Τρελά κέρδη η Viacom (γιατί το DRM δεν έχει σημασία)

by Stefanos Kofopoulos • On 01-03-2007 • AT 7:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

viacom logo

Η Viacom ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για το 4 τρίμηνο του 2006 αυξήθηκαν θεαματικά σε $480.8 εκατομμυρία σε σύγκριση με τα μόλις $129.5 εκατομμύρια για το διάστημα Οκτώβρίου – Δεκεμβρίου του 2005. Την καλή οικονομική εικόνα της εταιρείας βοήθησε πολύ η εξαγορά της DreamWorks και έδωσε στην Viacom την δυαντότητα να βρίσκεται αγκαλιά με δύο μεγάλα κινηματοραφικά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων της Paramount.

Με τόσα κέρδη και την μετοχή να εκτινάζεται στα ύψη, είναι δύσκολη η αλλαγή πλεύσης για μια εταιρεία. Μετά την πρόσφατη απόφαση της Viacom να ζητήσει την αφαίρεση περίπου 100.000 video από το YouTube η δύναμη και η επιρροή που ασκεί είναι πλέον δεδομένη. Η Viacom έχει ως στόχο να προωθήσει όλο το διαθέσιμο υλικό που κατέχει (ταινίες, βίντεο κλιπ, βίντεο κλπ) μόνο μέσα από τα δικά της sites, αφαιρώντας ουσιαστικά το δικαίωμα επιλογής. Γιατί να το δούμε στο YouTube όταν υπάρχει το Comedy Central (που ανήκει στην Viacom);

Το DRM μπορεί να δείχνει σημάδια απομάκρυνσης αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η πληροφορία κυκλοφορεί και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί παντού αλλά θα είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από συγκεκριμένα κανάλια. Η μουσική και οι ταινίες θα καταβαίνουν και θα παίζουν μόνο σε συγκεκριμένα sites που φυσικά θα ανήκουν στον ίδιο κολλοσό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons