4 λόγοι γιατί το iPad θα αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία για πάντα

by Stefanos Kofopoulos • On 01-02-2010 • AT 3:35 pm • 69 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

9.7 inch LED backlit IPS iPad display

Κοιτάτε τον σημαντικότερο από όλους τους λόγους για τους οποίους η Apple και το iPad θα αλλάξουν την ανθρώπινη ιστορία όπως την ξέρουμε σήμερα. Το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών δεν ενδιαφέρεται για την 9.7 ιντσών LED backlit IPS οθόνη αφής γιατί πολύ απλά δεν είναι geeks, ούτε hardware enthusiasts, ούτε μηχανικοί. Το σύνολο δεν δίνει δεκάρα για τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την ευκρίνεια και την φωτεινότητα της οθόνης γιατί αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αντιλαμβάνεται και βοηθούν τον χρήστη να βλέπει βίντεο, φωτογραφίες, να απαντά σε email, να ενημερώνεται από sites και να διαβάζει. Η μαμά σου δεν ενδιαφέρεται να τον A4 SoC πίσω από την οθόνη αλλά για την δυνατότητα να διαβάζει τα μηνύματα σου όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Το ίδιο θα κάνουν εκατομμύρια μπαμπάδες, παππούδες, γιαγιάδες και πιτσιρίκια που για πρώτη φορά θα πιάσουν υπολογιστή στα χέρια τους χωρίς τα απαραίτητα και απαρχαιωμένα IO interfaces όπως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Το iPad εκτός από τις ευκολίες που προσφέρει ένα netbook είναι και e-book reader με το iBooks iPad app και το iBook store να περιμένουν υπομονετικά όσους θέλουν να διαβάσουν. Η γραφή και η ανάγνωση είναι ένας από τους τρόπους και λόγους που η ανθρωπότητα έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα. Οι άνθρωποι διαβάζουν και γράφουν γιατί με αυτό τον τρόπο επικοινωνούν και μεταφέρουν την γνώση. Είναι μια συνήθεια τόσο βαθιά ριζωμένη στο ανθρώπινο DNA που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να αντικαταστήσουμε. Το iPad προχωράει ένα βήμα μπροστά διανθίζοντας αυτή την εμπειρία με πολλά περισσότερα εκτός του e-book reader.

Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι η απλότητα και συγκεκριμένα η έλλειψη multitasking. Το iPad όπως και το iPhone, λειτουργεί σαν πολλές συσκευές μαζί σε μια συσκευασία. Επειδή είναι αδύνατο να κουβαλάμε music player, κινητό, e-book reader, netbook, twitter device, facebook device, χρονόμετρο, calculator κλπ το iPad / iPhone OS αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την εμπειρία χρήσης μεμονωμένων συσκευών στην οθόνη μέσω software και apps. Αν το σκεφτείτε, οι άνθρωποι είναι κατασκευασμένοι για αποδοτικό multitasking σε μία μόνο εργασία την φορά και όχι σε πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. Η οδήγηση είναι ένα καλό παράδειγμα για την ποσότητα και την ποιότητα των multitasking ικανοτήτων του εγκεφάλου μας, όπως και η συγγραφή αυτού του post με διακοπές για απάντηση σε email, MSN και κινητό.

Αν δεν έχετε πειστεί μέχρι τώρα ίσως να πρέπει να διαβάσετε το Why My Mom’s Next Computer Is Going To Be An iPad του Ethan Nicholas, ναι αυτού του τύπου που ακριβώς ένα χρόνο πριν κατάφερε να βγάλει $600.000 με το iShoot iPhone game σε ένα μόλις μήνα. Τώρα ετοιμάζεται για το iPad και ξέρει πολύ καλά γιατί θα πετύχει και εκεί. Είναι γνωστά όλα αυτά, τα έχουμε ξαναπεί και όσο το αρνείστε τόσο θα το θέλετε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

69 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το ότι η έλλειψη multitasking είναι ο λόγος για να καταφέρει τα παραπάνω το ipad δεν το περίμενα. Και αυτή η εμμονή σχετικά με την αλλαγή της ιστορίας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Όταν το ipad 2 θα έχει multitsking θα γραφτεί πως και πάλι θα αλλάξει η ιστορία, γιατί αυτοί που το αγκάλιασαν χωρίς multitasking είναι έτοιμοι να μάθουν (γιατί η Apple θα τους πείσει) τι εστί multitasking και θα το υποδεχτούν ως ουράνιο δώρο.
  θα βγει ο Jobs και θα πει “.. μέχρι τώρα απλά διαβάζατε ένα βιβλίο. Τώρα θα μπορείτε να ακούτε και μουσική ώστε να να το απολαμβάνετε καλύτερα¨… και στο ακροατήριο και στα blogs θα ακουστεί ένα “ooooooooooooo….”. Κάπως έτσι θα γραφτεί η ιστορία!

  • Αυτός είναι και ο λόγος που η Apple δεν πουλάει το iPhone με multitasking. Το iPad δεν είναι φτιαγμένο για σένα και για μένα αλλά για την μαμά και τον μπαμπά. Εσένα και εμένα θα μας ικανοποιήσουν οι hackers με κάθε σπασμένο iPad OS που θα βγάζουν

  • You are absolutely right.

  • Μπράβο Λάμπρο για το σχόλιο σου.Κατάφερες με λιγότερα λόγια απο μένα να με υπερκαλύψεις σε αυτό που ήθελα να πώ

 2. πες τα ρε τιτανα….

 3. Κανένας δεν πιστεύω πως αμφιβάλει πως η apple αυτα που κάνει(για μένα μερικές φορές λίγα)τα κάνει πολύ-πολύ σωστά.
  Απλά αυτό που λές πιό πάνω: ” Το iPad όπως και το iPhone, λειτουργεί σαν πολλές συσκευές μαζί σε μια συσκευασία.Επειδή είναι αδύνατο να κουβαλάμε music player, κινητό, e-book reader, netbook, twitter device, facebook device, χρονόμετρο, calculator κλπ το iPad / iPhone OS αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την εμπειρία χρήσης μεμονωμένων συσκευών στην οθόνη μέσω software και apps”

  τί θα το μείωνε αν όλα αυτά που λές μπορούσε να τα κάνει και συγχρόνως;Και συμφωνώ ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως(γιάυτό και γώ που ακούω ράδιο διαβάζοντας τα πάω χάλια στην εξεταστική) αλλά μήπως θέλουμε να έχουμε την επιλογή;εγώ απο το κινητό ακούω αθλητικά απο την σελίδα του sport fm ,διαβάζω το blog σου,είμαι msn ,ανοίγω pdf και πηγαίνω στις σημειώσεις να κρατήσω καποια πράγματα που θέλω απο το pdf και πολλά άλλα.Και μήν μου πείς πως εσύ δεν το κάνεις..Εγώ συμφωνώ πως δεν αποδίδουμε όταν ασχολούμαστε με πολλά συγχρόνως(αν και μερικές φορές για να κάνουμε κάτι συνδιάζουμε άλλα 10) εσύ συμφωνείς πως όταν κάθεσαι στο pc σου δεν κάνεις μόνο ένα τη φορά;

  • Εγώ δεν λέω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα συγχρόνως αλλά όταν τα κάνουμε δεν είμαστε το ίδιο καλοί και αποδοτικοί.

   • συμφωνώ απόλυτα σε αυτό όπως είπα και πρίν.Δεν μπορούμε να αποδόσουμε αρκετά καλά αλλά παρόλα ταύτα το κάνουμε.Και γώ και σύ και όλοι.Και τώρα τί να σου πώ.Αν μου λές πως το ipad απευθύνεται σε αγοραστικό κοινό στην ηλικία της μάνας μου και του πατέρα μου…Δεν νομίζω τελικά πως ούτε τέτοιοι τελικά θα το αγοράσουν,ούτε πως οι υποστηρικτές του χαίρονται με αυτή τη διαπίστωση αλλά και φυσικά πως η apple όταν το κατασκεύαζε δεν απευθυνόταν σε αυτό το target group

   • Δεν μίλησα για κοινό με ηλικιακό προσδιορισμό αλλά εξοικείωσης και γνώσης

   • Εγώ δεν έχω καταλάβει αυτή την εμμονή με την αποδοτικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου στο multitasking. Ατυχέστατα όλα τα παραδείγματα που παραθέτεις πάνω σε αυτό το θέμα και σε αυτό το post αλλά και στο προηγούμενο. Πρώτα απ’όλα δεν καταλαβαίνω τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στην δυνατότητα του ανθρώπου για multitasking με αυτήν των ηλεκτρονικών συσκευών. Είδες εσύ καμιά αυτοκινητοβιομηχανία να αφαιρεί τα ραδιόφωνα από τα αυτοκίνητα επειδή ο εγκέφαλος μας δε μπορεί να κάνει “το ίδιο καλά” περισσότερα από ένα πράγματα ταυτόχρονα? Ίσα ίσα προσθέτουν περισσότερες λειτουργίες σε αυτά (βλ. Ford σε παλιότερο post σου) για να τα κάνουν πιο “έξυπνα” και να εκμηδενίσουν την όποια ανθρώπινη αδυναμία. Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς. Γιατί η Apple αποφασίζει για τον χρήστη και του αφαιρεί την δυνατότητα επιλογής? Είναι σαν να μας λέει (με το σκεπτικό σου πάντα) “δε μπορείτε να ακούτε μουσική και να διαβάζετε ταυτόχρονα..οπότε σας αφαιρώ αυτήν την δυνατότητα”. Δηλαδή είμαστε σοβαροί?? Και στην τελική..ο κόσμος προχωρεί, εξελίσσεται. Σκοπός είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τους τεχνολογικά ανεκπαίδευτους (ασχέτως ηλικίας) να αγαπήσουν την τεχνολογία και να μάθουν να την χρησιμοποιούν, όχι να θάψουμε την εξέλιξη για χάρη της μάθησης. Όταν πας να βγάλεις δίπλωμα για αυτοκίνητο, σου μαθαίνουν πρώτα να οδηγείς κάρο?
    Φιλικά πάντα :)

   • Το ιδανικό είναι να έχεις μια συσκευή για κάθε εργασία.. αλλά αυτό δεν γίνεται. Φαντάσου να τηλεφωνείς και να πας σε SMS και μετά σε email και ξανά πίσω κλπ. Δεν λέω ότι δεν γίνεται, δεν λέω ότι δεν είναι αποδοτικό για κάποιους λίγους, λέω ότι δεν είναι συνολικά αποδοτικό για τους πολλούς και τον τρόπο που είμαστε σχεδιασμένοι να λειτουργούμε.

   • Όχι Στέφανε εδώ κάνεις λάθος. Το ιδανικό είναι να έχεις μία συσκευή που θα αποδίδει τα μέγιστα σε όλους τους τομείς (μουσική, γραφικά, ισχύς, κατανάλωση) και να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Γι’αυτό άλλωστε ο άνθρωπος ανακάλυψε το τρανζίστορ και κάθε χρόνο ανακαλύπτει νέες μεθόδους για να μειώσει ακόμη περισσότερο τα “nm”. Αυτό είναι το ιδανικό που δεν γίνεται (προς το παρόν τουλάχιστον). Για όλα τ΄άλλα θα συμφωνήσω με τον Γιάννη.

  • ναι και εγω δεν μπορω να περπαταω και να διαβαζω τσιχλα ταυτόχρονα

 4. Έλεος, τί άλλο θα ακούσουμε. Συγγνώμη τιτάνα αλλά με αυτά που γράφεις τελευταία για το ipad, υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Ούτε το πιο τρελό fanboy της apple δεν θα τα έγραφε αυτά. Αλλά όπως λέει και ο Λάμπρος πιο πάνω, η νέα έκδοση που θα υποστηρίζει multitasking θα θεοποιηθεί (πάλι) για ένα feature που θα έπρεπε να υπάρχει από την πρώτη.

  Όσο για την επιτυχία του ipad? Πλέον είμαι 100% βέβαιος ότι θα πετύχει και όχι γιατί θα το αγοράσει η μαμά, ο μπαμπάς, ο θείος και η θεία. Συνειδητοποιώ πλέον ότι υπάρχουν άνθρωποι που και ένα “τούβλο” να βγάλει η apple, θα το θεοποιήσουν, θα το λατρέψουν, θα γράψουν ότι θα αλλάξει την ιστορία και θα δώσουν και 500 ευρώ για να το πάρουν έστω κι αν το πάρουν μόνο και μόνο για να κοιτάζουν το σκαλισμένο μήλο πάνω του.

  Μεγειά τα ipad σας παιδιά!

  • Αν το επιχείρημα σου είναι κάθε φορά η λέξη fanboy μάλλον δεν έχει επιχειρήματα. Επίσης θα σε παρακαλούσα αν θέλεις να συνεχίσεις να προσφέρεις στην κουβέντα να αλλάξεις το ύφος σου και να πεις κάτι ουσιαστικό επί του θέματος.

   • Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ άλλο. Μια παροιμία λέει “Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα”. Να επιχειρηματολογήσω σε τί; Στο αν το multitasking είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα; Άστο καλύτερα…

  • Η δικιά μου εντύπωση είναι ότι επίσημα η Apple απευθύνεται στα 70-80 εκατομμύρια.. mactards με το iPad, αλλά βαριέμαι να ψάχνω links. Ουσιαστικά πάντως δεν είναι άσχημη ταχτική, η εταιρεία έχει ξοδέψει κάτι άπειρα για να φτιάξει αυτό το όποιο image έτσι όπως το έχει φτιάξει και να θαυμάζουν όλοι οι πελάτες της μέχρι και το.. αόρατο iPhone.

   Αυτό το cult της εταιρείας είναι πραγματικό cult, και πιστεύει οτιδήποτε και το διαδίδει. Οπότε είναι το καλύτερο marketing για το iPad, αφού θα τρέξει να το αγοράσει και να πρήξει όλους τους συγγενείς και φίλους του με το πως κάνει το ένα και πως κάνει το άλλο, σαν ιεραπόστολος.

   Σε κάτι τέτοια και ακόμα περισσότερα βασίζονται όλοι οι tech στα δίχτυα που υποστηρίζουν ότι το iPad είναι ακόμα μια δευτέρα παρουσία (i.e. δεν είναι μόνο ο Στέφανος που τα λέει). Και ακόμα περισσότερο βασίζονται στο ότι και τις προηγούμενες φορές που.. υπερεκτίμησαν τη νοημοσύνη του αγοραστικού κοινού, κάναν λάθος.

 5. Τι θα γίνει όμως αν δεν την αλλάξει την ιστορία; Και οκ δεν έχει multitasking έχει όμως πυξίδα…. Μπας και χαθει κάποιος στη μέση του πουθενα…. Γιατι ο παππους και η γιαγία την έχουν ανάγκη….

  Για να σοβαρευτουμε όμως… Στην αγορά των tablet θα γίνει σφαγή… Και επειδή άλλο τα κινητά και άλλο τα tablet ας περιμένουμε να δούμε και τον ανταγωνισμό… Το ipad θα έχει την κατάληξη του iphone ή του Apple Pippin;

  Προσωπικά θεωρώ πως στην Ελλάδα θα πάει άπατο… Παγκόσμια ίσως όμως μεγαλουργήσει ακόμα μια φορά χαρη στο τμημα marketing της Apple…

  • Όχι ότι διαφωνώ ακριβώς (i.e. κι εγώ έχω μια ελπίδα ότι θα πάει άπατο το iPad :p), αλλά και στα κινητά όταν μπήκε η Apple ήταν πολύ πιο κορεσμένη και ανταγωνιστική η αγορά, και δεν είχε καμία απολύτως σημασία τελικά. Στην αγορά των tablet θα γίνει σφαγή? There’s an app for that :p

   • ..και στους mp3 players το ίδιο έγινε

 6. υπαρχουμε για να καταναλωνουμε, αλλος την βρισκει με το ipad που για εμενα ειναι αχρηστο, αλλος με το laptop….
  ειναι γνωστη η τακτικη ολων των εταιρειων να βγαζουν τις τεχνολογιες λιγο λιγο.

  ο τιτανας δεν νομιζω να ειναι fanboy τις apple, απλα του αρεσουν.

  • Ούτε καν, δεν έγραψα ότι μου αρέσει το iPad. Είπα ότι θα αλλάξει στην ιστορία όπως την ξέρουμε και παρέθεσα τους λόγους.

 7. @kpap

  “Προσωπικά θεωρώ πως στην Ελλάδα θα πάει άπατο… Παγκόσμια ίσως όμως μεγαλουργήσει ακόμα μια φορά χαρη στο τμημα marketing της Apple…”

  Αυτο ειναι καλο ή κακο για την Ελλαδα. Την Apple σιγουρα δεν την νοιαζει για αυτο και δεν εχει apple store εδω ακομη…

 8. Το iPad οπως και ολα τα προιοντα της Apple αναφερονται σε χρηστες οι οποιοι ειναι εξοικοιωμενοι.Το iPhone για μενα τουλ. ηταν κατι το επαναστατικο παρ’ ολο που δεν ασχολουμαι με κινητα.Και πιστευω οτι αυτο που πουλαει πολυ καλα στα Apple-made προιοντα ειναι η ευχρηστια και η πρωτοτυπια-ομορφια του μενου και του γενικοτερου interface.Εγω προσωπικα δε θα παιρνα iPad για τον απλο λογο οτι δε μου χρειαζεται ουτε netbook ουτε και laptop.Παντως για κινητο και προσωπικη επιλογη αλλα και απο αλλους που εχω ακουσει που πηραν iPhone ειπαν οτι δυσκολα θα ξαναγυριζαν σε αλλο κινητο-smartphone.Και σιγουρα το iPhone εδειξε σε πολυ κοσμο τι εστι Apple και τι μπορει να κατασκευασει και τους εβαλε στο τρυπακι.Το iPad εχει ελλειψεις αλλα καθε συσκευη εχει ελλειψεις και προβληματα.Παντως σε γενικες γραμμες το μεγαλυτερο ποσοστο για να μη πω ολοι οσοι παιρνουν Apple προιοντα,μενουν ευχαριστημενοι.

  • Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες, δεν χρειάζεται αν ξέρεις από υπολογιστές για να χρησιμοποιήσεις το iPad ή το iPhone… αυτό το έχει πιάσει πολύ καλά η Apple και δυστυχώς μόνο αυτή

   • Την πρωτη γραμμη την εγραψα καταλαθος γιατι πηγα να γραψω σε 2 αρθρα ταυτοχρονα..που το χω το μυαλο μου???

   • Not true.
    Χάζευα επί 10 λεπτά δύο 50 άρηδες ψευτοκουλτουριάρηδες στην πλέον Apple-friendly χώρα -Γαλλία-, στο Appleshop του FNAC να προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν “touch-click” με το touchpad του Macbook.
    Αφού τους έδειξα, πέρασαν ακόμη 10 λεπτά χαμένοι σε U/I που όπως είπαν “Α, δεν είναι σαν τα Windows” και έφυγαν.

    Το κοινό της Apple στην μετά-iPod εποχή δεν είναι ούτε η μαμά μου ούτε ο παππούς του Στέφανου. Είναι ένα σύνολο απο fashion victims (γυναίκες, gay, μοντέλα, πλούσιους κολόγερους) και fanboys. Και έχουν αρχίζει όλοι τους να γίνονται ΠΟΛΥ κουραστικοί.

   • Νομίζω ότι η Γαλλία δεν είναι Apple friendly ή αν είναι τόσο όσο λες ο λόγος είναι; Όσο για τα υπόλοιπα, το iPad απευθύνεται στους πολλούς μεταξύ αυτών μαμάδες, μπαμπάδες κλπ

   • Δεν είναι τόσο σημαντικό για το point μου, αλλά ναι, απ όσο βλέπω και ακούω η διεισδυση εδώ είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη ευρωπαική χώρα, ειδικότερα σε iphones είναι νομίζω 2η χώρα μετά την Αμερική..
    Διάβασα το άρθρο του Ethan Nicholas, καλογραμμένο αλλά δε νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια είναι δυνατόν να αλλάξει η εικόνα που έχουμε για τους υπολογιστές. Κι αν αλλάζει, ο πατέρας μου θα σταματήσει να χρειάζεται να παίρνει εμένα τηλέφωνο για tech support, και θα τα σκάει στην apple.

   • πολυ σωστο

  • Παντως σε γενικες γραμμες το μεγαλυτερο ποσοστο για να μη πω ολοι οσοι παιρνουν Apple προιοντα,μενουν ευχαριστημενοι.

   Αυτο γραφω και εγω αλλα μαλλον δεν ειναι αντιληπτο. Για αυτο εχει επιτυχια σχεδον σε ολα τα προιοντα. Πχ εαν δεις την αγορα το laptops πανω απο $1000 κυριαρχειται απο τα macbooks, στην Αμερικη.

 9. Αρχίζω να αλλάζω γνώμη για το μηχανάκι εφόσον φέρει οθόνη κατάλληλη για πραγματική ξεκούραστη ανάγνωση κι ας μην έχει multitasking άλλωστε να διαβάζεις ακούγοντας ραδιόφωνο είναι για δεκαθλητές τουλάχιστον, όχι για εμένα.
  Εξαιρώ το packman ναι εκεί θα ήθελα να ακούσω κάτι!
  Αλλά το έτος 2010 με κλειστό σύστημα, εκεί έχω ένα κόλλημα.
  Είναι μεγάλος ο τυφώνας που φθάνει, θα μας αλλάξει τη βολή μας αλλά έτσι είναι οι ανατροπές.

 10. δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρειάζεται το multitasκing. Ειμαι σίγουρος πως μουσική θα μπορεί πάντα να παίζει ταυτόχρονα όπως και το iphone. Δεν βρίσκω τον λόγο για να ισχύει το ίδιο σε άλλες εφαρμογές. Είναι δυνατον να παίζεις παιχνίδια και να θες να συνεχίζει να παίζει όσο εσυ κοιτάς το ίντερνετ? αυτό δεν ισχύει ούτε στους επιτραπέζιους υπολογιστές! Όσο για to iwork μπορεί απλά να έχουν ένα autosave όπως συμβαίνει με τα notes στο iphone για να μπορείς να βγαίνεις και να μπαίνεις και να βρίσκεσαι εκεί που βρισκόσουν.

  Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν οτι τώρα μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, όταν το πιάσουμε στα χέρια μας είναι που θα πάθουμε πλάκα – και αυτοί που ονομάζεται “geeks”.

  • Φίλε 17124 postal είμαι ιδιάζουσα περίπτωση το παραδέχομαι!
   Ακούω ειδήσεις ραδιοφώνου παίζοντας packman φανατικά δες το σαν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα.
   Δες παλαιότερο σχόλιο μου σχετικά με πρόβλημα στον chrome.
   TOOodd

 11. Στο iphone υπάρχει εξαρχής multitasking χωρίς jailbreak για τις εφαρμογές που θέλει η Apple: phone, ipod, mail και safari απλά δεν στο λέει.
  Πως δεν θα μπορείς στο iPad να ακούς μουσική ενώ διαβάζεις. Εδώ στο iphone μπορούμε να ακούμε μουσική και να παίζουμε παιχνίδια ανοίγοντας πρώτα το ipod και πατώντας home το ipod δεν κλείνει, δεν θα μπορείς να ανοίξεις τον reader;

 12. ακριβώς το ίδιο λέω, και υπάρχουν και τόσα παιχνίδια που σε ρωτάνε αν θες να παίξεις από εκέι που σταμάτησες. Η απουσία “multitasking” είναι ένας πολύ θεωριτικός τρόπος για να κατηγορήσεις το software.

 13. Καλή η προσπάθεια να πιστούμε πως δεν τρέχει τίποτα με την αδυναμία multitasking του ipad αλλά τα επιχειρήματα δεν με πείθουν για αυτό.Όπως δεν μπορώ να φανταστώ Windows χωρίς multitasking δεν μπορώ να διανοηθώ ipad χωρίς αυτό.Με την ίδια λογική,θα έπρεπε και ένα κινητό να παίρνει μόνο τηλέφωνα και να μην βγάζει φωτογραφίες,να στέλνει email,να αναπαράγει βίντεο κτλ γιατί να κάνει μια δουλειά την κάνει καλύτερα.Όταν όμως παλαιότερα υποστήριξα κάτι τέτοιο,μου είπατε πως πρέπει να τα κάνει όλα ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα τον χρήστη.Γιατί λοιπόν στο ipad δεν πρέπει? Επειδή είναι apple?

  • Διαβάζεις ό,τι θέλεις. Πρόσεξε σε ποιους αναφέρετε το iPad, διάβασε τα σχόλια για την επιτυχία του iPod και του iPhone που στην πραγματικότητα αυτό που έφεραν ήταν ένα νέο UI πολύ απλό, σκέψου ότι τα geeks είναι πολύ λιγότερα από τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τους μη έχοντες γνώση και σκέψου το σύνολο όχι μόνο τι ικανοποιεί εσένα. Σκέψου επίσης τι θα συμβεί μόλις το iPad OS γίνει hacked

 14. Παιδια η Apple πουλαει design,ταχυτητα στο λειτουργικο της,αξιοπιστια και εξαιρετικο interface.To multitasking χρειαζεται απλα η Apple καταφερε να μη κανει ορατη την απουσια του στο iPhone μεσα απο τις ταχυτατες εναλλαγες μεταξυ των προγραμματων της και της “μνημης” που θυμαται που ειχες μεινει την τελευταια φορα.Ας πουμε ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα, ειναι η δυνατοτητα να τραβηξεις μια φωτο και να την στειλεις απευθειας με e-mail ή mms.Κλεινει το προγραμμα που διαχειριζεται τις φωτο και ανοιγει ετοιμη φορμα e-mail ή mms και εσυ απλα συμπληρωνεις τα πεδια.Στο iPad θα ενσωματωθει το multitasking με τις πρωτες παρτιδες.Αλλωστε αν θυμαμαι καλα μεχρι να βγει στα μαγαζια εχουμε καιρο…

 15. Προτού γράψω κάποια πράματα θέλω να πω ότι δεν αμφισβητώ οτι η κατηγορία slate θα παίξει στο μέλλον σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της computer experience απο ότι ξέρουμε μέχρι τώρα. Το ipad είναι μια πολύ καλή αρχική εισαγωγή σε αυτή την αλλαγή και δεν αμφισβητώ τον ρόλο του.

  Πέρα απο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το IPad ΔΕΝ είναι IPhone και κακώς η Apple το αντιμετωπίζει επι του παρόντως, με την ίδια λογική. Δε περιμένα να νομίζουν ότι, ότι ήδη έχω αγοράσει ως iphone, να μου το προσφέρουν απλά σε όθονη 9.7. Οι ανάγκες στην κάθε κατηγορία αλλάζουν και επίμενω ότι η Apple απλά στρεσάρει την περριρέουσα επιτυχία των iphone-ish συσκευών στα άκρα. Όπως μας έχει συνηθίσει δημιουργεί μια συσκευή χαμηλότερων προσδοκιών ώστε να έχει χώρο για aggresive updates. Αν τα έβαζε όλα απο την αρχή, τι θα μπορούσε να προσθέσει μετά;

  Μέχρι τότε,σίγουρα μια εταιρία σαν την apple θα βρεί αρκετούς λόγους που θα πείσουν γιατί μια συσκευή σαν το Ipad δεν έχει multitasking/ camera/ usb port κτλ κτλ.

  Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, πιστεύω το θέμα είναι αν αυτή η συσκευή εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες του χρήστη που καλείται να το αγοράσει. Αν είναι ο πατέρας μου και η μητέρα μου δεν θα είχα πρόβλημα να τους προτρέψω να το πάρουν. Το θέμα είναι όμως αν η τιμή απευθύνεται σε αυτή την κατηγορία αγοραστώ. τα 500-800$ είναι καλή τιμή για προιόν της Apple για τους geeks, αλλά για τον μέσο μπαμπά ίσως να μην είναι. Γι’αυτό δε πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός όμως οτι η κάθε συζήτηση διεξάγετε σε forums high-tech users που είναι και διατεθειμένοι να ξοδέψουν για τα gadgets τους.

  Αν το target group ήτανε η low end users, που απηυδούν μπροστά σε δύο τηλεχειρηστήρια ή στον προγραμματισμό της τηλεόρασης, τότε η κάθε συζήτηση είναι περιττή, και δεν θα ήταν θέμα συζήτησης στα tech-forums, όπως δε μιλάμε για “έξυπνα” πλυντήρια ή ψυγεία. Όμως είναι αυτή η κατηγορία αγοραστών που εισάγεις μια τελειώς καινούρια κατηγορία προϊόντων που δεν έχει ξαναδεί ο ευρύτερος κόσμος;
  Η ιστορία έχει αποδείξει πως όχι, γιατί όλα τα προιόντα που θεωρούνται κοινά σήμερα ξεκίνησαν την πορεία τους ως high-tech gadgets για τους μυημένους και μέσω εξέλιξης τους απλοποιήθηκαν έγινα πιο φτηνά και μαζοποιήθηκαν. Το ίδιο συμβαίνει με τα mobile phones και τα mp3 players, στις κατηγορίες των οποιών το innovation της Apple έδωσε νέα ώθηση.

  Τρίτο θέμα είανι οτι η ίδια η Apple δεν καθόρισε σαφώς που περιμένει να χρησιμοποιηθεί το προιον της. Οκ, είναι ένα e-book reader/ multimedia player αλλά που περιμένει να έχει ευρεία χρήση; Η ίδια πλέον καθόρισε τον εαυτό της ως the largest mobile company in the world. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε αναμένουμε ότι το mobility της συσκευής θα εχει πρώτο ρόλο στην απόφαση αγοράς απο τον καταναλωτή.
  Κυκλοφορόντας στο μετρό του Λονδίνου και άλλων πόλεων έχω διαπιστώσει όμως ότι αυτό που έχει πέραση δεν είναι τα e-book readers οποιασδήποτε μορφής, αλλά τα audiobooks που χωράνε στα μικροσκοπικά ipods των geeks ή σε οποιοδήποτε φτηνιάρικο mp3 player για την υπόλοιπη μάζα. Οι λόγοι προφανείς: Δε χρείαζεται χώρο ή κουβάλημα, έχουνε καλή αντοχή δε χρείαζεται να προσπαθείς να τα διαβάζεις σε συνθήκες με περίεργο φωτισμό, τα ακούς στριμωγμένος σε ένα βαγόνι του μετρό και δεν χρειάζεται να διακόψεις την αφηγητή όταν κατέβεις απο το συρμό στο δρόμο προς το σπίτι σου.
  Αν η Apple προσπαθεί να το αλλάξει αυτό, θεμελιωδώς πρέπει να αντιμετωπίσει και την πραγματικότητα του περιβάλλοντος που θα κληθεί να λειτουργήσει η συσκευή της. Το iphone και τα ipod κυριάρχησαν για αυτό ακριβώς το λόγο. Αντίθετα ίσως αυτό να είναι και ο λόγος που το ipad να μην έχει αντίστοιχη αποδοχή.
  Αν αντίθετα το ipad υιοθετηθεί ως οικιακής χρήσης με περιορισμένο mobility (το ονομάζουμε και “φιγούρα στο αεροπλάνο ή στο τραίνο”) τότε αυτόματα χάνει κάποια απο τα πλεονεκτήματα του. Ισως να προσφέρει την καλύτερη “internet experience” αλλά γιατί κάποιος να περιοριστεί σε μια 10αρα οθόνη όταν μπορεί να έχει μια 19αρα; Δε συζητάω για το multimedia experience όπου καταστρατηγείται απο ένα απλό home cinema ή έστω ενός φτηνού συστήματος LCDtv/dvd player.
  Το θέμα είναι τι θα ονομάσει επιτυχία η ίδια η Apple. Είναι σίγουρο οτι δεν θα αφήσει την τελευταία δημιουργία του ιδρυτή της να πέσει κάτω και θα φροντίσει να παρουσιάσει τα νούμερα αναλόγως. Αν αντικειμενικά επιτύχει, θα είναι για το μέλλον ένα πολύ καλό μάθημα για τους σπουδαστές σχολών marketing.
  Αν όχι, δέχομαι τη λογική ότι αν στο μέλλον επικρατήσει η κατηγορία των slate,το ipad ως concept άνοιξε το δρόμο σε μια νέα κατηγορία συσκευών που μέχρι τότε δεν υπήρχαν.

  • Ουπς, σόρρυ για το σεντόνι. Δε το συνηθίζω…

 16. Καλά ας μην κρατάμε και την αναπνοή μας για το ipad. Δε λέω, είναι πιθανό να γνωρίσει μαζική αποδοχή από ένα νέο και ανεξερεύνητο κοινό, αλλά καθόλου βέβαιο. Ούτε ότι θα το αγαπήσουν ο παππούς και η γιαγιά ξέρουμε σίγουρα, ούτε ότι ο ανταγωνισμός θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Εξάλλου αυτή τη φορά η κίνηση της apple δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αυτή η αντιμετώπιση, να θεωρούμε ότι μόνο η apple μπορεί να κάνει το μπαμ και ότι οι άλλες εταιρίες τεχνολογίας δεν γίνεται και δεν μπορούν να απαντήσουν πετυχημένα, δεν ξέρω τι άλλο συνιστά παρά θεοποίηση της apple και fanboyισμό.

 17. Η δεύτερη παράγραφος του ποστ είναι τρομερά και απογοητευτικά γενικόλογη….
  “Η γραφή και η ανάγνωση είναι ένας από τους τρόπους και λόγους που η ανθρωπότητα έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα… ”

  …για το iPad μιλάμε και όχι για την χρησιμότητα των βιβλιοθηκών ή για την αποδοτικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας… [όσον αφορά την ανάγνωση…. η γραφή που κολλάει;;]

  όσο για το target group δεν νομίζω να είναι οι μπαμπάδες ή μαμάδες μας… για πολλους λόγους…

  και εν τέλει γιατί το iPad ειδικά θα γράψει ιστορία και όχι ένα από τα υπόλοιπα tablet PCs ου δεν είδαμε ακόμη; ή γιατί όχι εν γένει η κατηγορία αυτή;

  • Σε 16GB, 32GB ή 64GB μπορείς να χωρέσεις τόσα βιβλία όσα δεν θα διαβάσεις ποτέ στην ζωή σου μαζί με βίντεο, εικόνες και φωτογραφίες ξεχωριστά ή στο ίδιο το βιβλίο μέσα.

   Το έχω πει και πριν και το ξαναλέω τώρα. Η ύπαρξη και μόνο του iPad ως προϊόν έτοιμο και προς διάθεση σε 2 μήνες περίπου είναι η μοναδική πρόταση στην κατηγορία αυτή αλλά θα σημάνει την δημιουργία μιας κατηγορίας υπολογιστών που δεν θα έχουν πλέον το άθλιο πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά θα ελέγχονται με τρόπο περισσότερο φυσικό και για αυτό ο κόσμος θα αλλάζει όπως τον ξέρουμε σήμερα. Περισσότεροι μπαμπάδες και παππούδες αλλά και περισσότεροι γενικά χρήστες που χρησιμοποιούν υπολογιστή πρώτη φορά με τεχνολογία, για επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και υπολογιστή, του 2010 όχι του 1950.

   Πολύ σωστά λες ότι και τα υπόλοιπα tablets θα αλλάξουν πολλά γιατί η αγορά θα γεμίσει με περισσότερο φιλικούς προς τον άνθρωπο υπολογιστές

 18. Η Apple πλέον δημιουργεί κουλτούρα και στην Ελλάδα και αυτό δεν είναι και πολύ καλό.
  Altera pars http://www.engadget.com/2010/01/28/msis-10-inch-tablet-launching-this-year-at-500-patently-ignor/

  • Nice one και από ό,τι βλέπω μοιράζονται την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία.

 19. Προσωπικά θα περιμένω ένα tablet με win7,δεν χρειάζομαι ένα iphone σε μεγαλύτερο μέγεθος.Θέλω να τρέχω πολλές εφαρμογές,να συνδέω διάφορα usb sticks με επιπλέον δυνατότητες όπως πχ τηλεόραση κτλ so,thanks apple αλλά αυτήν την φορά δεν θα πάρω,παππού εσύ τι λές?

 20. Πολύ βαρύγδουπος τίτλος. Σιγά μην αλλάξει και την ροή της ιστορίας.

  Μούφα συσκευή.

 21. Δηλαδη η apple αποφασισε οτι ο κοσμος δε μπορει να κανει δυο πραγματα ταυτοχρονα και δεν εβαλε multitasking για να μας βοηθησει να μη χανουμε το χρονο μας;

  Δεν εφτιαξε και κατι πρωτοποριακο ωστε να αλλαξει τον κοσμο. Η ιδεα υπηρχε απο πολυ καιρο. Η apple απλα την υλοποιησε και μαλιστα με κακο και ακριβο (για οσα προσφερει) τροπο.

  • Το σημαντικό δεν είναι τι αποφάσισε η Apple αλλά τι κάνουν οι άλλες εταιρείες και γιατί δεν έχουν να διαθέσουν εδώ και τώρα στην αγορά ανάλογα προϊόντα. Εξάλλου ποιος είπε ότι είμαστε αναγκασμένοι να αγοράσουμε Apple iPad;

   • Εδω και τωρα ουτε η aplle εχει διαθεσει κατι στην αγορα. Σε δυο μηνες αν δεν κανω λαθος θα γινει διαθεσιμο. Νομιζω ειναι αρκετος καιρος ωστε να δουμε και αλλες προτασεις. Ηδη εχει ετοιμο και η hp το slate, και ισως και αλλες εταιριες τα δικα τους. Το σιγουρο ειναι οτι ως το καλοκαιρι, -αντε φθινοπωρο- θα εχει γεμισει ο τοπος απο τετοια μηχανακια. Το ποσο θα αλλαξει τον κοσμο κατι τετοιο, θα φανει, αλλα πιστευω οτι απουσια φυσικου πληκτρολογιου (εστω και εικονικο θα συνεχισει για πολυ να υπαρχει), δεν ειναι και τοσο μεγαλη επανασταση.

   • Δυστυχώς το HP Slate πάει για τέλος του χρόνου από ό,τι λένε. Βέβαια έχουν ανακοινωθεί και διάφορα άλλα χωρίς όμως να κυκλοφορούν

   • Πιστευω οτι software και hardware υπαρχει αφθονο για ο,τι σκεφτει καποιος. Την επανασταση πρεπει να την κανουν οι μπαταριες. Αυτες μας κρατανε πισω.

 22. Με την κυκλοφορία του iPad η Apple πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα προς τη χρήση πιο φιλικών προς το χρήστη διεπαφών στους υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα. Προς την ίδια κατεύθυνση έχει προχωρήσει ήδη και η Nintendo με το χειριστήριο του Wii. Επίσης και η Microsoft κάνει βήματα με το αναμενόμενο Project Natale και το concept “Courier tablet”. Δείτε και αυτό σαν μια μελλοντική πρόταση για πιο απλοποιημένες διεπαφές στα κινητά τηλέφωνα.

  Δεν είμαι “fanboy” της Apple και σίγουρα δε θα αγόραζα το iPad παρά μόνο αν είχα χρήματα για ξόδεμα καθώς το θεωρώ gadget παρά κάτι που θα μου καλύψει κάποια ανάγκη, αλλά το σκεπτικό πίσω από τον τρόπο επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή το κάνει σημαντικό και αυτό είναι σύμφωνα με τα παραδείγματα παραπάνω κάτι που έχουν αντιληφθεί/αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες εταιρίες του χώρου

 23. 4 λόγοι για να σταματήσω να διαβάζω το pestaola και άλλα blogs/forum…
  Κατανοώ ότι το iPad είναι μια καλή συσκευή, κατανοώ ότι το iPhone έφερε την επανάσταση (και ίσως αυτό να γίνει και με το μελλοντικό iPad – όχι το iPad του τώρα) αλλά δεν είναι ανάγκη να βγαίνουμε και να εκθειάζουμε κάθε προϊόν. Έχω βαρεθεί να βλέπω παντού σχόλια για το iPhone και ειδικότερα τις τελευταίες μέρες το iPad και αυτοί είναι οι λόγοι που δεν παίρνω iPhone και αντιμιλώ σε αυτού που το υποστηρίζουν μέχρι θανάτου σαν να είναι μέτοχοι.

  Πρώτα πρώτα φίλε Titana, καλό θα ήταν να έγραφες τι πιστεύεις εσύ και όχι να αλλάζεις στα μέτρα σου ένα άρθρο που έγραψε άλλος. Οκ υπάρχει μια πιθανότητα να φέρει την επανάσταση (στο μέλλον) αλλά εντάξει προς το παρών έχει σοβαρές (για εμένα ελλείψεις). Να σε πληροφορήσω ότι εγώ δεν διαβάζω πολύ βιβλία άντε 1-2 (3 το πολύ) κάθε 3-4 χρόνια και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά άτομα που θα ενθουσιαστούν με την ιδέα του iPad ότι είναι και e-book reader. Τι να τα κάνω όλα αυτά που έχει, όταν έχει ελλείψεις, όταν μου επιβάλλουν να ζω χωρίς αυτά που έμαθα και έτσι θέλω; Εγώ ρε παιδιά θέλω multitasking, ναι κάνω 1000 εργασίες την ώρα και είμαι genius, θέλω flash για να παίζω farmville και να βλέπω π**** από το brazzers και διάφορα sites, θέλω να μπορώ να συνδέσω την φωτογραφική/κινητό με αυτό το γ**** το iPad, θέλω 1002 πράγματα που δεν μπορεί να μου προσφέρει αλλά και τα άλλα 1000 που μπορεί! Σταματήστε πλέον να δέχεστε ότι σας πλασάρουν και να λέτε ότι δεν σας χρειάζεται, όχι σας χρειάζεται απλά συνηθίζετε να ζείτε και χωρίς αυτό επειδή κάνει άλλα τόσα καλά.

  Δεν με νοιάζει τι πιστεύετε εσείς, εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το iPad ούτε και από εσάς που λέτε ότι δεν μου χρειάζονται αυτά και αυτά. Ποιος είσαι εσύ (όχι εσύ Τιτάνα μην προσβάλλεσαι ;p) που θα μου πεις ότι είναι μια χαρά, εγώ δεν το δέχομαι και ας πείτε ότι θέλετε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το μέλλον θα δείξει!

  • Συμφωνώ μαζί σου… ιδικά την πρώτη παράγραφο :)

 24. καλη ι απλε αλλα υπερτιμιμενη ρε παιδια..
  α ρε psystar που χριαζετε…:)

 25. Καλά όχι και υπερτιμημένη, πολύ καλή εταιρία είναι απλά καταφέρνει πάντα να μας σπάζει τα νεύρα με τις ατέλειες που αφήνει…

 26. Διαφωνό. Το iPad δεν είναι iPhone είναι υπολογιστής φορητός.
  Επίσης αυτά που γράφεις στο τέλος οτι για να γράψεις αυτό το ποστ μιλάς και στο κινητό στέλνεις και στο msn και mail δεν είναι multitasking αυτό;;;
  Αν όχι τι είναι; πως θα τα κάνεις αυτά στο iPad με το μυαλό σου; Νοητικά;

 27. ρε παιδια ειμαστε σοβαροι;
  Δλδ εγω αν θελω να αντιγραψω 5 κομματια κειμενου απο ενα pdf στο αντιστοιχο σημειωματαριo θα πρεπει να ανειγοκλεινω τις εφαρμογες μεχρι να τελειωσω;
  και γιατι πρεπει να πληρωσω 500Ε για κατι τετοιο???

  Τιτανα σε διαβαζω πολυ καιρο τωρα και δε θυμαμαι να ειχα ποτε διαφορετικη αποψη απο αυτην που και συ υποστηριζες σε πολλα θεματα αλλα εδω με κανεις και αγανακτω με κανεις να θελω να σε ρωτησω ποσα παιρνεις απο την apple??

  • Προφανώς δεν διάβασες όλα τα σχόλια μου και σχολιάζεις με αυτό τον τρόπο και ύφος. Δεν είπα ότι μου αρέσει αυτό αλλά ότι θα πετύχει. Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για το iPod και για το iPhone και τώρα για το iPad. Δεν παίρνω τίποτα από καμία εταιρεία για αυτό θα σε παρακαλούσα να μην συνεχίσεις με αυτό το ύφος. Δεν βοηθάει την κουβέντα.

 28. Καταλαβαίνω απόλυτα τα παιδιά που αδυνατούν να καταλαβουν την αγάπη που έχουν αρκετοί με τα προιόντα της apple. Κι εγώ είχα ίδιες απόψεις μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο, όταν και αγόρασα με βαριά καρδιά το iphone 3g, θέλοντας μια συσκευή ώστε να έχω το internet μαζί μου και μη βρίσκοντας στην ελληνική αγορά τότε το Ν810. Οι επόμενοι μήνες ήταν αποκάλυψη. Απίστευτα χρηστικό interface (ακόμα και τώρα δεν υπάρχει touchscreen με καλύτερη απόκριση), σύστημα διάθεσης εφαρμογών κυριολεκτικά από το μέλλον με τεράστια ποικιλία (πλέον το iphone κυριολεκτικά μόνο καφέ δεν ψήνει) σε τιμές που δεν υπάρχει σοβαρό κίνητρο για σπάσιμο της συσκευής. Χωρίς υπερβολή θα πω ότι είναι η μόνη συσκευή που επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μου. Με αυτή ενημερώνομαι, διασκεδάζω, επικοινωνώ, προσανατολίζομαι! Ναι μπορούν κι άλλα gadgets να τα κάνουν αυτά, όχι όμως τοσο αβίαστα όσο το δημιουργημα της apple.
  Όσοι λοιπόν αναρωτιούνται για την επιτυχία της apple, και πριν καταφύγουν στις απλές απαντήσεις του τύπου fashion victims, άσχετοι, gay (!!!) τους καλώ να κάνουν σοβαρή χρήση του iphone για ένα μήνα σε συνδυασμό με ένα data plan τουλάχιστον ενός gigabyte κι ας έρθουν μετά να ξαναγράψουν τα ίδια!
  Όλα αυτά τα γράφει ένα άτομο που είχε ορκιστεί να μην ακουμπήσει κλειδωμένη συσκευή μετά την αγορά ενός sharp gx30 όπου η vodafone είχε κλειδώσει το bluetooth και θεωρούσε αδιαπραγμάτευτο να χρησιμοποιείς το hardware που έχεις αγοράσει, όπως εσύ θέλεις. Που όμως είχε το ανοιχτό μυαλό να αναρωτηθεί γιατί τέτοιος ντόρος και αγάπη για τα προιοντα της apple, και δεν έτρεχε να κατατάξει τους ανθρώπους που διέφεραν από αυτόν σε κατώτερα όντα πριν προσπαθήσει να τους καταλάβει!
  Ναι η apple αυτοπεριορίζει τις συσκευές της, προσφέροντας όμως ταυτόχρονα απαράμιλη ευχρηστία. Δεν είναι καλή ή καλή η εταιρία (όλες έχουν ως στόχο τον μέγιστο κέρδος άλλωστε), απλά τα προιόντα τους έχουν αυτή την φιλοσοφία. Όποιος ενδιαφέρετε για απόλυτη ελευθερία με θύμα την ευχρηστία ας κοιτάξει αλλού. Δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψω το windows laptop μου γι’ αυτό τον λόγο, αλλά πιστεύω ότι στην κατηγορία των smartphones (και tablet τώρα) το ζητούμενο από την μάζα είναι η ευχρηστία γι’ αυτό και η επιτυχία της apple.

  Θα ήθελα να γράψω και άλλα περισσότερο θεωρητικά για την ολοκληρωτική αλλαγή στην φιλοσοφία του interface μιας ψηφιακής συσκευής που έφερε το iphone, απαλάσσοντάς μας από την παρωχημένη λογική των παραθύρων (που η ίδια εταιρία εισήγαγε πριν 25 χρόνια!), αλλά τράβηξε πολύ το post!

  Όσο για το ipad, για τους παραπάνω (και πολλούς περισσότερους) λόγους είναι καταδικασμένο να πετύχει! Αρχίστε να συνηθίζετε την εικόνα ενός ipad στο τραπέζι του σαλονιού πολλών σπιτιών που επισκέπτεστε!

 29. Α, τώρα που το θυμήθηκα μην ξανακούσω την βλακεία ότι δεν θα μπορούμε στο ipad να διαβάζουμε και να ακούμε μουσική! Όπως και στο iphone θα υπάρχει multitasking στο ipod app (όπως και για safari και mail client).

  • Η βλακεία που αναφέρεις είναι σχόλιο του Joshua Topolsky ότι δεν θα μπορεί να τρέχει apps τύπου pandora μαζί με το iBook. Δεν είπα κάτι για iPod κλπ αλλά για multitasking εφαρμογών ακόμα και σε αυτό το επίπεδο. Γενικά υπομονή λιγότερο από δύο μήνες έμειναν

  • και να αλλαζουμε wallpaper

   • πράγματι…. από τα καλύτερα features…

    Εγώ πάντως θα περιμένω να βγει ταμπλέτα σε pc με windows και multitouch για να κάνω την δουλειά μου.

 30. Διαβασα χτες ενα ενδιαφερον αρθρο για το ipad απο τον τυπο που εγραψε την facebook app για το iphone. Ειναι πολυ καλο …

  http://joehewitt.com/post/ipad/

  • Τελικά δεν είμαι μόνο εγώ ο τρελός ή το fanboy ή όλα τα άλλα… κοίτα να δεις :)

 31. Τιτάνα είχαμε την ίδια σκέψη την ίδια μέρα. :-)

  iPad: a tablet for the masses

Top

Show Buttons
Hide Buttons