We Live In Public Trailer, η σκοτεινή πλευρά του internet

by Stefanos Kofopoulos • On 08-09-2009 • AT 6:34 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

color diluted by fabio perez

Στα 40α γενέθλια του internet, το We Live In Public προσπαθεί να αποτυπώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει εντυπώσεις για το μέλλον. Με μια λέξη θα μπορούσε να περιγραφεί ως έρεβος ή ένα μάτσο μαριονέτες δέσμιες αυτού του λέμε internet. Eίναι τραγικό ότι ήδη από τώρα το internet γιορτάζει τα γενέθλια του και αποκτά ανθρώπινη υπόσταση όπως πριν από αρκετές δεκαετίες συνέβη με τις εταιρείες.

Ναι το μέλλον θα είναι δύσκολο και γεμάτο προβλήματα. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κοινωνικοποιούνται και να επικοινωνούν περισσότερο online για ένα σωρό λόγους υπαρκτούς λόγους που όλοι παραβλέπουν αλλά γνωρίζουν. Αν θα καταλήξουμε θεατές και υποχείρια μιας online κουλτούρας η μόνη διαφορά με το παρελθόν θα είναι το ένα κλικ απόσταση και το democratization στην δημιουργία και διάδοση της πληροφορίας.

Όλα παραμένουν το ίδιο όμορφα και αισχρά κουτσομπολιά από το καφενείο της πλατείας του χωριού μέχρι το διπλανό παράθυρο του chat. Αυτό που εύκολα παραβλέπουν όλοι είναι η εμμονή και η προσπάθεια για την δημιουργία μιας κοινωνίας και σχέσεων που συνδέονται μόνο με δρόμους, μόνο με ακριβά αυτοκίνητα, μόνο με την ανάγκη για ένα καλό πτυχίο και επαγγελματική αποκατάσταση σε υψηλόβαθμη managerial θέση γραφείου, μόνο μεγάλα σπίτια ή μικρά διαμερίσματα. Ενώ ο πραγματικός κόσμος απομακρύνει τους ανθρώπους, το internet τους φέρνει πιο κοντά με τα pokes, τα emoticons, τις φωτογραφίες από τις διακοπές που μέχρι πριν μόνο οι γονείς έβλεπαν όταν γκρίνιαζαν για το ποσό που ξόδεψε ο πιτσιρικάς, το Twitter, τα online βίντεο games που δηλώνουν ξεκάθαρα ποια είναι η αποστολή, τι πρέπει να κάνεις, πόση ενέργεια έχεις και αυτό το επικροτούν οι φίλοι gamers.

Το We Live In Public Trailer παρουσιάζει μόνο την μια πλευρά του νομίσματος και σίγουρα αποτελεί τροφή για σκέψη. Υπάρχει όμως και μια λιγότερο σκοτεινή πλευρά στο internet με λιγότερο δράμα και κακία, όσο και αν δεν γουστάρει ο ανθρώπινος εγκέφαλος την ευτυχία.

On the 40th anniversary of the Internet, WE LIVE IN PUBLIC tells the story of the effect it is having on our society as seen through the eyes of the greatest Internet pioneer you’ve never heard of, visionary Josh Harris. Award-winning director, Ondi Timoner (DIG!), documented his tumultuous life for more than a decade, to create a riveting, cautionary tale of what to expect as the virtual world inevitably takes control of our lives. Please visit the website: www.weliveinpublicthemovie.com for more information.

[photo via fabioperez]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eπιστροφή σε φυσικό τρόπο ζωής με λογική και μόνο κατ’ανάγκη χρήση του διαδικτύου…Δεν είναι δύσκολο ;)

  • Δεν υπάρχει λογική χρήση του internet όπως δεν υπάρχει λογική χρήση του κορμιού σου στον αθλητισμό. Το πρόβλημα δεν είναι η ορθολογική χρήση αλλά το γεγονός ότι το internet προσφέρει μια καλύτερη πραγματικότητα από την πραγματικότητα που ζούμε. Υπάρχουν περισσότερα meta data και η συλλογή πληροφορίας είναι καλύτερη και γρηγορότερη, τα μηνύματα ξεκάθαρα κλπ. Στην πραγματική ζωή πόσες φορές το αφεντικό σου λέει μπράβο σε σύγκριση με το video game που σε επιβραβεύει με κάθε τι καλό που κάνεις όταν περνάς πίστα ή πετυχαίνεις κάτι;

 2. Web is a formal living add on. Κάτι σαν συμπληρωματική μετα-μόσχευση εγκεφάλου και ψυχής. Είτε το αποδέχεται ο οργανισμός και μεγαλουργεί δρομολογώντας εξέλιξη, είτε το απορρίπτει ελπίζοντας [in a pathetic way] μια μετάλλαξη ανά.. δέκα εκατομμύρια χρόνια.

  • Συμφωνώ.. δεν ξέρω βέβαια αν χρειάζονται τόσα πολλά χρόνια αλλά έτσι θα γίνει. Εκεί τείνουμε άλλωστε στην ένωση με τις μηχανές και φυσικά το web

   • Τεχνολογία και Internet μαζί με τον μεγάλο αδελφό πως ακριβώς συσχετίζονται; Κάπου χάθηκε κάτι μου φαίνεται. Άλλο το να μοιράζεσαι με φίλους τις σκέψεις, τις φωτογραφίες σου κλπ κι άλλο την ζωή σου. Ειδικά χωρίς να έχεις επιλέξει, τουλάχιστον όχι άμεσα, τους συντρόφους σου και συν τοις άλλοις να βιντεοσκοπείσαι.

   • Δεν είναι τόσο διαφορετικό όσο φαίνεται. Εξάλλου το CCTV έχει αποδείξει στην Βρετανία τουλάχιστον ότι είναι άχρηστο για αυτό που κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει. Δεν νομίζω όμως ότι πάνε σε concept Big Brother αλλά το πως όλη αυτή η συμπεριφορά αλλάζει τον ίδιο τον άνθρωπο

   • Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα έχουμε 100-200 μεταλλάξεις σε σχέση με τους γονείς μας. Βέβαια για να αλλάξουν κάποια μακροσκοπικά χαρακτηριστικά φαντάζομαι θα χρειάζονται αρκετές γενεές

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1048586&rss=yes

Top

Show Buttons
Hide Buttons