Εικονικό ταξίδι στο Διάστημα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

by George Polyzos • On 28-11-2017 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Σε ένα εικονικό «Ταξίδι στο Διάστημα» προσκαλεί το κοινό, από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μέσα από την ομώνυμη ταινία Θόλου.

Οι εντυπωσιακές σκηνές της Γης και των εργασιών που πραγματοποιούνται στο Διάστημα, όπως η επισκευή του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble και η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, μετατρέπουν την προβολή της ταινίας «Ταξίδι στο Διάστημα» σε μια μοναδική εμπειρία.

Παράλληλα, το «Ταξίδι στο Διάστημα» παρουσιάζει τα μεγάλα επιτεύγματα των Διαστημικών Λεωφορείων και των τολμηρών πρωτοπόρων που συμμετείχαν σε αυτά. Τα προγράμματα αυτά, άλλωστε, μας έμαθαν πώς να ζούμε, να εργαζόμαστε και να διεξάγουμε έρευνα στο διάστημα.

Κι επειδή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι το 2024, η ταινία μάς δείχνει πώς προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα συναρπαστικά βήματα στο Διάστημα. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ταινία θόλου, που εμπνέει τα όνειρα των νεότερων για καινούργιους ορίζοντες στο Διάστημα, ενώ οι μεγαλύτεροι εκτιμούν καλύτερα όσα, μέχρι σήμερα, έχουν επιτευχθεί.

Οι θεατές που επιθυμούν να δουν πρώτοι την συναρπαστική αυτή ταινία, μπορούν να είναι στην επίσημη παρουσίασή της. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές -στις 6:30 μ.μ. και τις 8.00 μ.μ.-, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δυο δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση. Η παράσταση προτείνεται για κοινό ηλικίας 10 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eef.edu.gr. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Ευγενίδου: Λεωφόρος Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11) – Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9469670.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons