Wind One, τηλέφωνο και brοadband όλα σε ένα

by Stefanos Kofopoulos • On 27-10-2010 • AT 12:48 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

wind one logo

Σε μια προσπάθεια να παραμείνει όχι μόνο ανταγωνιστική αλλά και να καινοτομήσει στο Ελληνικό τηλεπικοινωνιακό τοπίο, η Wind παρουσιάζει στην Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα Wind One. Η ιδέα είναι απλή, ένα πακέτο που προσφέρει ό,τι ολόκληρη η αγορά και ο ανταγωνισμός μαζί. Δηλαδή απεριόριστες κλήσεις από σταθερό και κινητό σε σταθερά, δωρεάν χρόνος ομιλίας για κλήσεις από κινητό ή σταθερό σε κινητά, broadband από το σπίτι και το κινητό και απεριόριστες κλήσεις μεταξύ σταθερού και κινητού που ανήκουν στο πρόγραμμα Wind One.

Φυσικά το απεριόριστα έχει περιορισμούς και πολιτική ορθής χρήσης: 1.500’ προς αστικά/ υπεραστικά από το κινητό και 1.500’ μεταξύ του σταθερού και του κινητού. Επίσης, δεν ξεκαθαρίζεται όμως τι συμβαίνει με τις χρεώσεις από το εξωτερικό και πως μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος την μεταφορά σε ένα πρόγραμμα Wind One όταν επικοινωνεί μέσω roaming από το κινητό στο σπίτι ή όταν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει 3G στο κινητό εντός Ευρώπης. Εντύπωση προκαλεί και η έλλειψη προσφορών για SMS, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι η Wind με το Wind One αφήνει πίσω το κλασσικό revenue model με φωνή και μηνύματα και προσανατολίζεται πλέον στην λογική του TCP/IP με VoIP υπηρεσίες και broadband.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται στα γνωστά πακέτα Wind S, M, L, XL με τιμές που ξεκινούν από τα 45 ευρώ και καταλήγουν στα 100 ευρώ τον μήνα.

Αν το νέο management της Wind και η στροφή σε υπηρεσίες TCP κερδίσου στο στοίχημα της Ελληνικής πραγματικότητας μένει να το δούμε. Το mindset είναι πάντως στον σωστό δρόμο αν και με κενά όπως οι υπηρεσίες roaming και η έλλειψη SMS. Οι τιμές φαίνονται εξίσου ελκυστικές αλλά πάντα είναι συνάρτηση με το επίπεδο των υπηρεσιών που για την Tellas τουλάχιστον ποικίλει από το εξαιρετικό μέχρι το χάλια.

Wind One, τηλέφωνο και brοadband όλα σε ένα

Ακολουθεί και το press release με τα yada yada.

Μία νέα γενιά προϊόντων επικοινωνίας βασισμένα στο ενοποιημένο δίκτυο επικοινωνιών κινητής, σταθερής & Internet, παρουσιάζει η WIND Ελλάς.

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Ανώτερος Διευθυντής Marketing Σταθερής Τηλεφωνίας & Εμπορικού Τμήματος Εταιρικών Πελατών της WIND Ελλάς, ανέφερε σχετικά:

«Χάρη στην ενοποίηση των δικτυακών υποδομών μας και των συστημάτων πληροφορικής, σας παρουσιάζουμε το WIND One, μία νέα γενιά προϊόντων επικοινωνίας, τα πρώτα προϊόντα πραγματικής σύγκλισης Σταθερής, Κινητής Τηλεφωνίας και Broadband στην ελληνική αγορά».

Το WIND One είναι μία εντελώς νέα Οικογένεια Υπηρεσιών Επικοινωνίας η οποία προσφέρει επικοινωνία χωρίς περιορισμούς: Τηλεφωνία & Βroadband Internet από το κινητό και το σταθερό. Το WIND One αφορά σε ένα σταθερό και ένα κινητό νούμερο και προσφέρει:

– Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και από το σταθερό και από το κινητό
– Διαθέσιμα λεπτά προς όλα τα κινητά, για να καταναλωθούν και από το σταθερό και από το κινητό
– Προσφέρει broadband σύνδεση στο Internet τόσο από το σταθερό όσο και από το κινητό
– Απεριόριστη δωρεάν επικοινωνία μεταξύ του κινητού και του σταθερού

Το WIND One διατίθεται μέσα από 4 πακέτα επικοινωνίας, τα WIND One S, M, L & XL, καθένα από τα οποία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τον τρόπο ζωής του καταναλωτή.

«Με το WIND One σηματοδοτούμε μία σημαντική εξέλιξη στα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα. Είναι το πρώτο πακέτο που συνενώνει σταθερό, κινητό & Internet, υποστηρίζεται από ένα σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών και εκδίδει έναν λογαριασμό» επεσήμανε ο Αντώνης Τζωρτζακάκης. «Καταργούμε πλέον τη διάκριση ανάμεσα στο Κινητό και το Σταθερό & ανάμεσα στο Μέσα και το Έξω. Παρέχουμε Ενιαία Υπηρεσία Επικοινωνίας, με μία τιμή, διαθέσιμη από όλες τις Συσκευές. Δεν χρειάζεται πλέον να σκεφτόμαστε ποια συσκευή θα χρησιμοποιήσουμε για να μιλήσουμε ή να σερφάρουμε στο Internet».

Τα προϊοντικά χαρακτηριστικά του WIND One σχεδιάστηκαν με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων της WIND. Το Ενιαίο Σύστημα Πληροφορικής δίνει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες πώλησης στα Καταστήματά της, δημιουργεί ενοποιημένους μηχανισμούς διατήρησης πελατών, επεκτείνει την τεχνογνωσία της Κινητής στη Σταθερή Τηλεφωνία, ομογενοποιεί την Εξυπηρέτηση Πελατών Κινητής & Σταθερής και παρέχει στους πελάτες της WIND το μοναδικό πλεονέκτημα του Ενιαίου Λογαριασμού.

«Σήμερα η WIND είναι ο μοναδικός πάροχος στην Ελλάδα με ένα δίκτυο για κινητή, σταθερή & Internet. Το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα καθόρισε και τη στρατηγική μας για τη δημιουργία μίας νέας αγοράς υπηρεσιών σύγκλισης» δήλωσε ο κ. Τζωρτζακάκης στη διάρκεια της παρουσίασης του WIND One.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, «Δύο είναι οι βασικές τάσεις στις τηλεπικοινωνίες στο εξωτερικό, όσον αφορά στη σύγκλιση: ένας πάροχος κινητής να απορροφά τις δραστηριότητες σταθερής και να τις χρησιμοποιεί για να αυξήσει την αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, και από την άλλη, ένας πάροχος να συνδυάζει τις δύο δραστηριότητες και να δημιουργεί νέες προτάσεις κινητής, σταθερής και Internet, με σκοπό να αυξήσει συνολικά την αξία που προσφέρεται στο συνδρομητή. Ως WIND επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τη δεύτερη στρατηγική και μέσα από αυτή δημιουργήσαμε το WIND One».

Το WIND One είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα WIND, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία για τη νέα υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 13800 από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό ή να επισκεφθούν το www.wind.com.gr .

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δωρεάν λεπτά μεταξύ wind? Προσθέτουμε κάτι αλλά αφαιρούμε κάτι άλλο για να μπορούμε να χρεώνουμε και κάπου! Ενιαίο πρόγραμμα σου λέει μετά!

  Έχουν και τα διοικητικά τους αυτοί…

  • Φαίνεται να τα έλυσαν και το Wind One να είναι η πρώτη απόδειξη αυτού γιατί μόνο έτσι 1. θα είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί 2. θα κάνουν καλό στην αγορά.

   Επιμένω ότι η στροφή στο TCP είναι εξαιρετική κίνηση για την καινοτομία της Ελληνικής αγοράς αλλά δεδομένων της νέας και πρόσφατης διοίκησης αλλά και της σταθερότητας ή μη της Tellas, ακόμα δεν έχω πειστεί πως μπορεί να δουλέψει με επιτυχία όλο αυτό. Σαν ιδέα θα ήταν τέλεια αν είχε και SMS κα ξεκαθάριζε το θέμα roaming, προς το παρόν είναι 2 κλικ πριν από το τέλειο.

 2. Διαφωνώ. Λίγα ΜΒ στο κιν. Καμία κουβέντα για διεθνής κλήσεις (υποθέτω αυτό εννοείς με το roaming). Κανένας λόγος για διάκριση προς τηλέφωνα wind. Τίποτα σε sms, ουτε καν μέσω κάποιας online πλατφορμας. Και το δίκτυο σταθερής της τελλας είναι χάλια!
  Μόνο 2 κλικ?

  • Σε εμένα η Tellas με internet μόνο δουλεύει άψογα αλλά έχω ακούσει ιστορίες τρόμου από άλλους.

   Το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο η Wind με το One το γυρνάει σε internet όλα ενώ οι άλλοι (Cosmote και Vodafone) ακόμα πουλάνε με το κιλό φωνή και SMS. Ελπίζω να παρασυρθούν και να μπουν στο τριπάκι αυτό σύντομα.

 3. Πώς ακριβώς το γυρνάει στο ιντερνετ με 100 ΜΒ στο κιν?

 4. Νομίζω διατηρεί και το παλιό πρόγραμμα Όλα σε ένα διατηρώντας σε αυτό τα MMS & SMS μέσα στη χρέωση να η σελίδα για απευθείας σύγκριση.
  Σταθερή Medium με απεριόριστα σε σταθερά + Wind M δηλαδή 250 λεπτά δίχως επιδότηση κινητού στα ίδια περίπου χρήματα 60+ το βγάζει αλλά με MMS και SMS καθώς και 250ΜΒ internet.
  Το Wind One L το έχει 64.90 ευρώ με 100MB αλλά 300 λεπτά.
  Ίσως να διαφέρει στο ίντερνετ το παλιό πρόγραμμα είναι mobile.
  Απορία γιατί να αλλάξει κάποιος πρόγραμμα πηγαίνοντας στο καινούργιο Wind One L;

 5. εμείς πάντως τα πήγαμε όλα στην wind σταθερο-ιντερνετ (σπιτι και γραφειο) και 3 συνδεσεις στα κινητα .. ελπιζω να πανε ολα καλα

 6. καλη ακουγεται η νεα τους υπηρεσια…..λιγα ομως τα 100mb απο το κινητο!

 7. Το προβλημα που εχω με τη WIND δεν ειναι οι τιμες αλλα η παντελης ελλειψη σηματος σε πολλα σημεια πολεων κιολας. Δεν γινεται να πεφτει η γραμμη οταν καθομαι εξω στο δρομο σε γειτονια που εχει και σταθμο μετρό. Αντε σε κανα νησι να πεις οτι δε πιανει αλλα μεσα σε πολεις πως να δικαιολογηθει;

 8. Στην στήλη που λέει Απεριόριστο ADSL έως 24 τι εννοεί; Ότι τη μία μέρα θα είναι 24 κ την άλλη 8;

Top

Show Buttons
Hide Buttons