Αναπαραγωγή DVD και Blu-ray ταινιών στα Windows 8

by dtonias • On 10-01-2013 • AT 7:28 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Αναπαραγωγή dvd video και bluray ταινιών στα Windows 8

Η Microsoft επέλεξε να αφαιρέσει τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD και Blu-ray από τα Windows 8 και αυτή η κίνηση αναμένεται να προβληματίσει ορισμένους χρήστες που θα χρησιμοποιήσουν το νέο λειτουργικό για πρώτη φορά.

Μέχρι και τα Windows 7, η διαδικασία αναπαραγωγής DVD ταινιών και video ήταν ιδιαίτερα απλή αφού ξεκινούσε αυτόματα με την είσοδο του οπτικού δίσκου στη συσκευή είτε από το Windows Media Center είτε από το Windows Media Player. Στα Windows 8 το Media Center δε βρίσκεται πλέον προεγκατεστημένο στον υπολογιστή σας καθώς επίσης δεν υποστηρίζεται η αναπαραγωγή DVD video από το Media Player των Windows 8. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για cd και DVD που περιέχουν δεδομένα αφού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κανονικά όπως και πριν.

Έτσι, για την αναπαραγωγή DVD video και Blu-ray στα Windows 8 θα χρειαστεί είτε να προσθέσετε το Media Center αν έχετε στην κατοχή σας την Pro έκδοση των Windows 8 είτε να εγκαταστήσετε μία από τις δεκάδες δωρεάν ή επί πληρωμή εφαρμογές που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα όπως το VLC Player, το GOM Player και το PowerDVD που θα δείτε παρακάτω.

Windows Media Center

Αναπαραγωγή dvd video και bluray ταινιών στα Windows 8

Αν και το Windows Media Center δεν αποτελεί πλέον μέρος του νέου λειτουργικού, ωστόσο μπορείτε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας μέσω της προσθήκης δυνατοτήτων των Windows 8 Pro. Η αναβάθμιση είναι δωρεάν για τους κατόχους της έκδοσης Pro των Windows 8 για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, ενώ μετά τη λήξη της προσφοράς θα είναι διαθέσιμο προς αγορά με 9,99 ευρώ.

Με την προσθήκη του Windows Media Center στα Windows 8 θα έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD και Blu-ray ταινιών στον υπολογιστή σας για να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες.

VLC Player

Αναπαραγωγή dvd video και bluray ταινιών στα Windows 8

Το VLC αποτελεί έναν από τους διασημότερους media players στα Windows με τη δυνατότητα αναπαραγωγής πολλών και διαφορετικών τύπων αρχείων ήχου και video χωρίς την προσθήκη ξεχωριστών codecs, συμπεριλαμβανομένου και αυτής των DVD και Blu-ray δίσκων. Το VLC είναι μία open-source εφαρμογή και διατίθεται δωρεάν σε όλους για τα Windows 8 και μάλιστα σύντομα αναμένεται η αντίστοιχη “metro” εφαρμογή που θα μπορείτε να εγκαταστήσετε μέσω του Windows Store.

GOM Media Player

Αναπαραγωγή dvd video και bluray ταινιών στα Windows 8

Ο GOM Media Player προσφέρει ένα μεγάλο πλήθος χαρακτηριστικών για την αναπαραγωγή media περιεχομένου στον υπολογιστή σας, δωρεάν χωρίς κανένα κόστος. Όπως και με το VLC, ο GOM Media player δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναπαράγουν Blu-ray και DVD, ωστόσο θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε αρχικά το MPEG-2 codec για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δυνατότητας. Οδηγίες εγκατάστασης θα βρείτε εδώ.

CyberLink PowerDVD

Αναπαραγωγή dvd video και bluray ταινιών στα Windows 8

Το CyberLink PowerDVD αποτελεί μία από τις διασημότερες media εφαρμογές για την αναπαραγωγή πολλών τύπων οπτικοακουστικού περιεχομένου. Το PowerDVD 12 προσφέρει τη δυνατότητα αναπαραγωγής Blu-ray και DVD δίσκων στα Windows 8 ωστόσο θα χρειαστεί να αγοράσετε την εφαρμογή καθώς δε διατίθεται δωρεάν. Αρκετοί κατασκευαστές υπολογιστών συμπεριλαμβάνουν μία δοκιμαστική έκδοση περιορισμένης διάρκειας χρήσης του PowerDVD με την αγορά ενός νέου υπολογιστή, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να διαπιστώσετε αν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. episis min ksexname oti mono to powerdvd12 apo tis proanaferthises borei na anapargei 3d bluray

Top

Show Buttons
Hide Buttons