Windows 8.1 build 9385 νέο leak, όλες οι αλλαγές και χαρακτηριστικά

by dtonias • On 04-05-2013 • AT 10:25 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Windows 8.1 build 9385 leak

Όπως φαίνεται, τα leaks των Windows 8.1 δε σταματούν και σχεδόν κάθε εβδομάδα όλο και πιο νέα builds διαρρέουν ανεπίσημα στα γνωστά sites. Αυτή τη φορά σειρά έχει το Windows 8.1 Pro Preview build 9385 με μικρές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα leaks.

Παρακάτω θα δείτε τις αλλαγές που συναντήσαμε στο νέο build 9385 των Windows 8.1 όπως σας έχουμε συνηθίσει. Για να μάθετε περισσότερα για τις βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η Microsoft στα Windows 8.1 μη ξεχάσετε να δείτε τα αναλυτικά άρθρα των build 9364 και build 9374.

Windows 8.1 build 9385 leak

Lock Screen Apps

Windows 8.1 build 9385 leak

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενο άρθρο, η Οθόνη Κλειδώματος των Windows 8 εμφανίζει δύο τύπους ειδοποιήσεων χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Οι ειδοποιήσεις προέρχονται από εφαρμογές όπως το Mail app για νέα μηνύματα, κλπ., αλλά και από το ημερολόγιο με ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σας σχέδια. Πλέον, μία ακόμη επιλογή προστέθηκε στα PC Settings των Windows 8.1 για ειδοποίηση από την οθόνη κλειδώματος με όνομα Lock Screen Alarms έτσι ώστε να εμφανίζει τα ξυπνητήρια από την αντίστοιχη εφαρμογή που θα επιλέξετε.

Assigned Access (πρωην Kiosk Mode)

Windows 8.1 build 9385 leak

Στο build 9374 συναντήσαμε για πρώτη φορά το Kiosk Mode, μία λειτουργία των Windows 8.1 που θα επιτρέπει και θα περιορίζει παράλληλα στο λειτουργικό να τρέχει μόνο μία εφαρμογή που θα επιλέξει ο χρήστης χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψει στην οθόνη Έναρξης ή να χρησιμοποιήσει άλλες δυνατότητες των Windows. Το νέο χαρακτηριστικό βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε αεροδρόμια, καταστήματα, ξενοδοχεία, μουσεία, κλπ., ώστε οι πελάτες/καταναλωτές να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με το χώρο που επισκέπτονται περιορίζοντας τη χρήση του Windows 8.1 υπολογιστή/tablet σε επιπλέον λειτουργίες. Στο τελευταίο build 9385 απλά έχει μετονομαστεί το Kiosk Mode σε Assigned Access και προστέθηκε η δυνατότητα εξόδου με το πάτημα του Windows key πέντε φορές.

Internet Explorer 11 Developer Tools

Windows 8.1 build 9385 leak

Σημαντική αναβάθμιση με αρκετές διαφορές συναντήσαμε στα Developer Tools του Internet Explorer 11 που πλέον τα εργαλεία για τους προγραμματιστές ανοίγουν σε ένα νέο παράθυρο. Στα προηγούμενα leaks και στον Internet Explorer 10 τα Developer Tools ήταν διαθέσιμα μέσω του πλαισίου στο κάτω μέρος του browser.

PowerShell 4

Windows 8.1 build 9385 leak

Το PowerShell έφτασε πλέον στην έκδοση 4 στα Windows 8.1 build 9385 και περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία εντολών (commandlets) σχετικά με τη διαχείριση του συστήματος, το δίκτυο, την αποθήκευση, τον Windows Defender, κλπ. Αν σας ενδιαφέρει, ο Rafael Rivera δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το PowerShell 4.

Movie Moments app

Windows 8.1 build 9385 leak

Στην εφαρμογή Movie Moments προστέθηκαν ορισμένες νέες επιλογές και πλέον δίνει τη δυνατότητα περικοπής, εισαγωγής υποτίτλων και κοινής χρήσης ακόμη πιο εύκολη.

Alarms app

Windows 8.1 build 9385 leak

Το Alarms app που συναντήσαμε σε προηγούμενο leak των Windows 8.1 εμφανίζει πλέον ειδοποιήσεις στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, όπως συμβαίνει ήδη γενικότερα με τις ειδοποιήσεις των Windows 8. Μάλιστα, όπως θα δείτε στην εικόνα, έχουν προστεθεί οι επιλογές Dismiss και Snooze που λειτουργούν απευθείας από την ειδοποίηση χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή.

Windows 8.1 build 9385 leak

Automatic Desktop Scaling

Windows 8.1 build 9385 leak

Στις ρυθμίσεις της οθόνης του Πίνακα Ελέγχου έχει προστεθεί η δυνατότητα αυτόματου scaling από τα Windows που προκύπτει από το συνδυασμό του μεγέθους της οθόνης και του DPI ανάλογα με την περίπτωση. Απενεργοποιώντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορείτε να ρυθμίσετε το scaling της οθόνης όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού.

Αυτές ήταν οι σημαντικότερες αλλαγές και βελτιώσεις που συναντήσαμε στο leak Windows 8.1 build 9385. Οι φήμες θέλουν το επόμενο leak να είναι το build 9388 ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φέρτε πίσω τα Windows XP!

    • Τα MSDOS να φέρουν καλύτερα! :P

  2. ‘Εχει μετονομαστεί το Kiosk Mode σε Assigned Access και προστέθηκε η δυνατότητα εξόδου με το πάτημα του Windows key ΠΕΝΤΕ φορές.

    Ο,τι ναι ναι συντομεύσεις…

    • Δεν είναι συντόμευση που θα χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες, το Assigned Access είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και δε πρόκειται να τους απασχολήσει ιδιαίτερα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons