Το WhatsApp αρνήθηκε $10 δις από το Google, το Facebook πλήρωσε $16+3 δις

by Stefanos Kofopoulos • On 20-02-2014 • AT 6:52 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το WhatsApp αρνήθηκε $10 δις από το Google, το Facebook πλήρωσε $16+3 δις

Το WhatsApp ψαχνόταν να εξαγοραστεί με πρώτο υποψήφιο το Google και 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Φυσικά όλοι ξέρουμε τι έγινε.

WhatsApp αλλη μια επιτυχια της Sequoia Capital

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το WhatsApp αρνήθηκε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια του Google γιατί εκτός από τα χρήματα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Αντίθετα, το Facebook πρόσφερε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα, 16 δισεκατομμύρια δολάρια και επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ως καρότο, μαζί με μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Όπως είναι φυσικό, μεγάλο ρόλο στην συμφωνία αυτή έπαιξε ένας από τους επενδυτές του WhatsApp, η Sequoia Capital όπου φεύγει με περίπου 50 φορές επιπλέον τα χρήματα που επένδυσε αρχικά στο WhatsApp για το ποσό των 68 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από τα χρήματα η Sequoia Capital κερδίζει μεγάλο μέρος μετοχών άρα και έλεγχο στο Facebook και έχει “ένα δικό της άνθρωπο” στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλά ρε, φυστίκια είναι αυτά τα δολλάρια και αλλαξοκολιάζουν τόσο εύκολα;

  2. Πάντως είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει.. Δεν ξέρω πόσα άτομα προσωπικό έχει το WhatsApp αλλά περιπτώσεις όπως πχ το Instagram (που είχε 10 άτομα περίπου προσωπικό και εξαγοράστηκε για $1 δις) δείχνουν πως το μέλλον είναι εδώ, στο social interconnecting (όπως το λέω εγώ στο χωριό μου) :)

    • Έχει 50 άτομα από τα οποία 32 είναι μηχανικοί / developers. Κάθε εταιρεία που πωλείται σαν το WhatsApp έχει από πίσω μια μεγάλη ιστορία. Δεν είναι απλά τα πράγματα με το exit.

      Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το WhatsApp συνέχισε να μεγαλώνει χωρίς να έχει κολλήματα, να χάνεται η υπηρεσία και όλα τα προβλήματα που συναντήσαμε με το Twitter για παράδειγμα. Όλα αυτά χωρίς διαφημίσεις

Top

Show Buttons
Hide Buttons