Προβλήματα ασφαλείας για Visa και MasterCard

by Stefanos Kofopoulos • On 24-02-2009 • AT 2:21 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

mastercard visa logos

Προβλήματα ασφαλείας αντιμετωπίζουν Visa και MasterCard για άλλη μια φορά αν και οι συνέπειες δεν φαίνεται να είναι τρομερές ή έτσι λένε. Για περίπου 1 χρόνο software υπήρχε εκεί που δεν έπρεπε να υπάρχει και έκανε κάτι που δεν έπρεπε να κάνει. Για την ακρίβεια “malicious software was placed on the network of a payment processor […] a network intrusion exposing primary card numbers and card expiration dates for card-not-present (CNP) transactions […] unauthorized access to a U.S. acquirer processor’s settlement system of stored transaction information that included Primary Account Numbers (PANs) and expiration dates”.

Visa και MasterCard δηλώνουν οτι δεν έχουν δει περίεργη δραστηριότητα και χρεώσεις που να αφορούν το συγκεκριμένο hack αλλά παρακολουθούν τις συναλλαγές στα νούμερα των πιστωτικών που έχουν σχέση με το hack.

Δεν γνωρίζω πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα και πως γίνεται η διαχείριση των συναλλαγών αλλά έχω την εντύπωση οτι το hack και τα συγκεκριμένα προβλήματα ασφαλείας για Visa και MasterCard αφορούν την Αμερική μόνο.

[via, via, photo via everdred]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χθές με πήραν τηλέφωνο και μου έκαναν ερωτήσεις επιβεβαίωσης για διάφορες συναλλαγές μου, μου ακύρωσαν την κάρτα για αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή είμαι στους συγκεκριμένους αριθμούς καρτών. Ερχεται η επόμενη σε 2-3 μέρες. Λονδίνο, άρα και ευρώπη υποθέτω επιρέασε κάπως

  2. Ενα hack ετρεχε στην Vodafone, ενα hack ετρεχε στην Visa και στην Mastercard… Ποσα ακομα hacks υπαρχουν που δεν τα ξερουμε…

    • Συμβαίνουν αρκετά αλλά το σημαντικό είναι οτι ανακοινώνονται κάποια από αυτά. Στην Ελλάδα δεν θυμάμαι κάποιο θέμα για παρόμοια περιστατικά, να παραδέχεται η τράπεζα οτι έχει γίνει hack, οτι κάνει κάτι για αυτό κλπ.

  3. Βασικά βλέπω σήμερα οτι το site της citibank δεν ανταποκρίνεται. Δεδομένου οτι η citibank είναι μια Αμερικάνικη τράπεζα και προσφάτως είχε κάνει προληπτική αλλαγή καρτών με το πρόσχημα hack…. χμμμ….

    Η αυτό η την αγόρασε ο Ομπάμα…

  4. Στέφανε είναι αυτό ακριβώς που λες…αλλού γίνονται και αμέσως ενημερώνουν τον κόσμο και εδώ κοιτάνε πώς να το κουκουλώσουν και κανείς δε μαθαίνει τίποτα, με αποτέλεσμα πολλοί να νομίζουν ότι δε συμβαίνει και τίποτα…αμ δε!

Top

Show Buttons
Hide Buttons