Τα προβλήματα του Wikileaks δεν έχουν τέλος, προσωρινή λύση το Pirate Party

by Stefanos Kofopoulos • On 03-12-2010 • AT 8:00 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Τα προβλήματα του Wikileaks δεν έχουν τέλος, προσωρινή λύση το Pirate Party

Το Wikileaks δημιουργεί προβλήματα με την διάθεση απόρρητων εγγράφων αλλά η ίδια η υπηρεσία αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά θέματα που κλονίζουν το εγχείρημα. Το πρώτο ήταν το DDoS attack στους servers του Wikileaks. Άντεξαν και κατάφεραν να διαρρεύσουν σημαντικό όγκο εγγράφων. Στην συνέχεια και μετά την μετακόμιση στο cloud του Amazon το site του Wikileaks βρέθηκε ξανά offline. Αυτή την φορά ο λόγος δεν ήταν ένα ακόμα DDoS attack αλλά το ίδιο το Amazon που υπέκυψε σε πιέσεις και αποφάσισε να διακόψει την υπηρεσία στο Wikileaks. Σήμερα η EveryDNS, η εταιρεία στην οποία είχε γίνει register το domain name του Wikileaks αποφάσισε ότι πρέπει να διακόψει την παροχή υπηρεσιών και άρα την ευκαιρία στους χρήστες του internet να βρίσκουν το όνομα Wikileaks.org. Η προσωρινή λύση που έχει βρεθεί είναι ένα νέο domain name με κατάληξη .ch και το ίδιο όνομα. Μόνο που αυτή την φορά ο καταχωρητής του domain name είναι το Ελβετικό Pirate Party.

Η συνέχεια παραμένει άγνωστη. Το μόνο σίγουρο από αυτή την ιστορία είναι το κυνήγι γάτας – ποντικού, οι τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια προσπάθεια και οι επεμβάσεις τρίτων σε υπηρεσίες που μέχρι τώρα φάνταζαν δημοκρατικές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά μιλάμε αυτά δεν έχουν ξαναγίνει! Ιστορικές τιμές!

    • Είναι όντως ιστορική η στιγμή και δεν θέλω καν να σκέφτομαι την επανάληψη αυτού στο μέλλον. Στο twitter διάβασα ερωτήσεις του τύπου “αν ένα βιβλίο κυκλοφορήσει με περιεχόμενο από τα κείμενα που διέρρευσαν εξαιτίας του wikileaks, το amazon θα απαγορεύσει την κυκλοφορία του”;

      Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με το θέμα. Είναι ενάντια στην τακτική του wikileaks αλλά πιο πολύ σε αυτό που προσπαθούν και κάνουν για να το κλείσουν.

  2. Και μετα κατηγορουν την Κινα, το Ιραν και την Βορεια Κορεα γιατι λογοκρινουν το ιντερνετ. Μια απο τα ιδια!!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons