Τα Windows 8 πιο φιλικά σε άτομα με προβλήματα όρασης

by dtonias • On 30-07-2012 • AT 11:44 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Τα Windows 8 πιο φιλικά σε άτομα με προβλήματα όρασης

Η Microsoft έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στις αλλαγές που έκαναν στον Αφηγητή (Narrator) των Windows 8 και πώς η αλληλεπίδραση μεταξύ του χρήστη και του λειτουργικού έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το παρελθόν. Όπως είναι λογικό, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό τον τομέα στη χρήση του αφηγητή σε οθόνες αφής.

Ανέκαθεν τα Windows συμπεριλάμβαναν χρήσιμα εργαλεία και επιλογές ώστε να διευκολύνουν τους χρήστες με προβλήματα όρασης και κίνησης να χρησιμοποιήσουν ευκολότερα τον υπολογιστή. Η Microsoft αξιοποίησε το feedback των προηγούμενων μηνών από την κοινότητα των Windows και πλέον προσφέρει ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη αλληλεπίδραση με τη χρήση του Narrator στα Windows 8.

Τα gestures αλλά και το απλό tap με το δάχτυλο στην οθόνη ενεργοποιεί βασικές εργασίες των Windows 8 και έτσι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο εύκολα τον υπολογιστή για να περιηγηθεί σε ιστοσελίδες, να ακούσει μουσική και να χρησιμοποιήσει τις αγαπημένες του εφαρμογές. Το γραφικό περιβάλλον του Metro συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην εμπειρία χρήσης με οθόνες αφής και πλέον οι κινήσεις είναι απλές και κατανοητές ώστε να είναι πιο εύκολη η απομνημόνευση τους.

Περισσότερα, για τη χρήση του αφηγητή των Windows 8 σε οθόνες αφής στο παρακάτω video.

Windows 8 Narrator

[ via ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Screenshot – Windows 3.11!

    • Μακάρι να ήταν έτσι τα Windows 3.1 :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons