Όχι στην λογοκρισία της Wikipedia

by Stefanos Kofopoulos • On 29-08-2006 • AT 1:52 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

wikipedia logo

Ο ιδρυτής της Wikipedia Jimmy Wales, είπε όχι στην λογοκρισία που θέλει να επιβάλει η Κινεζική κυβέρνηση σε άρθρα που βρίσκονται online στην Wikipedia.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λογοκρισία εν έτη 2006!
  Γι’αυτό και δεν πρόκειται να πάω στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008. Δε δέχομαι να έχω σχέση με τέτοιους λαούς.

 2. Το Google το δέχθηκε παλιότερα. Η Wikipedia λέει όχι τώρα. Στρατηγικές επιλογές.

 3. Θα υποχωρήσει στις πιέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δεν υπάρχει περίπτωση. Τα $$$ που παίζονται είναι πάρα πολλα.

  Αυτά κύριοι του ΚΚΕ τα βλέπετε;

 4. Πολύ ευχάριστη είδηση, νομίζω όμως πως η σύνταξη του τίτλου οδηγεί σε παρερμηνεία. Νομίζω κατι σαν “Όχι της Wikipedia στη λογοκρισία” θα ήταν λιγότερο αμφίσημο.

 5. Αν τίθεται θέμα αυτό είναι στο περιεχόμενο της Wikipedia, για αυτό νομίζω ότι ο τίτλος είναι σωστός.

 6. Πρός υπεράσπιση Κινέζων και κομμουνιστών.
  Ο Κινεζικός λαός είναι θαυμαστός, με μοναδική νοοτροπία και πνεύμα. Ο πολιτισμός τους λαμπρός και ισάξιος των Ελλήνων. Μάλιστα οι Κινέζοι, θεωρούν ότι ο μόνος αξιόλογος πολιτισμός (εκτός από τους ίδιους) είναι ο Ελληνικός. Όσο αφορά το ΚΚΚ, είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία. Όσο αφορά για τον Μεγάλο Τιμονιέρη (Μάο Τσε Τούνγκ), οι Κινέζοι του οφείλουν ότι είναι υπερδύναμη αυτή τη στιγμή και ότι μιλάνε ακόμα τη γλώσσα τους και έχουν διατηρήσει ΟΛΕΣ τις παραδόσεις τους και το πολιτισμό τους (χορός, θέατρο, μουσική και βεβαίως το wushu).
  Σχετικά με το ΚΚΕ και το ΚΚΚ, το μεν ΚΚΕ εκφράζειι τη Λενινιστική-Μαρξιστική μορφή του κομμουνισμού, ενώ το δε ΚΚΚ εφαρμόζει τη Μαοϊκή. Επιπλέον η βασική τους διαφορά είναι ότι το ΚΚΕ είναι ένα απλό κόμμα (γραφικό θα έλεγα), ενώ το ΚΚΚ είναι η έκφραση ενός απολυταρχικού καθεστώτος, μίας δικτατορίας αν θέλετε (τουλάχιστον ως πρός τα ανθώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης). Ωστόσο λάβετε σοβαρά υπόψη, ότι εδώ και χρόνια, πολιτικά στη Κίνα εφαρμόζετε το δόγμα του Μαό, ένα κράτος 2 οικονομικά συστήματα. Καπιταλισμός στο Χονγκ Κονγ, Σανγκάη και Πεκίνο, (ο δικός τους κομμουνισμός) στην υπόλοιπη Κίνα. Με αυτό το “κόλπο” η Κίνα έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσόμενες (οικονομικά) χώρες στο κόσμο.
  Κατά την άποψή μου είναι θαυμαστός λαός από όλες τις απόψεις και αξιοζήλευτος.

 7. Πάλι αντικομμουνιστική υστερία?

  Δεν σας βλέπω ευαισθητοποιημένους για λαούς που υποφέρουν από τους Αμερικάνους (Σέρβοι, Ιρακινοί και έμμεσα Παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι, Κορεάτες, Ιάπωνες, Βιετναμέζοι).

  Για όλους τους παραπάνω φταίνε οι ΛΑΟΙ? ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ!!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons