Το μέλλον των Windows 7 είναι SSD

by Stefanos Kofopoulos • On 01-09-2008 • AT 6:30 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

sandisk windows ssd

Σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, η ομάδα των μηχανικών πίσω από τα Windows 7 αναλύουν με λεπτομέρεια για το feedback που λαμβάνουν, τι εντοπίζουν στα εργαστήρια και πως σκοπεύουν να βελτιώσουν την απόδοση των νέων Windows 7. Γενικά ο όρος απόδοση συστήματος περιλαμβάνει τόσες πολλές μεταβλητές που πραγματικά είναι δύσκολο να δουλέψουν όλα όπως πρέπει για όλους χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό που έχει αξία όμως είναι ότι στο θέμα της ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων σε δίσκο, τα Windows 7 θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις και να εκμεταλλευτούν τα νέα Solid State Drives που αργά αλλά σταθερά γίνονται mainstream. Οι τιμές των SSD μειώνονται την ίδια στιγμή που η χωρητικότητα και η ταχύτητα αυξάνει, γεγονός που εξυπηρετεί ιδιαίτερα όλα τα λειτουργικά στο κομμάτι του boot.

Στόχος των προγραμματιστών είναι το μειωμένο ή αν θέλετε βελτιστοποιημένο Disk I/O με την βοήθεια των SSD στα Windows 7 που όταν κυκλοφορήσουν θα βρουν μεγάλο μέρος της αγοράς στρωμένο με πολλά SSD δισκάκια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέχρι τότε υπάρχει η πιθανότητα στο Linux να δουλεύουν με ZFS ή με ext4 που έχουν ήδη αυτή την στιγμή πολύ καλές επιδόσεις με SSD… για να δούμε… θα την προλάβουμε την MS αυτή την φορά;

  2. Eleftherios Kosmas, για μένα το σημαντικό είναι ότι μπαίνουν σε μια νοοτροπία αλλαγής προγραμματισμού για τους κλασσικούς δίσκους και για τα SSD που θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες επιδόσεις και σε ακόμα πιο mobile συσκευές και laptops με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας (γιατί οι μπαταρίες είναι ακόμα άστα να πάνε). Φαντάζεται ένα SSD που θα μπορεί να κάνει κάποια στιγμή power off τα chips που δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα την ίδια ώρα που το λειτουργικό θα το γνωρίζει και θα γράφει μόνο σε άλλες περιοχές;

Top

Show Buttons
Hide Buttons