Windows 8 instant boot σε video, απλά φανταστικό

by Stefanos Kofopoulos • On 09-09-2011 • AT 2:31 pm • 26 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows 8 instant boot σε video, απλά φανταστικό

Τα Windows 8 είναι φανταστικά και η Microsoft θέλει να το μάθεις. Μετά την ανακοίνωση για την ενσωματωμένη υποστήριξη του Hyper-V κατευθείαν μέσα από το λειτουργικό η Microsoft θέλει να δείξει και τις βελτιώσεις που η ομάδα της έχει καταφέρει και στο boot time του λειτουργικού. Ένα μεγάλο μέρος των χρηστών δεν χρησιμοποιεί τις standby και hibernate επιλογές του υπολογιστή του που προσφέρουν μειωμένο boot time και έτσι οι μηχανικοί της Microsoft αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό στα Windows 8. Ονομάζεται kernel hibernate και στην ουσία είναι το γνωστό μας hibernate, απλά αντί για όλα τα προγράμματα του χρήστη αυτό που κρατάει το σύστημα είναι το ίδιο το λειτουργικό, δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα αρχεία των Windows 8 και μόνο. Αποτέλεσμα; Μπορείτε να δείτε στο βίντεο παρακάτω. Aπλά μην πάρετε τα μάτια σας από τον υπολογιστή.

Update: Μερικές φωτογραφίες από τα στατιστικά, περισσότερες τεχνικές πληροφορίες από το Building Windows 8 και το post του Steven Sinofsky επικεφαλή του Windows division στην Microsoft.

Windows 8 instant boot σε video, απλά φανταστικό

Windows 8 instant boot σε video, απλά φανταστικό

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το θέμα είναι ότι, “άνοιξε” σε 8 δευτερόλεπτα, με τίποτα εγκατεστημένο μέσα. Πρώτον κάνει κάποια ώρα για να ανοίξει μετά που θα εμφανίσει το desktop, και δεύτερον όλοι οι υπολογιστές αν είχαν μόνο το κομπιουτεράκι (λέμε τώρα) θα άνοιγαν γρήγορα. :P

 2. Βλέπω ωραία πράγματα αλλα ελπίζω να μην έχουν την πορεία τον vista

 3. Πολύ καλό για να είναι… αληθινό.

  • Μόνο αληθινό είναι, αυτό είναι το wow σε αυτό το νέο χαρακτηριστικό των Windows 8

 4. Θα προτιμούσα τα windows 8 να διαφήμιζαν τη σταθερότητα τους, ως μια βελτιωση (αν υπάρχει) σε σχεση με παλιοτερες εκδοσεις και οχι το boot time.

  • Το συγκεκριμένο video όπως και αυτό με την υποστήριξη Hyper-V προέρχονται από το blog Building Windows 8 το οποίο παρουσιάζει τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού. Θέμα με την σταθερότητα προσωπικά δεν είχα ποτέ πάντως, ειδικά στα Windows 7.

  • Θα συμφωνούσα με το σχόλιο περί σταθερότητας αν μιλάγαμε πριν 3 χρόνια, όταν αναμέναμε τα 7 και είχαμε Vista. Τα Windows 7, όμως, είναι εξίσου σταθερά με τα άλλα λειτουργικά (Linux, Mac). Εγώ από τον Ιανουάριο του 2010 χρησιμοποιώ Windows 7 (σε laptop και desktop) και δεν είδα το παραμικρό σφάλμα ή παράγοντα αστάθειας. Αν βάλει ο καθένας ό,τι πρόγραμμα του κατέβει και φορτώσει το σύστημα με “σαβούρα”, τότε ακόμα και τα Mac Pro θα κολλήσουν!!

 5. Πάλι σε έξοδα θα μπούμε για την αγορά τον windows 8

 6. Αν είναι δυνατόν!

 7. Το crop του video στα πόσα δευτερόλεπτα το έκαναν?
  Αμα το δω και αυτό στα windows, ότι θες σου τάζω…

 8. Είναι εντυπωσιακό για windows. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω λειτουργικό να φορτώνει τόσο γρήγορα.
  Το splashtop Linux φορτώνει σε τέτοιο χρόνο (αν και δεν το έχω χρονομετρήσει), χωρίς να έχει κάνει hibernate. Κανονικό άμεσο boot.
  Επίσης το Ubuntu 10.10 ήταν πολύ γρήγορο (όχι 8sec, αλλά ~15sec) χωρίς hibernate. Το τελευταίο Ubuntu 11.04 (με Unity) επέστρεψε σε πιο αργούς χρόνους, αλλά ακούω (δεν έχω δοκιμάσει) ότι το Fedora Linux είναι “σφαίρα”.
  Οι χρόνοι που αναφέρω είναι για boot από κανονικό σκληρό δίσκο και όχι από SSD.
  Συνεπώς δεν θα μου κάνει εντύπωση ότι ένα λειτουργικό κάνει boot σε 8sec. Θα μου κάνει εντύπωση ότι αυτό το λειτουργικό θα είναι τα Windows!
  Αν και για να είμαστε δίκαιοι, η microsoft είχε αποδείξει την ικανότητά της στα Windows 2000. Αυτό παραμένει ένα από τα σταθερότερα λειτουργικά, ξεπερνώντας σε μετρήσεις το Linux (οι αντικειμενικές μετρήσεις γίνονται με μέτρηση του uptime των webservers – απλά αδιάβλητο). Εκεί βασιλιάς ήταν και παραμένει το BSD.

 9. Ο χρόνος εκκίνησης θα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, από 30% έως 70% καλύτερος από αυτό που ξέρουμε με τα καλύτερα αποτελέσματα σε υπολογιστές με UEFI και λιγότερο με BIOS.

  Οπότε σε μία καθαρή εγκατάσταση των 8, με τις βελτιώσεις που θα έχουν, σε υπολογιστή με UEFI και με τεχνολογία SSD ίσως, αυτό που διαβάζω και βλέπω μου φαίνεται μια χαρά πιθανό.

  Σε ένα σύστημα βέβαια σχετικά φορτωμένο δε θα μας δώσουν προφανώς τους χρόνους που βλέπουμε στο βίντο, αλλά θα μας δώσουν χρόνο εκκίνησης από λίγο έως πολύ καλύτερο από αυτόν που έχουμε τώρα, ανάλογα και με το σύστημα φυσικά.

 10. Να δούμε πότε θα ρίξουν καμιά RC ή RTM στο MSDNAA να τα δούμε κι από κοντά!

 11. Θα μπορούσε! Το VAIO μου με SSD παίρνει περίπου τον ίδιο χρόνο για να ανοίξει μέχρι την login screen.

 12. Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά έχω τους ίδιους χρόνους σε Snow Leopard(10.6 έτσι;) στον MacBook Pro μου με SSD…

  • Ναι, μπορεί, σκέψου όμως να απολαμβάνει το 99% των χρηστών προσωπικών υπολογιστών αυτή την ταχύτητα

   • 99%; Δηλαδή όταν εγώ αγοράζω ένα laptop με προεγκατεστημένα windows και με το που το ανοίγω κάνω format και εγκατάσταση linux mint, θεωρείται ότι ανήκω στο 99%;

   • Απο τις τελευταίες μετρήσεις το market share των Windows είναι γύρω στο 87% έτσι πληροφοριακά.

   • Όχι, αλλά τώρα που στους χρήστες Mac και Linux θα προστεθούν και οι χρήστες Windows σιγά-σιγά θα έχουμε το 99% των χρηστών να απολαμβάνουν τέτοιες ταχύτητες.

  • Έχει μια μικρή διαφορά γιατί μιλάμε για χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς hardware και driver και όχι για 1 υπολογιστή. Ενδιαφέρον όμως, θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα βίντεο να κάνουμε μια σύγκριση;

   • Όπως είπε κ ένας φίλος στο YouTube
    “Try the same thing on a MacBook, remove the batt- oh wait!”
    :P

   • Χμμ δεν το βλέπω πλέον στα top comments…

 13. Θα προσπαθήσω.Το 99% όταν λες τι εννοείς σε market share αναφέρεσαι;

 14. Είναι δεδομένο οτι το laptop φοράει ssd δίσκο, δεν παύει όμως να είναι εντυπωσιακός ο χρόνος για το boot.

 15. Και πώς θα μπαίνει σε safe mode εφόσον είναι pre-booted σε normal boot?

 16. Το θέμα είναι να μας δείξει πόσο γρήγορα μπουτάρει τα windows 7 χωρίς πρόσθετο λογισμικό σε σχέση με αυτό το χρόνο σε laptop με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons