Το HTC U11 Plus σχεδιάστηκε αρχικά σαν Pixel 2 XL για λογαριασμό της Google;

by George Polyzos • On 03-11-2017 • AT 1:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το HTC U11 Plus έχει «ζωή» μόλις λίγων εικοσιτετράωρων ωστόσο φαίνεται ότι η συσκευή έχει μυστηριώδες παρελθόν, πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Verge το U11 Plus σχεδιάστηκε αρχικά από την HTC σαν το Pixel 2 XL, για λογαριασμό της Google. Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι το smartphone που λανσαρίστηκε από την HTC είναι ουσιαστικά το «Muskie», η μυστηριώδης τρίτη συσκευή που υποτίθεται ότι θα ανακοίνωσε η Google.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ και τελικά η αμερικανική εταιρεία λανσάρισε μόνο το «Taimen» (δηλαδή το Pixel 2 XL κατασκευασμένο από την LG) και το «Walleye» (δηλαδή το Pixel 2 κατασκευασμένο από την HTC).

Στηριζόμενο σε έγκυρες πηγές, με γνώση των αποφάσεων της HTC και της Google, το The Verge θεωρεί ότι το U11 Plus δεν είναι αυτούσιο το σχέδιο που είχε προταθεί σαν «Muskie» ωστόσο «ο πυρήνας του σχεδιασμού του και η μηχανική που χρησιμοποιήθηκε ήταν τα βασικά συστατικά για την ανάπτυξη της νέας σειρά Pixel XL».

Σημεία κλειδιά θεωρεί το δημοσίευμα την τοποθέτηση του fingerprint sensor στην πλάτη της συσκευής, κάτι που δεν συνηθίζει η HTC, αλλά και το ίδιο το μέγεθος της οθόνης το οποίο ταυτίζεται με του Pixel 2 XL που κατασκεύασε τελικά η LG.

Η αποκάλυψη δημιούργησε αίσθηση καθώς έρχεται ελάχιστο διάστημα μετά την εξαγορά τμήματος της HTC από την Google και ενώ παρέμενε ασαφές κατά πόσο η εταιρεία από την Ταϊβάν θα συνέχιζε να παράγει smartphones κάτω από το δικό της brand. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απάντηση του προέδρου της HTC, Chialin Chang, όταν του ζητήθηκε από την ιστοσελίδα Engadget να σχολιάσει το δημοσίευμα.

«Είναι σκληρή η ερώτηση που μου κάνετε, δεν ξέρω πώς να σας απαντήσω» ήταν το αρχικό σχόλιο του προέδρου της HTC, για να συμπληρώσει «δεν μπορώ να σχολιάσω τα προϊόντα της Google, λόγω της σχέσης μας με την Google υπάρχουν πράγματα που ξέρουμε και άλλα που δεν ξέρουμε, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να σχολιάσουμε».

«Μπορώ να σας πω όμως για το U11+ ότι ξεκινήσαμε να το σχεδιάζουμε περίπου στα τέλη του περασμένου έτους, τα κύρια συστατικά του και ο τρόπος που τα χρησιμοποιήσαμε σχεδιάστηκαν εκείνη την περίοδο. Είμαστε ευτυχείς που ενσωματώσαμε αυτά τα συστατικά στο U11+», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της HTC.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons