Βράβευση της ελληνικής συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου 2016

by George Polyzos • On 06-05-2016 • AT 10:11 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

tablet-user

Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου στο Άαχεν της Γερμανίας. Ανάμεσα στου τρεις νικητές ήταν και η ελληνική συμμετοχή. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το διαδικτυακό παιχνίδι “Αναζητώντας τον Καρλομάγνο”. Το πρώτο βραβείο έλαβε το πρόγραμμα InteGREAT από την Ιταλία και το τρίτο βραβείο το “Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νεολαίας” από τη Βρετανία.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ιταλικό πρόγραμμα InteGREAT, που δημιουργήθηκε από την ομάδα AIESEC. Στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να αναλάβουν δράσεις για την προσφυγική κρίση και την προώθηση της ένταξης των προσφύγων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντές από όλο τον κόσμο, τοπικές ΜΚΟ αλλά και οι τοπικές κοινότητες, διοργανώνοντας εργαστήρια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους Έλληνες μαθητές από το Γενικό Λύκειο Πυργετού, της Λάρισας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα παιχνίδι για tablet, αφιερωμένο στον Καρλομάγνο, που ήταν βασιλιάς των Φράγκων (742-814 μ.Χ.) και στην εποχή του τον αποκαλούσαν “Πατέρα της Ευρώπης”.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στο ετήσιο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται από ομάδα Βρετανών με στόχο να φέρει κοντά νέους που ενδιαφέρονται να μοιραστούν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι να παρέχουν καινοτόμες προτάσεις σε εκείνους που διαμορφώνουν την ευρωπαϊκή πολιτική. Το “Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νεολαίας”, πραγματοποιήθηκε 15 με 19 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και περιελάμβανε τρείς ενότητες: μετανάστευση και εσωτερικές υποθέσεις, Ενεργειακή Ένωση και κλίμα και εκπαίδευση και απασχόληση.

Το ΕΚ και το ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου “Καρλομάγνος” του Άαχεν, συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου, που απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους μεταξύ 16 και 30 ετών για σχέδια που προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση. Το Βραβείο απονέμεται σε σχέδια τα οποία χρησιμεύουν ως πρότυπο για νέους που ζουν στην Ευρώπη και παρέχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα.

Το βραβείο για το καλύτερο σχέδιο είναι €5.000, το δεύτερο βραβείο είναι €3.000 και το τρίτο €2.000. Οι τρεις βραβευθέντες θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons