Threshold, έρχονται σημαντικές αλλαγές στα Windows 8.2

by dtonias • On 10-12-2013 • AT 7:22 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Threshold, έρχονται αρκετές αλλαγές στα Windows 8.2

Μετά από τις πρώτες φήμες για τις αναμενόμενες αλλαγές σε Windows, Windows Phone και Xbox One με την κωδική ονομασία Threshold, έρχονται πλέον ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλάνο της Microsoft για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους Paul Thurrott και Mary Jo Foley το κύμα αλλαγών θα φέρει ακόμη πιο κοντά τις συσκευές με το λειτουργικό με σκοπό την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης. Ενοποίηση των Windows για όλες τις συσκευές, μενού Έναρξη και «metro» εφαρμογές στο desktop είναι οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο για την επόμενη έκδοση των Windows.

Τρεις εκδοσεις Windows για μοντερνο, παραδοσιακο και εταιρικο περιβαλλον

Το πλάνο έχει ως εξής. Με βάση τα Windows ως λειτουργικό σύστημα θα διατίθενται τρεις διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με την εκάστοτε συσκευή που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα. Έτσι, σε tablets, smartphones και phablets με ARM επεξεργαστές θα τρέχει μία «μοντέρνα» έκδοση των Windows 8.2, όπως τα Windows RT, με στόχο το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Μία πιο «παραδοσιακή» έκδοση των Windows 8.2 θα τρέχει σε x86 υπολογιστές με μεγαλύτερη βαρύτητα στο desktop και τις αντίστοιχες εφαρμογές καθώς επίσης και μία έκδοση των Windows για επιχειρήσεις παρόμοια με την παραδοσιακή έκδοση του λειτουργικού.

Το μενου της εναρξης επιστρεφει στα Windows 8.2

Ωστόσο, τα νέα δε σταματούν εδώ. Με την επικείμενες αλλαγές του Threshold, η επόμενη έκδοση των Windows, τα Windows 8.2, θα φέρουν ξανά τα χαμόγελα στους χρήστες των Windows 7 που δυσαρεστήθηκαν με τις αλλαγές στα Windows 8.

Έτσι, οι χρήστες των Windows 8.2 θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν το κλασικό μενού της Έναρξης που είχαν αγαπήσει στα Windows 7 και αφαιρέθηκε στα Windows 8. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενδεχομένως να είναι διαθέσιμο μόνο στην «παραδοσιακή» έκδοση του λειτουργικού και προφανώς θα ήταν μία πιο λογική κίνηση.

Τα metro apps απευθειας στο desktop

Επίσης, με τις αλλαγές του Threshold οι χρήστες θα μπορούν να τρέχουν τις εφαρμογές που έχουν εγκαταστήσει από το Windows Store απευθείας από το desktop των Windows 8.2 σε ξεχωριστά παράθυρα όπως ακριβώς μία κλασική εφαρμογή για την επιφάνεια εργασίας. Αν και υπάρχουν ήδη εφαρμογές όπως το ModernMix της Startdock που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, η ενσωμάτωση του στο λειτουργικό αποτελεί θετικό βήμα για τη Microsoft.

Βέβαια, προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Microsoft και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Τα Windows 8.2 και το Threshold αναμένονται στις αρχές του 2015 που σημαίνει ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν μέσα σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αμάν πια με το μενού έναρξης… ΑΜΑΝ! Ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί που χτυπιούνται για την επιστροφή του, εάν στην Αθήνα αλλάξουν χρώμα τα taxi, θα εξακολουθήσουν να μπουκάρουν σε ότι κίτρινο αμάξι περνά από μπροστά τους; Έχουν κατά νου τι θα τους προσφέρει η ενοποίηση του λειτουργικού σε desktop, phones, tablets κλπ; Τα 8 ήταν μια κίνηση της Microsoft που είχε αργήσει. Από ‘κει και πέρα ότι μπαλώματα ρίχνει για να τα κάνει “εύκολα” σε κάποιους είναι πισωγυρίσματα! (και σας το λέει ένας χρήστης όχι και τόσο νεαρός σε ηλικία)

  • Αδερφέ επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το Metro περιβάλλον είναι εξαιρετικά εύχρηστο για οθόνες αφής σε κινητά και ταμπλέτες, αλλά απίστευτα δύσχρηστο για χειρισμό με ποντίκι. Καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η λειτουργική ενοποίηση των διαφόρων συσκευών, αλλά πρέπει να γίνεται με βασικό γνώμονα την ευκολία χρήσης.

  • Φίλε παρόλο που δεν είσαι σε μικρή ηλικία, μάλλον τον υπολογιστή σου χρησιμοποιείς για facebook , για κάποιον που χρησιμοποιεί επαγγελματικά τον υπολογιστή του αυτό που γίνετε με 2 κλικ στα win7 στα win8 γίνετε με 5

   • Τα εύκολα συμπεράσματά σου, σε οδηγούν σε λάθος εκτιμήσεις για μένα. ΔΕΝ έχω facebook και είμαι ιδεολογικά απέναντι στο “ξεβράκωνα” των χρηστών του. Χρησιμοποιώ τα win8.1 (πλέον) επαγγελματικά σε τμήμα τεχνολογίας στη δουλειά μου (δίκτυα, ιστοσελίδες, υποστήριξη κλπ). Η μικρή μου (6χρονη) τα αφομοίωσε άμεσα. Μπαίνει και βγαίνει στα windows, χειρίζεται τους browsers και μαθαίνει αριθμητική με το “κομπιουτεράκι” τους. Αυτό για μένα δείχνει ότι είναι ένα εύκολο και βατό περιβάλλον και ο λόγος αντίδρασης κάποιων για μένα προσωπικά είναι η εμμονή τους στα γνωστά, στα συνηθισμένα. Η γνώμη σου όμως σεβαστή …άκου εκεί μόνο για facebook, τι βρήκες να πεις και σε ποιόν (αν ήξερες!)

   • Πες μας πιο συγκεκριμένα, τι κάνεις στα Windows 7 με 2 κλικ και στα Windows 8.1 θέλεις 5 για την ίδια δουλειά.

 2. Ως χρήστης ταυτόχρονα WP(Nokia Lumia 920) και iOS(iPhone 5s),έχω να πω τα καλύτερα για το λειτουργικό της Microsoft. To θεωρώ απίστευτα εύχρηστο, τα apps αρχίζουν να αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς και εμφανισιακά με καλύπτει πλήρως. Το μέλλον των WP, διαγράφεται λαμπρό!

 3. Μεγάλη φασαρία το Start menu(και button μέχρι που βγήκαν Win8.1).

Top

Show Buttons
Hide Buttons