Windows 8.1: προβλήματα με την αναβάθμιση, δες πώς να τα λύσεις

by dtonias • On 31-10-2013 • AT 1:18 pm • 57 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Windows 8.1: προβλήματα με την αναβάθμιση, δες πώς να τα λύσεις

Αν η αναβάθμιση στα Windows 8.1 σας προκαλεί πονοκέφαλο, δείτε πώς να αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν αναφερθεί.

Τα Windows 8.1 είναι εδώ, διαθέσιμα σε όλους και δωρεάν για τους χρήστες των Windows 8. Ήδη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας χιλιάδες χρήστες έχουν αναβαθμίσει υπολογιστές και tablets στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού απλά, εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η αναβάθμιση είναι πλέον εύκολη υπόθεση ακόμη και για τους αρχάριους χρήστες.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αναβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 8.1. Στην πλειονότητα τους βέβαια τα προβλήματα λύνονται ακολουθώντας τα σωστά βήματα και λίγη υπομονή από τη μεριά του εκάστοτε χρήστη.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα πιο συχνά προβλήματα που ενδεχομένως να συναντήσετε κατά την αναβάθμιση στα Windows 8.1. Η πλειονότητα των χρηστών έως τώρα έχει αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση χωρίς προβλήματα. Τηρώντας ορισμένους τυπικούς κανόνες που αναφέρονται παρακάτω θα μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και να ανακαλύψετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8.1.

Δεν εμφανιζεται η αναβαθμιση για τα Windows 8.1 στο Windows Store

Οι χρήστες των Windows 8 μπορούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό στα Windows 8.1 μόνο μέσω του Windows Store. Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά εδώ.

Ωστόσο, σε ορισμένους χρήστες έχει παρατηρηθεί ότι δεν εμφανίζεται η ειδοποίηση για αναβάθμιση στα Windows 8.1 όταν ανοίγουν το Windows Store. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows 8 μέσω του Windows Update. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση KB2871389 είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση της αναβάθμισης στο Windows Store, ελέγξτε αν είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Αν και πάλι δεν εμφανίζεται, ανοίξτε την εντολή Εκτέλεση (Run) χρησιμοποιώντας το συνδυασμό των πλήκτρων Win + R, πληκτρολογήστε την εντολή ms-windows-store:WindowsUpgrade και αυτόματα θα ανοίξει το Windows Store με την επιλογή λήψης και αναβάθμιση των Windows 8.1.

Τέλος, η Microsoft διέθεσε μία νέα ενημέρωση για τους χρήστες που δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την επιλογή αναβάθμισης χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο. Ελέγξτε αν υπάρχει ήδη η ενημέρωση KB2885699 στο Windows Update, διαφορετικά μπορείτε να την εγκαταστήσετε χειρωνακτικά από εδώ επιλέγοντας την αντίστοιχη έκδοση των Windows. Η ειδοποίηση για αναβάθμιση δε θα εμφανιστεί αμέσως αλλά την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, όπως για παράδειγμα μετά από μία επανεκκίνηση.

Σημείωση: Αν έχετε την έκδοση Windows 8 Enterprise, την έκδοση Windows 8 Pro με ενεργοποίηση μέσω KMS ή την έκδοση του λειτουργικού από το MSDN δεν έχετε τη δυνατότητα αναβάθμισης μέσω του Windows Store.

Η εγκατασταση των Windows 8.1 δε μπορει να ολοκληρωθει, κατι συνεβη

Αφού ξεκινήσει η λήψη της αναβάθμισης των Windows 8 και φτάσει στο 50% εμφανίζεται ένα σφάλμα σχετικά με την ολοκλήρωση εγκατάστασης του λειτουργικού, ορισμένες φορές με κωδικό σφάλματος 0x80240031.

Το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προσωρινό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις από το Windows Update και ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες εγκατάστασης συμπεριλαμβανομένου και της επανεκκίνησης. Η εγκατάσταση ενημερώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και η απουσία τους είναι οι κυριότερες αιτίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σφαλμα κατα την αναβαθμιση στα Windows 8.1 και λυσεις

Αν κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης εμφανίζονται τα σφάλματα 0×80070057, 0×80070004 0x4000D τότε πολύ πιθανόν το antivirus, το firewall ή κάποια εφαρμογή ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας διακόπτει τη διαδικασία αναβάθμισης. Απενεργοποιήστε ή απεγκαταστήστε τα συγκεκριμένα προγράμματα και δοκιμάστε ξανά από την αρχή την αναβάθμιση στα Windows 8.1.

Πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση αποσυνδέστε οποιαδήποτε επιπλέον περιφερειακή συσκευή από τον υπολογιστή σας όπως εκτυπωτές, κινητά, κλπ., για να αποφύγετε σφάλματα όπως τα 0xC1900101 – 0×20007 κατά την αναβάθμιση. Κρατήστε μόνο τα βασικά, πληκτρολόγιο, ποντίκι και οθόνη.

Τέλος, πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση των Windows 8.1 βεβαιωθείτε ότι τα Windows 8 ή οποιαδήποτε άλλη έκδοση των Windows έχει ενεργοποιηθεί επιτυχώς. Επίσης, φροντίστε να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο δίσκο (περίπου 10 GB ή περισσότερο).

Έχετε αναβαθμίσει τον υπολογιστή σας στα Windows 8.1; Αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα κατά την αναβάθμιση;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

57 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από τη μέρα που έκανα την αναβάθμηση το laptop μου είναι σχεδόν άχρηστο! Άμα δουλέψει καμιά ώρα γίνεται πολύ luggy και οι εφαρμογές δεν ανοίγουν καθόλου, ούτε το task manager. Έχει γίνει κάτι σαν κινέζικο tablet με Android 2.3 :(
  Έχει κανα τρόπο να βάλω ξανά τα 8;

  • Έλεγξε drivers και εφαρμογές ότι λειτουργούν σωστά πρώτα, ενδεχομένως κάτι τέτοιο να προκαλεί το πρόβλημα. Ποιες εφαρμογές δεν ανοίγουν καθόλου, από το Windows Store ή στο desktop;

   • Μετά την απάντηση αλλά και τις απαντήσεις στους υπόλοιπους, έχω κάνει uninstall το Symantec με REVO uninstaller ενώ έκανα και αναβάθμιση όλα τα drivers. Δεν είδα κάποια διαφορα. Βασικά το desktop γίνεται μαύρο (χάνεται το background) και όταν φύγω από desktop δεν ξαναμπαίνει. Μετά από το μαύρισμα, καμιά εφαρμογή δεν ανοίγει, ανεξάρτητα αν είναι από το store ή όχι.

 2. Και αν έχεις dual boot σύστημα με κάποιο unix like απλά δεν μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση παρά μόνο αν αρχίσεις να κάνεις μαγικά με το MBR. Οπότε απλά δεν αξίζει να ασχοληθείς

  • Κάνεις την αναβάθμιση, boot repair και είσαι έτοιμος.

   • Μακάρι να ήταν έτσι… πρώτα πρέπει να αλλάξεις τον bootloader σε αυτόν των windows μετά να κάνεις αναβάθμιση και μετά να ξαναπεράσεις grub.

 3. σε ολοκαίνουριο laptop μετά την εγκατάσταση έβγαζε μαύρη οθόνη και κινούνταν μόνο ο κέρσορας! Από ότι διάβασα στο ιντερνετ έφταιγαν οι drivers της κάρτας γραφικών! Την απενεργοποίησα με την ασφαλή λειτουργία και όλα καλά!

  • Εχω το ίδιο προβλημα. Μπορεις να μου πεις πως το έλυσες;

  • Εχω το ιδιο προβλημα αλλα με την ασφαλη λειτουργια παλι μαυρη οθονη βλεπω ξερεις τι να κανω?

 4. Το windows 8.1 μ εχει αυξήσει σε ενοχλητικό επίπεδο τον ανεμιστήρα τ υπολογιστη δεν μπορω να συγκεντρώθω για εργασίες. Κολλαει δεν ανοίγει το προγραμμα για π εχω για προστασία ιών γενικώς ειναι ενα χαλί … Η αντιμετώπιση ποια θα πρέπει να ειναι βα γίνει όπως πριν;;; Αν τ δωσω εκει π το αγόρασα υπάρχει πιθανότητα να μ δώσουν αλλο η έστω να τ φτιάξουν; Ειναι καινούργιο κ εχει ήδη πολλα προβλήματα. Κρίμα τ λεφτα… :/

  • Ποιο antivirus έχεις; Δοκίμασε μια επανεγκατάσταση του από την αρχή, ενδεχομένως να έχει βγει νέα έκδοση που να υποστηρίζει τα Windows 8.1. Επίσης, τα Windows 8.1 δε φταίνε που ο ανεμιστήρας σου κάνει θόρυβο.

  • Και εγώ αντιμετώπησα το ίδιο προβλημα με το ανεμιστηρακι απο την ημερα που εκανα την αναβαθμιση και του εκανα μια ανανεωση δηλαδη format σε ολα τα προγραμματα που κραταει ομως ολα τα αρχεια κ γυριζει τον υπολογιστη στην αρχικη του κατασταση.Και δεν κανει κανενα θορυβο πλεον απλα εγινε απεγκατασταση στην ενημερωση των windows 8.1

 5. Avast.Πριν δεν έκανε θόρυβο όμως. Μια χαρα μ ήταν πριν ουτε 2 μήνες δεν τον εχω λειτουργήσει

 6. …δεν συνδεεται με wifi modem. μετα απο επανεκκινηση ξανασυνδεεται, οταν κανω wifi off και μετα ξανα το ανοιγω παλι δεν βλεπει τιποτα και πρεπει να κανω επανεκινηση για να συνδεθει. και ολα αυτα μετα την αναβαθμιση βεβαια…

  • και εννοω οτι μετα την επανεκκινηση του υπολογιστη συνδεεται

   • το ίδιο και γω

  • Αναζήτησε και εγκατέστησε τους πιο πρόσφατους drivers για την κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου.

 7. οταν συνδέομαι στο ιντερνετ δεν μου εμφανιζει εικονες ακόμα και με ανανέωση..πρέπει να κανω ανανεωση 2-3 φορες για να ανοιξει ενα σιτε το οτιδηποτε και εχω το ιδιο προβλημα με το παλικαρι που μια βρισκει το wi-fi το ιντερνετ μια δεν το βρισκει

  • Αρχικά, εγκατέστησε τους πιο πρόσφατους drivers για τον υπολογιστή σου. Στους browsers δε σου εμφανίζει εικόνες;

   • sta misa kai parapanw den emfanizontai eikones

   • afou ta update ta kanei mono tou

 8. Αφού έκανα τη ν εγκατάσταση των win 8.1 μου εμφανίστηκαν τα προαναφερθέντα προβλήματα σχετικά με τα antivirus και σαν να μην έφτανε όλο αυτό τέλος τα windows μου εμφάνισαν ότι δεν έγινε σωστή εγκατάσταση του λογισμικού και ότι θα έπρεπε να κάνω refresh αφού το έκανα το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κανονική εκκίνηση καθώς το laptop κωλαει στην οθόνη εκκίνησης τι να κάνω γι αυτό ;;;

  • Σου εμφανίζει κάποιο μήνυμα/σφάλμα;

 9. ginetai na xanapaw sto windows 8 ?

  • Ναι, αλλά γιατί να το κάνεις αυτό;

   • gia min exw provlima me to internet

   • θελω να ξαναγυτρισω στο 8 γιατι εχω προβλημα με το 8.1 πως να το κανω?

   • Τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις;

 10. μετα την εγκατασταση εχω μια ενοχλητικη φραση στην επιφανεια εργασειας μου οτι οι παραμετροι ασφαλους εκιννησης δεν ειναι σωστα ρυθμισμενες.BUILD 9600 .τι να κανω?

  • Ενεργοποίησε το SecureBoot από το BIOS/UEFI του υπολογιστή σου. Διαφορετικά έλεγξε το Windows Update, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει ενημέρωση που διορθώνει αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

 11. εκανα την αναβαθμιση και τωρα εχω προβλημα με το dolby advanced audio μου βγαζει μια καρτα που λεει δεν ειναι δυνατη η εκκινηση του προγραμματος .τι να κανω?

  • Μπες στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή του υπολογιστή σου και εγκατέστησε τους τελευταίους drivers/utilities.

 12. Μετα την εγκατασταση των windows 8.1 υπαρχει προβλημα στη πλευρικη στηλη με τους σελιδοδεικτες που ειναι καταχωρημενοι στον mozilla firefox.Δειχνουν σαν να ειναι ο ενας πανω στον αλλο και καθαριζουν μονο αν βαλεις τον δεικτη πανω σε εναν συγκεκριμενο.Υπαρχει τροπος να δειχνουν καθαρα????

  • Δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Μπορείς να κάνεις Reset Firefox για να ελέγξεις αν λύνεται εύκολα το πρόβλημα.

 13. Καλησπέρα. Έκανα την αναβάθμιση σε Windows 8.1. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης. Μετά όμως παρατήρησα το εξής: Ενώ έχω θέσει το λάπτοπ μου σε λειτουργία πτήσης,με απενεργοποιημένο το wi-fi και το bluetooth,το αντίστοιχο λαμπάκι παραμένει κόκκινο,ενώ πριν την αναβάθμιση,το λαμπάκι έσβηνε κανονικά,σε λειτουργία πτήσης. Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό;

  • Ενδεχομένως ο κατασκευαστής του laptop να έχει κυκλοφορήσει κάποιο νέο/ενημερωμένο driver που να διορθώνει αυτή τη λειτουργία. Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα του.

   • Δημήτρη,κατέβασα κάτι ενημερωμένους drivers για bluetooth και wireless lan,αλλά τίποτα,το λαμπάκι παραμένει μονίμως αναμμένο! Καμιά άλλη λύση υπάρχει;

   • Αναζήτησε στις σελίδες υποστήριξης του κατασκευαστή μήπως έχουν αναφέρει κάποια λύση εκεί και επικοινώνησε μαζί τους γιατί είναι πρόβλημα που αφορά τον υπολογιστή σου.

 14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΝΜ ΟΤΙ Τ WINDOWS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΕΟ PRODUCT KEY.

 15. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι αδυνατούσα να κάνω βιντεοκλήσεις μέσω facebook.Ξαναγύρισα στα 8 και κανένα πρόβλημα.

 16. καλησπερα!δημιουργουν προβλημα και στο να ανοιξουν τα εικονιδια απο τους φακελους και να αργει να τους διαβασει??ειναι καινουριο vaio και δεν δικαιολογειται τοση καθυστερηση!

 17. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ WINDOWS 8.1 KAI ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ BLUETOOTH. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ 8 ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ??ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ (LENOVO EINAI ΤΟ MΟΝΤΕΛΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ G500 I5)

  • Εγκατέστησε τους drivers για το Bluetooth που θα βρεις στο site της Lenovo για το laptop σου.

 18. έκανα αναβάθμηση σε windows 8.1 και το laptop
  (dell) απο εκείνη την στιγμή όταν πατάωτα τερματισμός ενώ σβήνει η οθόνη τα λαμπάκια παραμένουν ανοιχτά και τα ανεμηστηράκια λειτουργούν.και όταν κατεβάζω το καπάκι της οθόνης μετα που το ανοιγω πάλι το laptop δεν νιώθει.Γνωρίζει κανείς κατι?

  • Τρέξε το διαγνωστικό εργαλείο της Dell για να βεβαιωθείς ότι όλα λειτουργούν κανονικά και έλεγξε για τους πιο πρόσφατους drivers του laptop σου από τη σελίδα της Dell.

   • έκανα και το διαγνωστικό της Dell kai έλεγχο για update και πάλι συνεχίζετε.

 19. μετα την αναβαθμιση απο 8 σε 8.1 το asus που εχω αργει παρα πολυ να τερματισει και να ανοιξει.μπορω να κανω κατι;

 20. Κιεγω μόλις εγκατεστησα τα 8.1. Ο υπολογιστης αργει πολυ να ξεκινησει και οταν σβησει η οθόνη δεν ανοιγει με κανενα τρόπο, παρα μόνο αν παταω συνεχως το κουμπι. Τι να κάνω; ειναι κρίμα!

 21. Καλησπέρα,
  μετά την λήψη και αφου μ ζήτησε επανεκκίνηση καί έκανα έχει μαυρίσει η οθόνη καί δεν λέει να εμφανίσει τίποτα!το ίδιο γινεταΙ καί αφου τον έκλεισα χειροκίνητα καί τον ξαναανοιξα. ΤΙ να κανω ??μπορώ να κανω κατι η Να πέσω από το μπαλκόνι??

  • Το πρόβλημα οφείλεται στους drivers της κάρτας γραφικών. Να υποθέση ότι στη μαύρη οθόνη εμφανίζεται μόνο ο δείκτης του ποντικιού σωστά; Σε ορισμένες περιπτώσεις αν αφήσεις τον υπολογιστή σου για 5-6 λεπτά να φορτώσει τελικώς, αν και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αυτό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις σε Safe Mode, να απεγκαταστήσεις τους drivers της κάρτας γραφικών και στη συνέχεια να επανεκκινήσεις τον υπολογιστή σου σε κανονική λειτουργία. Με μία αναζήτηση στο google θα βρεις αρκετούς οδηγούς πώς να το κάνεις αυτό. Δε χρειάζεται να ανησυχείς, το πρόβλημα λύνεται με λίγη προσπάθεια από τη δική σου μεριά.

 22. ρε μαγκες και γω μολις ανοιγω το pc ξεκινανε κανονικα τα windows και μετα μαυριλα και πρεπει να πατησω το κουμπι να μπει σε αδρανοποιηση και μετα ανοιγει κανονικα.. και πιστευω δεν φταει η καρτα γραφικων γτ εγω της εχω βαλει τα drivers

  • xexasa na sumplirwsw oti emena mou bgazei maurh othonh prin thn pliktrologhsh tou kwdikou prosbashs

 23. εμενα το προβλημα μου ειναι στην φωτεινοτητα που αυξανετε και μειωνεται συνεχεια απο μονη της. πως το διορθωνω;; νομιζω πως μετα την αναβαθμιση πρεπει να μου εχει αλλαξει και η αναλυση της οθονης.δοκιμασα να την μικρύνω αλλα δεν εφτιαξε η φωτεινοτητα..

  • Ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις της οθόνης του Πίνακα ελέγχου και προσάρμοσε τη φωτεινότητα και την ανάλυση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

 24. Από όταν εγκατέστησα τα 8.1 δεν ανοίγει καμία εφαρμογή των windows,όπως “καιρός,φωτογραφίες,σπορ,μουσική” κλπ ακόμα και η “αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή”.Επίσης,δεν αναγνωρίζει το bsplayer και δε μπορώ να παίζω βίντεο,καθώς ούτε το μtorrent.Δε συσχετίζεται με τα torrents.Επίσης,όταν το αφήσω ώρα σε αδράνεια η οθόνη μαυρίζει και δε κάνει τίποτα,ενώ τα λαμπάκια παραμένουν ανοιχτά.Πρέπει να το κλείσω και να το ανοίξω χειροκίνητα.Επίσης,όταν πατάω τερματισμός λειτουργίας γίνεται το ίδιο.Μαυρίζει η οθόνη,με τα λαμπάκια ανοιχτά και πρέπει να το κλείσω χειροκίνητα από το κουμπί.Πέραν του ότι ωιλο

  • ψιλοαργεί στην εκκίνηση*

 25. Μετά την αναβάθμιση, εξαφανίστηκε το amti-virus που είχα εγκαταστήσει την προηγούμενη μέρα. Χρησιμοποιώ αυτό της turbo-x και δεν υπάρχει πουθενά εκτός από την έναρξη. Όταν το πατάω από εκεί όμως λέει ότι δεν το βρίσκει. Καμιά ιδέα?

Top

Show Buttons
Hide Buttons