Το web 2.0 δεν άντεξε τον θάνατο του Michael Jackson

by Stefanos Kofopoulos • On 26-06-2009 • AT 4:31 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Michael Jackson Twitter Trending Topics

Η είδηση του θανάτου του Michael Jackson εχθές το μεσημέρι ώρα Αμερικής, κατάφερε να γονατίσει υπηρεσίες και sites που καθημερινά δέχονται εκατομμύρια επισκέψεις. Προφανώς, ελάχιστοι είναι τόσο δημοφιλείς όσο MJ, ο Elvis Presley και οι Beatles, μόνο που οι προσωπικότητες αυτών δεν έτυχε να απολαύσουν την web 2.0 εποχή.

Εχθές το Twitter αντιμετώπισε προβλήματα. Κάποιοι είδαν αρκετές φορές το fail whale όταν το site δεν ανταποκρινόταν ιδιαίτερα αργά. 9 στα 10 trending topics αφορούσαν τον θάνατο του Michael Jackson, λόγος αρκετά καλός δεδομένου του φόρτου, ώστε να απενεργοποιηθούν προσωρινά κάποια από τα χαρακτηριστικά.

Από το status update του Twitter: “We’ve had to temporarily disable search results from the logged-in homepage of twitter.com (this includes the saved searches and trends shown in the sidebar). We’re working on the underlying problem and will bring back these features as soon as we can.”

Εκτός από το Twitter, άλλα μεγάλα celebrity news sites αντιμετώπισαν πρόβλημα, όπως φυσικά και το επίσημο site του Michael Jackson. Κάποιοι ανέφεραν ότι το ενδιαφέρον για νέα σχετικά με τον θάνατο του Jackson ξεπέρασαν σε δημοτικότητα τα γεγονότα του Iran, την ίδια ώρα που περίπου 30% της κίνησης του Twitter εχθές το μεσημέρι (ώρα Αμερικής) αφορούσε τον MJ. Παρόμοια κατάσταση και στο Facebook με αναφορά για streams γεμάτα με νέα σχετικά τον θάνατο του βασιλιά της ποπ.

Δεν γνωρίζουμε ακριβή στατιστικά για το Facebook αλλά όταν το Twitter αντέχει το βάρος των Αμερικανικών εκλογών, το TZM είχε πέσει και το blog του Perez κοιτούσε τον ουρανό, τα πράγματα είναι σοβαρά για αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως web 2.0, social network services και cloud services.

Η δημοτικότητα του Jackson, η χρονική στιγμή του θανάτου του και η πρόσβαση του δυτικού κόσμου στο internet είναι συγκυρίες που δύσκολα θα επαναληφθούν, αποτυπώνουν όμως μια στροφή για αναζήτηση πληροφορίας online. Όλα αυτά με μικρό ποσοστό του πληθυσμού στις emerging αγορές της Αφρικής και την Ινδίας να έχει πρόσβαση στο internet, την ίδια ώρα που το Κινεζικό firewall αποκόπτει τεράστιες ποσότητες bandwidth.

Το Twitter βασίζεται σε cloud services όπως και το Facebook, για πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρει. Το ερώτημα είναι αν ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως ο θάνατος του Michael Jackson επαναληφθεί ξανά, πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να δεχθεί τα νέα χωρίς να καταρρεύσει ή να καθυστερεί το σύμπαν. Για την ιστορία, ακόμα και η κίνηση σχετικά με το swine flu, ασθένεια που αφορά την ίδια την ζωή όλων, ήταν υποδεέστερη του traffic που συνεχίζει να δημιουργεί η απώλεια του Michael Jackson. 1958-2009. R.I.P.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ποιος το αντεξε;:(

 2. @Titanas
  “Το ερώτημα είναι αν ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως ο θάνατος του Michael Jackson επαναληφθεί ξανά, πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να δεχθεί τα νέα χωρίς να καταρρεύσει ή να καθυστερεί το σύμπαν.”
  Τι ακριβως εννοεις εδω; Σε απασχολει που ιστοσελιδες δεν αντεξαν τετοια κινηση ή σε ευχαριστει που ο κοσμος στραφηκε στο διαδυκτιο παρα σε παραδοσιακα ΜΜΕ;

  • Η στροφή προς online και αναζήτηση πληροφορίας είναι δεδομένη. Αντιμετωπίζουμε ήδη προβλήματα με την κίνηση, όταν κάποιος σαν τον Michael Jackson πεθάνει, χωρίς στο internet να συμπεριλαμβάνουμε τα μεγάλα κομμάτια πληθυσμού της Κίνας, Ινδίας και Αφρικής που τώρα κάνουν βήματα για 3G πρόσβαση και broadband. Μιλάμε για τεράστια κομμάτια πληθυσμού που “σπρώχνονται” online και σιγά σιγά θα αρχίζουν να 1. αναζητούν πληροφορίες για τον δυτικό κόσμο 2. δημιουργούν περιεχόμενο που θα αφορά την δική τους κουλτούρα και celebrities αυτής.

   Όλα αυτά χωρίς να έχουμε τραγικά γεγονότα όπως η πτώση των δίδυμων πύργων, η δολοφονία του Kennedy κλπ./

Top

Show Buttons
Hide Buttons