Βράβευση των πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων του si-Cluster

by George Polyzos • On 03-02-2015 • AT 12:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

corning-gorilla-glass-a-day-made-of-glass-2-closet

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (si-Cluster), βραβεύτηκαν οι πιο γοργά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο α2-innohub στο Μαρούσι βραβεύθηκαν οι Irida Labs, Theon Sensors, Neuropublic και EMTech. Κριτήρια βράβευσης αποτέλεσαν η συνεισφορά τους σε συγκεκριμένους δείκτες απόδοσης που παρακολουθεί το Corallia ως φορέας-αρωγός, οι οποίοι αναδεικνύουν την αναπτυξιακή πορεία, τον κοινωνικό αντίκτυπο και τη βιομηχανική και επιστημονική αριστεία των μελών του cluster.

Η Irida Labs κατέλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, αλλά και την πρώτη θέση ως «μικρή επιχείρηση» του si-Cluster (patents +50%, turnover +63%, exports +50%, employees +150%, investments +100%). O Βασίλης Τσαγκάρης, CEO της IRIDA Labs δήλωσε: «H σημερινή βράβευση ήταν μια ωραία έκπληξη, κυρίως γιατί προέρχεται από ένα οικοσύστημα εταιρειών που μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τους ίδιους στόχους και τις ίδιες προκλήσεις, κάτι που αποτελεί σημαντικό γεγονός και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Για το 2015. ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας μας είναι η ανάπτυξη προς την Ασία και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

O Μανώλης Ζερβάκης, της Theon Sensors, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, αλλά και την πρώτη θέση ως «μεσαία επιχείρηση» του si-Cluster (patents +3, turnover +58%, exports +36%, employees +156%), δήλωσε: «Η σημερινή βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας. Η Theon αποτελεί μια ελληνική εταιρεία με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και η οποία παράγει προϊόντα για διαστημικές εφαρμογές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο si-Cluster και στην προσπάθεια ανάπτυξης της βάσης των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτό. Στη σημερινή εκδήλωση έγινε σαφές ότι οι συγκεκριμένες δράσεις αποδίδουν αποτελέσματα, γεγονός που θέτει ψηλά τον πήχη και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να πετύχουμε τους στόχους που τίθενται».

Η Neuropublic κατέλαβε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη (turnover +4%, exports +9%, employees +43%, investements +85%). «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του si-Cluster για τη σημερινή βράβευση. Είναι πολύ σπουδαίο για εμάς να αναγνωρίζονται οι κόποι και οι προσπάθειες όλου του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Η Ελλάδα έχει ένα πλούσιο παραγωγικό ιστό, τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να επενδύσουμε σε αυτόν. Στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο Γιάννης Μαυρουδής, CEO της Neuropublic.

Η EMTech, κατέλαβε την πρώτη θέση ως «πολύ μικρή» επιχείρηση του si-Cluster (turnover +135%, exports +43%, employees +8%). Ο Νίκος Λιβανός, CEO της EMTech, δήλωσε: «Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς η βράβευση της εταιρείας και η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Είμαστε μια μικρή εταιρεία και προσπαθούμε για την καινοτομία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε μέλος του si-Cluster και γενικότερα του Corallia, καθώς μέσα από αυτό μπορούμε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να συντονιστούμε και να «δείξουμε» στην Ευρώπη ότι υπάρχουμε τεχνολογικά και ότι μπορούμε να προσφέρουμε αλλά και να συνεισφέρουμε τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια αγορά της αεροδιαστημικής».

Απευθυνόμενα στις διεθνείς αγορές, τα μέλη του si-Cluster έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, «ανοίγοντας» έναν ακόμη κλάδο δραστηριοποίησης για την Ελλάδα. Η δυναμική του κλάδου δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την αξιοποίηση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στη χώρα. Η βράβευση μελών για τις επιδόσεις τους το 2014 ενισχύει τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων στην αεροδιαστημική.

Εκτός των παραπάνω εταιρειών, σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη του si-Cluster παρουσίασαν και οι εταιρείες: inAccess (+2.5 εκ. investments), Inasco (1,2 εκ. exports), Planetek (+352% turnover), Prisma (2,9 εκ. turnover), ESS (0,65 εκ. turnover).

[Δ.Τ. si-Cluster]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons