Windows 8 με Aero και Metro UI σε 128MB RAM

by Stefanos Kofopoulos • On 03-10-2011 • AT 7:38 pm • 18 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows 8 με Aero και Metro UI σε μόλις 128MB μνήμης

Τα Windows 8 είναι wow και δεν είναι μυστικό. Νέο UI, τρελά features όπως η ενσωμάτωση του Xbox LIVE, ασφάλεια αλλά και πολύ όρεξη από την Microsoft για το καλύτερο λειτουργικό υπολογιστών μέχρι στιγμής. Τα χρόνια περνάνε, η τεχνολογία εξελίσεται και το software γίνεται ακόμη καλύτερο. Ο λόγος στα Windows 8 όπως καταλάβατε και στην δυνατότητα τους να τρέχουν σε μόλις 128MB μνήμης RAM, παρόλο που η Microsoft αναφέρει ότι χρειάζονται 1GB. Τι σημαίνει αυτό;

Αρκεί να σκεφτούμε πως smartphone που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά διαθέτουν έως και 1GB RAM μνήμης. Θεωρητικά, τα Windows 8 είναι τόσο καλοφτιαγμένα που θα μπορούσαν να τρέξουν μέχρι και σε κινητό. Δε μας πιστεύετε; Το παρακάτω βίντεο είναι η απόδειξη. Μιας και μιλάμε για RAM, εσείς πόση RAM έχετε στον υπολογιστή σας; Χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα που τρώει αρκετή RAM ή δεν ασχολείστε καθόλου με το hardware των συσκευών σας;

Thanks Spyros S.

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έχω 3gb ram στο σταθερο και 4gb στο laptop. Πότε δεν της έχω φτάσει στα όρια.

 2. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς και εσύ να κατεβάσεις την developer preview για να πιστείς και μόνος σου. Όσο για τα κρασαρίσματα… φιλαράκι ειναι developer preview ! Εξάλου το **** OSX σου είναι μια κουκίδα στον χάρτη , που θα σε χρεώνει 30 ευρώ για κάθε “service pack” που βγάζει, ένα trend που σε λίγο θα περάσει και 15 χρόνια τώρα έχει το ίδιο ui ! Ναί οκ βαλανε το full screen πρίν 3 μήνες… τρομερό !

 3. Είσαι σοβαρός ; Όχι πες μου τώρα γράφεις σοβαρά αυτά που γράφεις ;

  ΠΟΙΟΣ χρήστης των Windows ειδικά στην Ελλάδα αγοράζει τα Windows αντί να τα βάλει πειρατικά ; Πας να μου δώσεις ένα επιχειρημα να πούμε που ακόμα και εσύ ο ίδιος είμαι σίγουρος πως ξέρεις οτί δεν στέκει.

  Πάνε δώσε εσύ ξέρω γω πόσα ευρώ για να χρυσοπληρώσεις ένα ΛΣ που είναι κατώτερο σε όλα με το μόνο επιχειρημά οτί δεν κολά ιούς μόνο και μόνο γιατί τα παιδιά που φτιάχνουν ιούς δεν φτιάχνουν για mac αφού ελάχιστοι τα χρεισιμοποιούν. Φτιάχνουν πράμα μόνο για τις μάζες , και λογικό είναι.

  Τώρα άμα αυτός – ή και εγώ είμαστε φάνμποι της MS τότε εσύ είσαι ξεκάθαρα φάνμποι άλλης φάρμας λολ. Εγώ είμαι ουδέτερος την MS την θάβω όταν κάνει πατάτες αλλά δεν μπορείς να μου λες τι έχουν τα W8 σιγά κ.τ.λ.

  Ο επαγγελματίας ας μην χρεισομοποιείσει το Metro , ας το χρεισιμοποιείσει ο απλός – home user όπως το λένε και ναι όντως προτειμούν να τα έχουν όλα με σβηστά εφέ σα Win95 φάση αλλά αυτά είναι γούστα και συνήθείες.

  Ποιος είπε πως το Μετρο UI είναι μόνο για επαγγελματίες και μας λες πως θα είναι άχρηστο για αυτούς ; Είναι για όλους , casual , home , pro , fast , asjdashjasfs. Eσύ απλά απότι βλέπω επιλέγεις μόνο ένα κομμάτι και το διαμορφόνεις όπως θες και το λες όπως θες , τραγικό.

  Τα Win8 μπορεί να μην είναι ενα τιτανοτεράστιο βήμα για εσένα και να μην ξαναεφευραν τον τροχό όπως είχαν κάνει τα win95 πριν από πολλά χρόνια αλλά κατάφεραν και έβαλαν κάποια απλά βασικά πράματα που είχαν αλλά ΛΣ.

  Πριν είχες τα Windows , μπορούσες να κάνεις ΟΤΙ ηθελες από εκεί απλά ήταν λίγο αργά , λίγο παλιό UI , λίγο παλιό task manager , λιγό αργό sleep , σε σχέση με κανά ubuntu και έτσι. Δηλαδή είχες ένα ΛΣ που τα έκανε όλα αλλά ήταν αργό , και είχες αλλά ανεξαρτητα ΛΣ που δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα σοβαρό πάνω τους αλλά τρέχαν γρήγορα. Ε τώρα στα Win 8 και θα είναι όπως τα παλιά Win (θα μπορείς να τα κάνεις όλα) και θα είναι γρήγορα/ελαφρά όπως τα open source π.χ. ubuntu. Αυτό θέλαμε από την MS τόσο καιρό γιαυτό όσο πάει γίνεται πιο τέλειο το λειτουργικό.

  Δεν είναι το θέμα μόνο το καινούργιο αλλά το να μπει κάτι καλύτερο που ΉΔΗ υπάρχει και να το εφαρμόσουν σωστά. Βλέπεις μία λαμποργκίνι 500 άλογα (τυχαίοι αριθμοί) σου αρέσει πολύ αλλά λες α μόνο 500 η μπουγκάτι πάει 1200. Ε άμα βγει λάμπο με 1000 άλογα τι θα πεις – ε σιγά ; Θα πεις επιτέλους το καταφέραν κάναν το ένα αμάξι με το άλλο ισάξιο και ας είνα ιδιαφορετικά. Άλλη αισθηση σου δίνει μία λάμπο άλλη μία μπουγκάτι και ας έχουν παρόμοια άλογα.

  Εσύ προφανώς θες να αλλάζουμε τον τροχό κάθε χρόνο να πούμε..

  Τέσπα , καλά πάνε τα W8 κατά την άποψη μου και δεν είναι καν στην Beta φάση. Επίσης σε αυτή την έκδοση η ομάδα της MS θα είναι πιο ανοιχτή σε απόψεις , θα έχουν και μία συγκέντρωσει μέσα στον Οκτρώβριο άμα δεν κάνω λάθος που θα λένε την άποψη τους το κοινό και θα τα βάλει υπόψην τα παιδιά στην ΜS. Άντε να βγουν με το καλό τον Μάρτη – Απρίλη 2012.

  • Προτείνω να ηρεμήσουμε λίγο στο ύφος και στους χαρακτηρισμούς, δεν πρόκειται για Windows 8 vs OS X ούτε για flame. Ο καθένας έχει προτιμήσεις και επιχειρήματα.

   • Συμφωνώ Στέφανε δεν πρόκειται για κόντρα αλλά χαρακτηρισμοί “το καλύτερο λειτουργικό υπολογιστών μέχρι στιγμής” τουλάχιστον σε προκαλούν…Μάλλον ο giannoug OS X έχει δει μόνο σε φωτογραφίες.Απλά ρωτήστε έναν επαγγελματία (μοντέρ,dj,παραγωγό μουσικής) να σας πει την άποψή του.Έτσι απλά.

   • Θα συμφωνήσω με τον giannoug προσθέτοντας την λέξη προσωπικών πριν το υπολογιστών. Αν πραγματικά υπήρχε αντίπαλος τότε σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πως θα ήταν και τι θα γινόταν το βλέπουμε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

    Όπως έχω πει πολλές φορές, τα λειτουργικά είναι εργαλεία για να λύσουνε προβλήματα. Δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό αλλά λειτουργικό που καλύπτει τις περισσότερες από τις ανάγκες του χρήστη με χαμηλό κόστος σε χρόνο και χρήμα.

   • ρωτήστε έναν επαγγελματία (μοντέρ,dj,παραγωγό μουσικής) να σας πει την άποψή του.

    Ναι σε ότι αφορά επαγγελματίες των video και ήχου οκ. Αλλά τι γίνεται με όλους τους άλλους? Προγραμματιστές, media developers, αρχιτέκτονες και γενικά μηχανικούς, γιατρούς, επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου και πάει λέγοντας? Καλά τα όσα λες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μερίδιο των Mac είναι ~10% (και μάλλον λίγο παραπάνω) και αυτό στην Αμερική. Στην Ελλάδα είναι ακόμα μικρότερο, και οι “επαγγελματίες” που έχουν Mac είναι ακόμα λιγότεροι. Εγώ πάντως σαν προγραμματιστής και σαν φωτογράφος, δεν έχω δει πολλούς να έχουν MAC, ακόμα και στο κομμάτι της φωτογραφίας (μιλάμε πάντα για Ελλάδα). Στην Αμερική είναι αλλιώς τα πράγματα, αλλά εκεί αξίζει να πάρεις Apple product. Ενδεικτικά εμείς τα “κορόιδα”, οι ‘Ελληνες, πληρώνουμε το Mac Book Air στις 13` ίντσες με τον i7 και τον 250ssd, περίπου 2000 Ευρώ ενώ στην Αμερική κάνει ~1300 ευρώ, χρήματα που θα τα έδινα και με το παραπάνω. Αλλά προς θεού δεν αξίζει τα 2000 στην Ελλάδα. Όπως και δεν αξίζει να σου σκάει μηνύσεις ο -ας το πούμε- τοπικός “μεταπωλητής” όταν σου χαλάσει το μηχάνημα και προσπαθήσεις να βρεις το δίκιο σου!!!

    Επίσης αυτό το ανέκδοτο περί ιών που δεν υπάρχουν στα mac πραγματικά το πιστεύεις? Ότι έχει λειτουργικό έχει και ιούς. Τελεία και παύλα. Και αυτό ισχύει και για τα mac. Το ότι πιστεύεις ότι είσαι secure και οκ είναι μάλλον λίγο ουτοπικό.

    Εγώ έχω σε 4 υπολογιστές τα win 7 και δεν μου έχουν παρουσιάσει ποτέ μα ποτέ κανένα πρόβλημα… Και μιλάμε στα 2 από τα μηχανήματα γίνεται άγρια χρήση, από τρελλά compilations σε visual studio, μέχρι video editing και photoshop αρχείων για εκτυπώσεις σε offset και Α1 (μιλάμε για δεκάδες layers σε πολλά mp και με 300dpi resolution)…

    Τα mac είναι οκ, και μια χαρά, αλλά δεν είναι και τίποτα το απίστευτα διαφορετικό σας λειτουργικό (έχω δουλέψει σε mac ως αποκλειστικό μηχάνημα για κάποιο χρόνο). Ένα linux με custom flavor είναι. Και ειλικρινά προτιμώ το customization που μπορώ να κάνω σε ότι θέλω στα windows. Ακόμα και απλά πράγματα στο mac, πάνε μέχρι εκεί που θέλει η Apple. Ποτέ παρακάτω… Είναι θέμα ελεύθερης έκφρασης και περιορισμών. Πάντως από hardware design… respect!

    Σε ότι αφορά τα windows 8 έχω βάλει την developers edition σε ένα media center που φωλιάζει χαριτωμένα δίπλα στην τηλεόρασή μου. Μπορώ να πω ότι το μηχάνημα αν και έχει 2gb και είναι ένα παλιό core 2 duo 2100, bootαρει στη στιγμή, και πηγαίνει απλά… σφαίρα! To logoff βέβαια είναι άλλη ιστορία. Απλά περιμένεις και περιμένεις… Το ribbon είναι απίστευτα πρακτικό (ειδικά επιλογές που ήταν χαμένες στο μενού, όπως το inverse selection, που έπρεπε να πατήσεις alt, k.l.p. είναι απλά μπροστά σου). Το interface μπορώ να πω ότι είναι επίσης πολύ ωραίο και φρέσκο, αλλά επίσης είναι και εντελώς “ξένο” σε σχέση με τα win7. Χρειάζεται εξοικίωση αλλά μετά γίνεται γνώριμο. Αν και μου φαίνεται ακόμα περίεργο που τα native Metro Apps απλά δεν “κλείνουν” από τον χρήστη αλλά από το λειτουργικό! Πάντως από stability για εντελώς πρώιμη version του λειτουργικού και πάλι δε μου έχει κρασάρει με τίποτα (bugs έχει, αλλά δεν σκάει).

    Αυτα΄…

 4. 8GB μνημη με AMD Phenom X2 εξαπυρηνο.Πλεον οτι και να τρεχει δε με απασχολει.

  • Διορθωση…Phenom II X6.

 5. Εγώ έχω 4GB DDR2 στο desktop και 4GB DDR3 στο laptop (Windows 7 και στα δύο). Πιο πολύ προτίμησα αυτό το μέγεθος για να είμαι ΟΚ τώρα και στο μέλλον, καθώς τα μόνα προγράμματα που τρέχουν μόνιμα στο laptop είναι Office, Chrome και κανένα WMP/VLC για τις ταινίες μου, και ένα-δύο XML editors γιατί ασχολούμαι (επιστημονικά) με ψηφιακές βιβλιοθήκες… άρα τα 4GB είναι υπέρ αρκετά. Το desktop το έχω για media center (Core 2 Duo E7300 + AMD Radeon 4850 512MB τα υπόλοιπα υποσυστήματα). Το έχω ενώσει με HDMI σε μια LCD TV και παίζω games ή/και βλέπω ταινίες.

  Όντας χρήστης Windows από την εποχή των Me, μπορώ να πω ότι 2 χρόνια τώρα με τα 7 νομίζω ότι βρήκα αυτό που πάντα έψαχνα. Είναι σταθερά και κάνουν τη δουλειά τους άψογα. Επειδή δουλεύω πολλά παράθυρα ανοιχτά (έγγραφα κλπ.) το interface με τα thumbnail previews με έχει βολέψει αφάνταστα Επίσης, η ιδέα των libraries ήταν πολύ καλή. Για τα 8 δεν μπορώ να πω αν δεν τα δουλέψω μερικές μέρες (αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να κυκλοφορήσουν πρώτα). Πάντως, σαν ιδέα το Metro μου φαίνεται πολύ καλό, περισσότερο για μικρές συσκευές. Αλλά αφού το Aero θα συνυπάρχει με το Metro, και έχει γίνει τόσο καλή δουλειά με την χρήση πόρων, το πιθανότερο είναι ότι θα τα αγοράσω όταν βγουν.

 6. Μου αρέσει το επιχείρημα “ποιός χρήστης βάζει αυθεντικά windows, τα βάζει πειρατικά”.
  Πέρα απο αυτό δε μπορούνε να καταλάβουνε μερικοί gadgeτακηδες οτι το ζητούμενο δεν ειναι να πάρεις το superwow λειτουργικό, μηχάνημα κτλ, που κάνει τα απίστευτα με 128mb μνήμης (που δεν ειναι καθόλου κακό btw) Το ζήτημα είναι να καλύπτει τις ανάγκες σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Aν αυτό ειναι MAC ή Linux ή Windows είναι επιλογή μας. Στο κάτω κάτω ο ανταγωνισμός υπέρ του χρήστη λειτουργεί.

 7. οπως μου ειπε ενα φιλος μου που τα δοκιμαζει εδω και λιγες ημερες δεν εχει αλαξει κατι. κατω απο το καπο ειναι τα ιδια.

 8. Τα δύο λειτουργικά δεν μπορούν να συγκριθούν, αφού μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Δεν νομίζω ο φίλος να είναι fanboy της Microsoft για τότε μιλάμε συνολικά για 85-90% fanboys ανα τον κόσμο, γιατι αυτό είναι το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εγκατεστημένα τα Windows στον (προσωπικό τους) υπολογιστή.

  Η αλήθεια για μένα είναι πως τα Windows υπερτερούν του OSX στον τομέα χειρισμού σε ώρες εργασιακής αιχμής και αυτό για το OSX είναι λίγο πιό…”σπαρτιάτικο”.

  Έχω δουλέψει και με OSX και με Windows (απο 3.1 και μετά) και μπορώ με σιγουριά να πώ πως τα Windows 7 ήταν πραγματικά το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που έχω δουλέψει ποτέ. Απλά δεν έχει ικανό αντίπαλο, τόσο ικανό, ωστε να τα κοντράρει.

  Έχω 8GB στο PC μου και σηκώνω virtual machines για την πλάκα μου. Και όχι, δεν έχω φέρει το interface στα μέτρα των Windows XP. Τα XP στην κυριολεξία τα έχω ξεχάσει. Το Office, πολύ καλύτερο απο κάθε iWork.. τί να λέμε… Ακόμη και οι fanboys της Apple το λένε…

  • Το τελευταίο που κολλάει;Δυστυχώς στην Ελλάδα ο πολύς ο κόσμος δυσκολεύεται να αλλάξει συνήθειες εν αντίθεση που στο εξωτερικό οι creative users(πλέον όχι μόνο) προτιμούν καλώς ή κακώς για εμάς Mac.Οι ιοί και τα crashαρισματα είναι θέμα μείζον σημασίας γι ´ αυτούς.Εύχομαι να έχει κάνει βήματα προόδου η MS στα Win αλλα μην τα ισοπεδώνουμε και όλα…

 9. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους , ότι το κάθε λειτουργικό είναι ένα εργαλείο .
  Δεν μπορείς πεις κάποιου dj να βάλει windows άμα έχει μάθει με το mac .
  Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον gamer να βάλει mac , από τη στιγμή που είναι στα windows (αν σκεφτούμε τα ποσοστά παιχνιδιών που βγαίνουν για mac και για windows).
  Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον που ασχολείται με το linux ( προγραμματιστής , γραφίστας [gimp] , κτλ κτλ ) να βάλει κάποιο άλλο λειτουργικό .
  Το θέμα είναι στο τι βολεύει τον κάθε ένα από μας . Ποιό εργαλείο του κάνει καλύτερα . Αυτά τα flame τα βαρέθηκα . Αυτό είναι καλύτερο από εκείνο και πάει και πάει .

  Και για να κάνω τον έξυπνο , όσοι ανοίγουν flame , άμα κάτσεις και συζητήσεις μαζί τους , στα 3 λεπτά θα καταλάβεις ότι είναι εντελώς άσχετοι από υπολογιστές , και απλά αναμασούν κάτι που είπε ο φίλος τους ο hacker , ή που διάβασαν κάπου . Ή επειδή αυτό έχω εγώ είναι το καλύτερο . Άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν καν χρησιμοποιήσει το αντίθετο προϊόν που κατηγορούν .
  Ειλικρινά , με όσα fan boys έχω συζητήσει , στα 3 λεπτά αναμασάν τα λόγια τους . Ξέρουν 3 επιχειρήματα – πολλές φορές και λάθος – , και παραδίδουν μαθήματα .

  Γιαυτό , όσοι κατέχουν τα βασικά από υπολογιστές , ας μην δίνουν σημασία σε άσχετα-ανώριμα σχόλια .

  Και να μπω και λίγο on-topic , στα windows 8 , φαίνεται να γίνεται εξαιρετική δουλειά από τη microsoft .
  Ας μη ξεχνάμε , ότι άλλη αποτυχία δεν χωρούσε στη microsoft , και γιαυτό έδωσαν την πρέπον σημασία στο ‘νέο’ λειτουργικό .

  Μακάρι να είναι όσο καλό όσο φαίνεται και ακούγεται .

  Μην ξεχνάτε , ότι από τον ανταγωνισμό οι μόνο κερδισμένοι είναι οι καταναλωτές .

 10. Αυτός ο μύθος με τους ιούς έχει καταντήσει γελοίος. Στα Windows υπάρχουν οι περιβόητοι ιοί και στα Unix και Unixοειδη υπάρχουν exploits που η μη μαζική αξιοποίησή τους έχει να κάνει αποκλειστικά με το μικρό μερίδιο αγοράς.

  Αλλά και πάλι αν ένα χρήστης δεν κάνει χρήση παράνομου λογισμικού, cracks, σπασίματα, παράνομα torents, warez sites κτλ. ο ιός δε θα του χτυπήσει την πόρτα και ειδικά με την παραδοσιακή μορφή που χτυπάεο boot sector, καταστρεφεί αρχεία και μεταδίδεται από αρχείο σε αρχείο κτλ. Εδώ και χρόνια με την εξάπλωση του Internet ο παραδοσιακός ιος έχει αντικατασταθεί από adware, trojans, worms κτλ.

  Επίσης αν για παράδειγμα σου έρθει ένα mail δήθεν από την τράπεζα και σου ζητάει τους κωδικούς, ή κάποια από τα γνωστά pop-ups κτλ πως ο υπολογιστής έχει μολυνθεί και σου προτείνει δήθεν λύση ή πέσεις θύμα κάποιου μηνύματος η εφαρμογής στο facebook κτλ, όποιο λέιτουργικό και να χρησιμοποιείς δε θα σε σώσει.

  • Ξέχασα! Τογεγονός πως Miller θεωρεί εύκολο στόχο το Mac OS και κάθε φορά που πέφτει στα χέρια του η περιβόητη ασφάλεια πάει περίπατο κάτι σημαίνει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons