Το Vimeo συρρικνώνεται

by Stefanos Kofopoulos • On 14-07-2009 • AT 11:52 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

vimeo village

Το Vimeo αποφάσισε ότι για την βιωσιμότητα της εταιρείας είναι απαραίτητο να αρχίσουν να διαγράφουν βίντεο για να εξοικονομήσουν χρήματα σε storage και bandwidth. Από την 1η Αυγούστου όλοι οι δωρεάν λογαριασμοί θα έχουν την δυνατότητα να διατηρούν το αρχικό αρχείο που έκαναν upload μέχρι μία εβδομάδα μετά το upload. Πολύ απλά, το βίντεο πριν το encoding θα χάνεται μετά από μια εβδομάδα και προφανώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για download αυτού.

Αν νομίζατε ότι αυτό ήταν όλο και τα βίντεο που υπάρχουν ήδη θα παραμείνουν εκεί κάνετε λάθος. Η νέα πολιτική του Vimeo ισχύει από εχθές (ώρα Αμερικής) και εφαρμόζεται σε όλα τα βίντεο που έχουν ανεβάσει οι χρήστες και φιλοξενούνται ήδη στους servers του Vimeo. Την 1η Αυγούστου όλα τα original video file απλά θα διαγραφούν για όσους χρησιμοποιούν τα basic accounts της εταιρείας.

Οι αλλαγές είναι κατανοητές και έχουν νόημα αν το Vimeo σκοπεύει υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμα και να είναι το ίδιο δημοφιλές. Είναι παράλληλα εκνευριστικό και ίσως εκβιαστικό ότι όλα αυτά συμβαίνουν στα basics accounts, όταν πριν από καιρό η εταιρεία παρουσίασε την επί πληρωμή υπηρεσία Vimeo Plus, για να τα βγάλει πέρα με τα HD βίντεο. Θα μπορούσαν να είχαν χρεώσει ένα δολάριο επιπλέον ή να είχαν προσθέσει άλλους περιορισμούς ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της υπηρεσίας. Τώρα θέτουν το δίλημμα, basic account και αντίο original video files ή Vimeo Plus και όλα είναι καλά. Hello Vimeo, this is the cloud era!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantazese na kanei kati antistoixo to youtube?

  • Χλωμό και νομίζω ότι αυτή είναι η διαφορά που πλέον θα αρχίζει να σχηματίζεται μεταξύ YouTube και λοιπών υπηρεσιών, πλην Facebook. Το YouTube μπορεί να μην έχει κέρδη αλλά τουλάχιστον δεν αλλοιώνει την εμπειρία όπως κάνει το Vimeo, με την δικαιολογία ότι θέλει να κρατηθεί ζωντανό για πολλά χρόνια.

 2. πιστεύω πως σε κάτι μήνες youtube και facebook, θα αλλάξουν τρόπο σκέψης και λειτουργίας…
  Έχουν γίνει σελίδες με πολλούς φανατικούς χρήστες, έχουν το μονοπώλιο, και πολύ θα δεχόντουσαν να πληρώνουν 2$ τον μήνα για να συνεχίσουν να βλέπουν τα προφίλ των φίλων τους στο facebook.
  Δεν πιστεύω πως θα γίνουν συνδρομητικά γιατί η online πληρωμές είναι ακόμα για πολλούς αποτρεπτικές, αλλά έμμεσες διαφημίσεις/αγορές και οι συνεργασίες με παρόχους είναι πολύ πιθανές.

  • Δεν παίζει αυτό. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Οι εταιρείες ίσως αρχίσουν να πληρώνουν συνδρομή για κάποιες υπηρεσίες αλλά όχι εμείς σαν απλοί χρήστες. Με 200+ εκατομμύρια χρήστες στο Facebook υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγουν λεφτά

 3. Αυτό είπα και εγώ. Ξαναδιάβασέ.

  • Έχεις δίκιο.. το έχασα την πρώτη φορά που το διάβασα κάπου στην πρώτη πρόταση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons