Βράβευση των νικητών του 2014 Παγκόσμιου Imagine Cup

by George Polyzos • On 07-08-2014 • AT 10:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft 2014 Worldwide Imagine Cup_1

 

Η Microsoft ανακοίνωσε τους νικητές του Microsoft Imagine Cup, του διαγωνισμού της εταιρίας, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές τεχνολογίας, προγραμματιστές και επίδοξους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία 12 χρόνια το Imagine Cup έχει στηρίξει περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια φοιτητές παγκοσμίως, δίνοντας τους τα απαραίτητα εφόδια να πραγματοποιήσουν και να πετύχουν περισσότερα μέσα από το κομμάτι της τεχνολογίας.

Οι νικητές προκρίθηκαν μέσα από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού: Games, Innovation και World Citizenship. Μια από αυτές τις τρεις ομάδες αναδείχθηκε Παγκόσμια Νικήτρια, η οποία κέρδισε το Imagine Cup καθώς και μια προσωπική συνάντηση με τον Bill Gates, ιδρυτή και σύμβουλο τεχνολογίας της Microsoft.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην τελετή Imagine Cup World Championship κατά τη διάρκεια του συνέδριου TechReady της Microsoft, το οποίο έλαβε χώρα στο Washington State Convention Center, το οποίο παρακολούθησαν 5,000 φοιτητές, κριτές, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Microsoft.

Η τελετή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας σημαντικών εκδηλώσεων και εορτασμού της φοιτητικής καινοτομίας. «Δεν υφίσταται επιχείρηση, βιομηχανία ή άτομο στον πλανήτη που να μην επηρεάζεται από την τεχνολογία. Το Imagine Cup προσφέρει τη στήριξη που χρειάζονται οι φοιτητές έτσι ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δύσκολα προβλήματα, ενώ παράλληλα να μπορούν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται μέσα από τη συνεργασία τους με άλλους. Οι προγραμματιστές φοιτητές παίζουν τεράστιο ρόλο στο να ζωντανεύουν νέες τεχνολογίες σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το cloud και το mobile. Τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους διαγωνιζόμενους για τη σκληρή τους δουλειά και δημιουργικότητα.» δήλωσε ο Satya Nadella.

Microsoft 2014 Worldwide Imagine Cup_2

 

Επίσης, ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος Imagine Cup, ώστε να είναι διαθέσιμο για ακόμη πιο νέους φοιτητές παγκοσμίως οι οποίοι έχουν τη θέληση να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν με τη χρήση της τεχνολογίας Microsoft. Με τη βοήθεια του προγράμματος Imagine Cup, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να κάνουν μεγάλα όνειρα, να εργάζονται δημιουργικά, να μαθαίνουν μέσα από τον ανταγωνισμό και να ζωντανεύουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, αποκτούν σημαντικές δεξιότητες για την καριέρα τους, οι οποίες θα αποδειχθούν χρήσιμες σε όλη την πορεία της ζωής τους.

Οι νικητές του 12ου ετήσιου διαγωνισμού Imagine Cup είναι οι εξής:

Παγκόσμια Νικήτρια Ομάδα του Imagine Cup: Το τρόπαιο Imagine Cup και την προσωπική συνάντηση με τον Bill Gates κέρδισε η ομάδα Eyenaemia, από την Αυστραλία, για το project Eyenaemia (νικήτρια στην κατηγορία World Citizenship)

Games

  1. Πρώτη θέση, 50.000 δολάριαβραβείοκαι PAX Boot Camp: Team Brainy Studio, Ρωσία, Project: Turn On
  2. Δεύτερη θέση, 10.000 δολάρια βραβείο: Team Bomon, Κορέα, Project: Under Bed
  3. Τρίτη θέση, 5.000 δολάρια βραβείο: TeamIllogic, Αίγυπτος, Project: Puppy in Bubble

Innovation

  1. Πρώτη θέση, 50.000 δολάρια βραβείο και Microsoft Ventures Boot Camp: Team Estimeet, Νέα Ζηλανδία, Project: Estimeet
  2. Δεύτερη θέση, 10.000 δολάρια βραβείο: Team Tep, Ουγγαρία, Project: Tep
  3. Τρίτη θέση, 5.000 δολάρια βραβείο: Team Butterfly, Μπαχρέιν, Project: Nail Polish Mixer

WorldCitizenship

  1. Πρώτη θέση, 50.000 δολάρια βραβείο και Microsoft Youth Spark Boot Camp: Team Eyenaemia, Αυστραλία, Project: Eyenaemia
  2. Δεύτερη θέση, 10.000 δολάριαβραβείο: Team SMART crew, Ταϊβάν, Project: Versatility of Usens: From Lab to Life
  3. Τρίτη θέση, 5.000 δολάριαβραβείο: Team Access Earth, Ιρλανδία, Project: Access Earth

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons