Η Wiko και η Tinno ανακοινώνουν τη συγχώνευσή τους

by George Polyzos • On 10-02-2018 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μετά από 7 χρόνια στενής συνεργασίας, η Wiko και η Tinno ανακοίνωσαν επίσημα την συγχώνευσή τους, σε μία κίνηση που στοχεύει την περαιτέρω ενίσχυσή τους στη βιομηχανία των φορητών συσκευών.

Η Wiko, το γαλλικό brand έξυπνων τηλεφώνων, ιδρύθηκε το 2011 στην Μασσαλία. Η ιστορία ξεκίνησε από τη στενή συνεργασία του Laurent Dahan και του James Lin, Προέδρου της Tinno Group. Ο Dahan και ο Lin συνδύασαν τις συμπληρωματικές τους δυνάμεις για να χτίσουν ένα διεθνές success story, η Wiko με τη γνώση της αγοράς, τη στρατηγική που εστιάζει στον καταναλωτή και την οργάνωση πωλήσεων από τη μία, και η Tinno με την τεχνογνωσία και τις κατασκευαστικές δυνατότητές της, από την άλλη.

Έκτοτε, η Tinno έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στο R&D, τη μηχανική και την παραγωγή, διαθέτοντας πλέον τέσσερα R&D κέντρα και δύο εργοστάσια. Από την άλλη, η Wiko εδραίωσε την παρουσία της σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως και μπήκε στις κορυφαίες 5 μάρκες κινητών τηλεφώνων στη Δυτική Ευρώπη (Πηγή: Open Market, Counterpoint).

H Wiko έχει αναδειχθεί σε εξέχοντα συνεργάτη στην παγκόσμια δραστηριότητα της Tinno. Και για τις δύο εταιρείες, η συγχώνευση αποτέλεσε ένα φυσικό επόμενο στάδιο, ώστε να χτιστεί μία ακόμα ισχυρότερη στρατηγική συνεργασία. Η ομάδα της Μασσαλίας, που διαθέτει την εμπειρία του προϊόντος, ορίζει και αναπτύσσει το πνεύμα της μάρκας αλλά και τα πλάνα marketing και πωλήσεων, θα ωφεληθεί τώρα από την ενισχυμένη υποστήριξη και την αυξημένη ευελιξία των Κινέζων συναδέλφων της.

Οι δύο επικεφαλής και παλιοί φίλοι, θα ηγηθούν της Wiko από κοινού, οδηγώντας την εταιρεία σε νέα επίπεδα. Η νέα Leadership Committee της Wiko απαρτίζεται από τον Πρόεδρο James Lin, τον Senior Αντιπρόεδρο Laurent Duhan, τους Αντιπροέδρους Michel Assadourian και Julien Heang.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons