Το iPhone στην Vodafone (σίγουρα)

by Stefanos Kofopoulos • On 05-07-2007 • AT 2:00 pm • 22 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iphone menu

Νομίζω ότι το παιχνίδι για το iPhone έχει παιχτεί καιρό πριν και η συμφωνία με την Vodafone είναι δεδομένη. Οι καλοί μας hackers παίζονταν με το firmware του jesus phone ανακάλυψαν τα εξής όμορφα ονόματα αρχείων:

Default_CARRIER_ATT.png
Default_CARRIER_CINGULAR.png
Default_CARRIER_TMOBILE.png
Default_CARRIER_VODAFONE.png

Στην Ευρώπη AT&T δεν έχουμε ούτε και Cingular. Η Ευρώπη παίζει με T-Mobile και Vodafone που πρακτικά σημαίνει ότι το iPhone όταν φτάσει στην Ελλάδα θα παίζει μέσα από το δίκτυο της Vodafone. Τα σχόλια είναι περιττά και δεν θέλω να το σκέφτομαι, διάολε!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα όσον αφορά τους carriers στην Ευρώπη. Ακούγονται διάφορες εκδοχές. Πάντος αν καταλήξει στην vodafone θα είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Θα του αλλάξει τα φώτα. Το καταπληκτικό interface του iPhone θα καταντήσει μια κόκκινη αήδια τύπου vodafone live. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Πάντος έχει ακουστεί και το ενδεχόμενο της cosmote για Ελλάδα, λόγω της σχέσης του Π.Γερμανού με αυτήν, ο οποίος παράλληλα δείχνει μεγάλο ενδοιαφέρον για την apple και ίσως στο κοντινό μέλλον να μας απαλλάξει από τον καρκίνωμα που λέγεται rainbow. Είδομεν… Το iPhone πάντος για να επιβιώσει στην πολύ πιο εξελιγμένη σε θέματα κινητών Ευρωπαική αγορά (και με λιγότερο fashion victims ‘πρόβατα’ καταναλώτες) θα πρέπει να γίνουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. πχ δεν νοείται το 2007 και με αξία $500+ ένα τηλέφωνο να μην τραβάει ΚΑΘΟΛΟΥ video και να μην στέλνει καν MMS… είναι αστείο αυτό.

 2. Μακάρι να είναι Vodafone!!!

  Btw στο UK μάλλον πήρε τα διακιώματα η O2.

 3. Elpizw na mhn katalhksei sth Vodafone :(

 4. Υπάρχει περίπτωση η apple να παίξει με πολλούς παρόχους ανά χώρα. Αυτό δίνει μια ελπίδα για cosmote

 5. Πρώτον όπως γράφει και ο petskos δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα με τους carriers στην Ευρώπη. Δε πιστεύω πως είναι αποδεικτικά στοιχεία τα bitmaps που βρέθηκαν δεδομένου του κατακερματισμού της αγοράς: Στη Βρετανία ακούγεται πολύ η O2, στην Γαλλία η Οrange, στη Γερμανία η T κ.ο.κ. Τίποτα δεν είναι βέβαιο.

  Δεύτερον, θεωρώ απίθανο η Apple να επιτρέψει σε οποιονδήποτε παροχέα να τροποποιήσει το interface. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να τη φανταστώ να επιτρέψει στη Vodafone να το μετατρέψει στο συνηθισμένο κόκκινο τσίρκο.

  Τρίτον, εαν η Apple δεν έχει ήδη ξεκινήσει τη τροποίηση της υπάρχουσας συσκευής προς συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, μάλλον δε θα δούμε δυνατότητα MMS/Video τουλάχιστον αρχικά. Φαντάζομαι η βασική διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών θα είναι το 3G.

  Τέλος, αυτό που με ενδιαφέρει εμένα περισσότερο είναι η αντίδραση των άλλων κατασκευαστών — ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του iPhone δεν είναι το καλογυαλισμένο interface του ή οι μέτριες λειτουργίες του, είναι η συνδρομή του στον ανταγωνισμό.

 6. Μεγάλη πατάτα αν τελικά γίνει έτσι…

 7. Δεν υπάρχει περίπτωση η Apple να επιτρέψει στην Vodafone να πειράξει το interface! Ίσα ίσα η vodafone πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα των προγραμμάτων χρήσης που απαιτεί η apple (απεριόριστα data κλπ).

 8. Καλά τώρα το είδα! Μα είναι δυνατόν το μήλο να αφήσει την βόντα να χαλάσει το μέγιστο προσόν αυτής της συσκευής: το UI;;;

  Ελεος!

 9. Κάνω λάθος ή το κινητό δεν υποστηρίζει ούτε στην Αμερική αποστολή MMS;

 10. Δε θα ήθελα να είναι η vodafone αυτή που θα το φέρει στην Ελλάδα, αλλά ακόμα κι αν γίνει έτσι δε πιστεύω πως θα αλλάξει το interface με το δικό της χάλι! Το θέμα πάντως είναι αρχικά να δούμε ποιες θα είναι οι αλλαγές στις λειτουργίες. Διότι κινητό (ή smartphone ή whatever) χωρίς video και MMS δε νομίζω πως θα τύχει ιδιαίτερης εκτίμησης, ειδικά στην Ελλάδα. Δε μιλάω για geeks αλλά για μέσο χρήστη κινητού.

 11. Και εγώ πιστεύω (ελπίζω) οτι η apple ΔΕΝ θα αφήσει την vodafone να καταστρέψει το UI. Και οι δυο εταιρίες είναι control freaks, αλλά πιστεύω ότι η apple είναι ακόμα χειρότερο control freak οπότε ίσως να μην υπάρξει πρόβλημα. Υπάρχει κάπου στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή κάποιο demo unit άραγε ? Χλώμο το βρίσκω… Θα πρέπει να περιμένω ένα μήνα περίπου, οπότε και θα έχω την ευκαιρία να το τσεκάρω από πρώτο χέρι στην Νεα Υορκη… (woo-hoo!!! :-)

 12. Η μόνη μου ενόχληση με την Vodafone στην Ελλάδα είναι η χάλια ποιότητα σήμα ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Ποτέ δεν αγόραζα τις πειραγμένες συσκευές που έδινε ακόμα και με επιδότηση.

 13. @karpidis: Στην Αμερική δεν είναι διαδεδομένα τα mms μιας και πέρασαν κατευθείαν στο mobile email (που είναι και το πιο λογικό). Όχι ότι εδώ μας προσφέρουν κάτι σπουδαίο! Ζήτημα αν έστειλα καμιά 10αρία mms από τότε που ξεκίνησαν!

 14. Μην είστε τόσο σίγουροι.

 15. Μπορεί κάποιος να μου πει για ποιό λόγο είναι κακή η προοπτική της Vodafone; Μιλάμε μόνο για την Ελλάδα έτσι; Προτιμάτε δηλαδή Cosmote ή Wind;

 16. @SebKom: Η δική μου εμπειρία τους τελευταίους μήνες ή σχεδόν χρόνο έχει δείξει ότι το σήμα της Vodafone είναι χάλια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Άσε που η 3G κάρτα που είχα και πλήρωνα κάθε μήνα δεν έπιανε παρά μόνο GPRS όταν έβγαινα εκτός Συντάγματος. Να φανταστείς σε περιοχές όπως η Σαρωνίδα δεν έπαιζε!

 17. Αναρωτιέμαι γενικά τι “πρόβλημα” υπάρχει με τη Vodafone. Γιατί πχ αν μου έλεγε κανείς για τις υποκλοπές θα γέλαγα λιγάκι… :P

  Υποθέτω θα ‘χουν γίνει κάποιες συμφωνίες που αφορούν σε τέτοια θέματα, μεταξύ της Apple και των εταιριών που θα πάρουν το iPhone.

 18. Δηλαδή, εγώ που απαρνούμαι να κάνω χρήση κινητού από το 2000 (απεταξάμειν τον σατανά), μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως ένα πολύ καλό PDA; ή μήπως υπάρχουν καλύτερα PDA;
  I don’t know… I’m just asking…

 19. @SebKom: Η απάντηση μου δεν λέει κάτι;

 20. Ως απάντησή μου στην απάντησή σου ήταν το “Υποθέτω θα ‘χουν γίνει κάποιες συμφωνίες που αφορούν σε τέτοια θέματα, μεταξύ της Apple και των εταιριών που θα πάρουν το iPhone.”. :)

 21. @SebKom: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά όχι η καλύτερη λύση.. εκτός και αν η Vodafone βρει τον παλιό καλό της εαυτό!

 22. Πάντως γενικά στην Ευρώπη δεν είναι μισητή η Vodafone, μόνο σ’εμάς έχει δημιουργήσει αρνητική στάση.

  Anyway, θα δούμε τι θα γίνει, εμπιστεύομαι όμως τον Steve σε τέτοια θέματα (άλλωστε η Ευρώπη είναι μεγαλύτερη αγορά από την Αμερική και σίγουρα αν θέλει αυτό το 1% που λέει, πρέπει να τα πάει καλά εδώ).

Top

Show Buttons
Hide Buttons