Release Preview μπορεί να πραγματοποιηθεί από τα Windows 8 Developer και Consumer Preview, Windows 7, Windows Vista και Windows XP. Ωστόσο, η διαδικασία της αναβάθμισης δεν υποστηρίζεται πλήρως για κάθε προηγούμενη έκδοση των Windows. Για το λόγο αυτό, θα χρειαστεί να εξετάσετε ορισμένα σημεία πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης στα Windows 8.

Μέσα από τη σελίδα συχνών ερωτήσεων των Windows 8, η Microsoft διέθεσε ένα συνοπτικό πίνακα που εμφανίζει τα στοιχεία που θα διατηρηθούν κατά την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αναβάθμιση στα Windows 8 Release Preview, τι πρέπει να προσέξετε

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Αναβάθμιση από Developer/Consumer Preview:

Δυστυχώς, αν έχετε ήδη εγκατεστημένη μία από τις δύο δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 8 και θέλετε να αναβαθμίσετε στη νέα, τότε η διαδικασία αναβάθμισης στην ουσία αποτελεί μία καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού καθώς ρυθμίσεις, λογαριασμοί χρηστών και εγκατεστημένες προγράμματα θα χρειαστεί να εγκατασταθούν από την αρχή. Τα προσωπικά αρχεία κάθε χρήστη θα μεταφερθούν αυτόματα στο φάκελο Windows.old από όπου θα μπορείτε να τα μετακινήσετε έπειτα σε διαφορετικές τοποθεσίες του σκληρού σας δίσκου.

Αναβάθμιση από Windows 7:

Σε αυτή την περίπτωση η αναβάθμιση υποστηρίζεται πλήρως αφού εγκατεστημένα προγράμματα, ρυθμίσεις, προσωπικά αρχεία και λογαριασμοί χρηστών θα διατηρηθούν ακέραια και θα είναι διαθέσιμα έπειτα από την αναβάθμιση στα Windows 8 Release Preview.

Αναβάθμιση από Windows Vista:

Εδώ, η αναβάθμιση υποστηρίζεται μερικώς και θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε εκ νέου όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούσατε στο προηγούμενο λειτουργικό. Ωστόσο, ρυθμίσεις των Windows, λογαριασμοί και αρχεία χρηστών διατηρούνται κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης από τα Windows Vista.

Αναβάθμιση από Windows XP:

Αν και υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης από τα Windows XP, καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε να ρίξετε μια ματιά στις ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 8 για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να τρέξει το νέο λειτουργικό. Επίσης, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, λογαριασμοί και αρχεία χρηστών είναι αυτά που θα διατηρηθούν κατά την αναβάθμιση, που σημαίνει ότι εκτός από τις ρυθμίσεις των Windows θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και πάλι τα προγράμματα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να διατηρήσετε τα αρχεία, τις ρυθμίσεις και τους λογαριασμούς χρηστών που αναφέραμε παραπάνω για κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να εκκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης των Windows 8 Release Preview μέσα από τα Windows. Αντιθέτως, αν δημιουργήσετε ένα dvd ή usb flash drive εγκατάστασης των Windows 8 δε θα έχετε τη δυνατότητα τα διατηρήσετε κατά την αναβάθμιση.

Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό σημείο που θα χρειαστεί να γνωρίζετε είναι ότι η διαδικασία της αναβάθμισης από ένα προηγούμενο λειτουργικό στα Windows 8 Release Preview αποτελεί “μονόδρομο”. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows καταργώντας την εγκατάσταση των Windows 8 αυτό δε θα είναι εφικτό.

Μιας και πρόκειται για δοκιμαστικό λειτουργικό, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα πλήρες backup σε μια διαφορετική τοποθεσία έτσι ώστε να είστε ασφαλείς σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

σελίδα συχνών ερωτήσεων των Windows 8

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και τι καινουργιο φερνει αυτη η εκδοση?

  • Αλλαγές στο UI, νέα Metro και Bing apps, νέα χαρακτηριστικά στον ΙΕ10, Windows Media Center και άλλα τα οποία θα διαβάσεις στο pestaola τις επόμενες ημέρες :)

 2. Το Upgrade Assistant σου δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης από την έκδοση των Windows που τρέχει στον υπολογιστή σου. Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις ένα δίσκο εκκίνησης (usb/dvd) για διαφορετικού είδους εγκατάσταση.
  Στην περίπτωση σου θα σου πρότεινα να κάνεις dual boot μεταξύ των Windows 7 που έχεις τώρα και των Windows 8, έτσι ώστε να κρατήσεις τα Win7 ακέραια και να μπορείς να διαγράψεις στο μέλλον τα Win8 χωρίς να επηρεαστεί οτιδήποτε άλλο.
  Τα Windows 8 δε διατίθονται προς το παρόν στα ελληνικά, ωστόσο εννοείται ότι θα μπορείς να γράφεις και να διαβάζεις στα ελληνικα.

  • Αφού δημιουργήσεις το usb εγκατάστασης θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές στο δίσκο ανάλογα με τον τρόπο που τους έχεις χωρίσει. Επίσης, θα χρειαστεί στο τέλος να εκκινήσεις τον υπολογιστή από το usb που δημιούργησες για να ξεκινήσει η εγκατάσταση των Win8.
   Δες εδώ τη διαδικασία του dual boot που έχω γράψει παλιότερα για την έκδοση Developer Preview.

   • Εδώ είμαστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα :)

   • Αν το κάνεις μέσω του Upgrade Assistant (είτε dvd είτε usb flash) θα γίνει αυτόματα bootable.

Top

Show Buttons
Hide Buttons