Οι γνωστοί άγνωστοι και το πανεπιστημιακό άσυλο

by Stefanos Kofopoulos • On 18-01-2007 • AT 11:42 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Ως τηλεθεατής αναρωτιέμαι τόσα χρόνια γιατί η ελληνική αστυνομία δείχνει τόσο δυνατή και καλά οργανωμένη τις στιγμές που βρίσκεται αντιμέτωπη με συνταξιούχους ενώ οι μάχες με τους γνωστούς αγνώστους μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από την πένα μέθυσου νεαρού δημοσιογράφου.

Αδυνατώ να αντιληφθώ την επιλογή της κατά μέτωπο σύγκρουσης των αστυνομικών δυνάμεων με τους ταραξίες και την αδυναμία του σχεδίου για δημιουργία κλοιού γύρω ή πίσω από αυτούς.

Είναι άραγε τα μπαστούνια και οι μαγκούρες όπλα ισχυρά στα γέρικα χέρια συνταξιούχων ώστε να αποτελούν λόγο ανησυχίας για την αστυνομία ή μήπως το παιχνίδι της γάτας, του άρρωστου σκύλου και το σάπιου ψαροκέφαλου βοηθάει στην συντήρηση του κύκλου των επεισοδίων κάθε τρεις και λίγο;

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τα γεγονότα και έφερε στο προσκήνιο το θέμα της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου με τρόπο που μόνο μια ξεχαρβαλωμένη ρέπλικα γάτας που ζει σε κάστρο θα μπορούσε να σκεφτεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αηδίες

 2. Δε θέλει πολύ μυαλό

 3. Μεταρρύθμιση -> κατάργηση άρθρου 16
  Η ελληνική παιδεία χρειάζεται αλλαγές. Όλοι συμφωνούν σε αυτό. Οι προτεινόμενες αλλαγές έρχονται σε ένα πακετάκι, νόμο πλαίσιο το λένε κάποιοι, στο οποίο οι υπεύθυνοι δεν κάνουν βήμα πίσω. Η λύση είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όχι η γενναία αύξηση των δαπανών (για όπλα έχουμε λεφτά, για παιδεία όχι).

  άρθρο 16 -> άσυλο
  Τα ΜΜΕ έχουν σχεδόν ταυτίσει τις πορείες με φασαρίες. Το άρθρο 16 εμπεριέχει το άσυλο.

  άσυλο -> κακό
  Το άσυλο είναι αυτό που επιτρέπει τα έκτροπα. Όταν προβάλλονται κουκουλοφόροι να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, τι να πει ο απλός πολίτης; “Πού είναι η αστυνομία;”, “Πιάστον και ρίχτου, να δούμε αν θα το ξανακάνει”, “Άσυλο και αηδίες. Άρε Παπαδόπουλε!”. Εικόνες βίας. Αγανάκτιση.

  Συμπέρασμα: ο απλός πολίτης συμφωνεί με τις νέες αλλαγές, μικρότερο πολιτικό κόστος για τις επικείμενες αλλαγές.
  Δεν δηλώνω υπέρ ή κατά των αλλαγών (πιστεύω ότι είναι θέμα εφαρμογής, κάποια τμήματα είναι σωστά, κάτι θα διορθωθεί και κάτι θα χαλάσει). Ειδικά το άσυλο είναι πολύ αμφιλεγόμενο θέμα. Όμως εγώ βλέπω μια μεθόδευση.

 4. Μεθόδευση; Τους κουκουλοφόρους που κλέβουν τράπεζες του βρίσκουν μέσα σε λίγες ημέρες… τους γνωστούς κουκουλοφόρους τους αφήνουμε…Το έργο της αστυνομίας γίνεται καλά αλλά καμία σύλληψη! Μόνο για το έργο της μεθόδευσης το έργο της αστυνομίας γίνεται καλά!

 5. Δεν κατανοω τον λογο υπαρξης του Πανεπιστημιακου ασυλου,δηλαδη στα Πανεπιστημια υπαρχει μονο η ελευθερια εκφρασης ενω εξω απο αυτα ζουμε σε ενα σκοτεινο ανελευθερο καθεστως?

 6. Φίλε ελευθερία όπου κάθε σου κίνηση καταγράφεται και φέρεις την αντίθετη άποψη υπάρχουν και τα ματ για να σε συνεφέρουν δεν γνωρίζω τη ελεύθερο καθεστώς έχουμε. Και μη μου πεις πως και οι μαγκούρες των συνταξιούχων που τρώνε ξύλο στις πορείες είναι μολότωφ…

Top

Show Buttons
Hide Buttons