Ελληνικό πανεπιστήμιο: τί είναι αυτό;

by Stefanos Kofopoulos • On 05-02-2007 • AT 1:00 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

athena goddess

Πανικός στα Ελληνικά πανεπιστήμια με καταλήψεις και απεργίες να συνεχίζονται. Απεργίας διαρκείας αποφάσισε η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών (ΠOΣΔΕΠ) και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι φοιτητές για την ερχόμενη Πέμπτη.

Αλήθεια τί είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο στις μέρες μας… διάολε;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. An ontws perimeneis apanthsh file mou…mia einai h leksh!
  Kai…thn kseroume oloi!!

 2. Δεν σέβονται τίποτα ρε παιδί μου. Και μετά αναρωτιούνται γιατί είναι υποβαθμισμένα τα Ελληνικά πανεπιστήμια (όχι όλα βέβαια).

 3. Για ποιους μιλάτε; Για αυτούς που απεργούν για το καλύτερο πανεπιστήμιο; Για τους φοιτητές τους οποίους θυσιάζουν εν γνώσει τους την εξεταστική τους για να μην υποθηκευτεί το μέλλον των επόμενων γενιών ή για την πολιτική ηγεσία που υποβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο και καθοδηγεί την κοινή γνώμη ώστε να το απαξιώσει και να πει άντε τουλάχιστον ας φτιαχτούν ιδιωτικά αυτά θα λειτουργούν. Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο σημείο που υπάρχει αυτή η πολιτική. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι πολύ μεθοδική.

 4. Παρακολουθώ το θέμα και γελάω σχεδόν με όλους μας:
  * Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας και τα ΜΜΕ, περνάει το μήνυμα
  1. άσυλο = βανδαλισμός, αναθεώρηση = όχι άσυλο => η αναθεώρηση είναι καλή [βάνδαλοι υπάρχουν και στα γήπεδα όμως δεν τα κλείσαμε]
  2. Γιατί να χάνονται χρήματα στο εξωτερικό; Τώρα σας μάρανε οι αξία των πτυχίων: το ΔΙΚΑΤΣΑ έχει αναγνωρίσει ένα σωρό κωλοπτυχία; [δηλαδή μιάς και έγινε ένα λάθος ας το συνεχίσουμε] Σας χαλάει ένα MIT στην Ελλάδα; [χοχο…] Με τα ιδιωτικά ιδρύματα, τα δημόσια θα γίνουν καλύτερα λόγω ανταγωνισμού! [μμμ…]

  * Οι αριστεροί:
  Βλέπουν παντού εχθρούς, μια ευκαιρία ακόμα για αντίδραση, πρήζουν τους φοιτητές στις συνελεύσεις με τα ίδια και τα ίδια, μέχρι να απηυδήσει ο φοιτητής και να πει “δεν ξανασχολούμε, κόφτε το λαιμό σας – είστε βλάκες”, όταν κάτι είναι έξω από τις ιδέες τους δεν διαστάζουν να αντιδράσουν ακόμα και βίαια.

  * Ο απλός φοιτητής:
  Αισθάνεται μόνος, ανοργάνωτος, να μην τον εκφράζει κανένας (περιστασιακά είναι με τον ένα ή με τον άλλον), απαιτεί να γίνει η εξεταστική ακόμα και όταν έχει χάσει τα περισσότερα μαθήματα. Δεν συμμετέχει στα κοινά γιατί έχει κουραστεί (=> έτσι “δημοκρατικά” κερδίζουν τις συνελεύσεις οι αριστεροί).

  * ΠΑΣΟΚ
  “Ναι μεν… αλλά…” (είμαστε με τους φοιτητές αλλά και υπέρ των αλλαγών) και με το που δει ο αρχηγός ότι χάνει την υποστήριξη του κόμματος, λαμβάνει την απόφαση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 5. με το ανοιχτό πανεπιστήμιο τι γίνεται ? χάνεται η εξεταστική ???

 6. Ο Πλούτωνας αποτύπωσε με λίγα λόγια πολύ σωστά την υπάρχουσα κατάσταση…
  Πλέον είδηση είναι όταν στα Πανετπιστήμια γίνεται μάθημα και κανόνας είναι η κατάληψη…

Top

Show Buttons
Hide Buttons