Veritas: Νέες λύσεις για τον κατακερματισμό αποθήκευσης δεδομένων

by George Polyzos • On 27-07-2015 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

data-center-02

Νέες λύσεις διαχείρισης και διακυβέρνησης δεδομένων, στοχεύουν στην αξιοποίηση της ισχύος των πληροφοριών που φυλάσσονται τόσο σε αυτόνομα δίκτυα όσο και σε πλατφόρμες cloud.

Πιο αναλυτικά, η Veritas, επιχειρησιακή μονάδα διαχείρισης πληροφοριών της Symantec, ανακοίνωσε νέες καινοτόμες λύσεις που απευθύνονται στα ταχέως εξελισσόμενα επιχειρησιακά data centers, καθώς και σημαντικές αναβαθμίσεις στο βασικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της που σχετίζονται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και τη διαχείρισης πληροφοριών.

Τόσο οι νέες λύσεις, όσο και οι βελτιώσεις των υπαρχουσών εφαρμογών της Veritas, καταδεικνύουν μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση για την παροχή δεδομένων και υπηρεσιών σε σύνθετα περιβάλλοντα cloud. Οι βελτιώσεις στα υπάρχοντα προϊόντα επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση των υβριδικών υποδομών cloud και εκτεταμένη προστασία σε εικονικά περιβάλλοντα VMware και Microsoft. Επιπροσθέτως, τα νέα αυτά προϊόντα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να “ψάχνουν” βαθιά στα αποθηκευτικά μέσα και τα δεδομένα τους, για να αναγνωρίσουν και να ιεραρχήσουν πληροφορίες χρήσιμες για τη λειτουργία τους.

Η Veritas διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό εμπειρίας στην εξασφάλιση λειτουργίας των εφαρμογών και στη διαχείριση αποθήκευσης δεδομένων, τόσο σε περιβάλλοντα τοπικών δικτύων όσο και στο cloud. Προσφέρει επίσης εργαλεία διαχείρισης που βοηθούν τις εταιρείες να ανακαλύψουν αυτό το  εκτιμώμενο 1,5% των πραγματικά πολύτιμων δεδομένων που διαθέτει κάθε οργανισμός, ανεξάρτητα από την χρησιμοποιούμενη μηχανογραφική υποδομή.

Μεταξύ των αναβαθμισμένων εκδόσεων προϊόντων και των νέων κυκλοφοριών που παρουσιάστηκαν, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Veritas NetBackup 7.7: Η τελευταία έκδοση της κορυφαίας εφαρμογής business backup της Symantec, βελτιώνει τη λειτουργικότητα και αυξάνει την απόδοση για να υποστηρίξει μεγαλύτερα και πιο δυναμικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα. Το NetBackup 7.7 προσφέρει ενισχυμένη υποστήριξη σε datacenters που χρησιμοποιούν περιβάλλοντα VMware vSphere 6 και Microsoft Hyper-V και υποστήριξη για υβριδικά συστήματα cloud που αξιοποιούν τεχνολογίες όπως οι: Amazon Web Services, Google Nearline και άλλες. Η απόδοση σε cloud έχει επίσης βελτιωθεί επιτυγχάνοντας ταχύτητες μέχρι και τριάντα φορές πιο γρήγορες από ό,τι στις προηγούμενες εκδόσεις. Το NetBackup 7.7 βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν την πολυπλοκότητα και την υπερδιόγκωση των datacenters.
  • Veritas InfoScale: Καλύπτει ανάγκες αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας (business continuity) σε σύνθετες, πολυεπίπεδες εφαρμογές μέσα σε φυσικά ή και εικονικά περιβάλλοντα. Το InfoScale εξασφαλίζει -μέσω ενός ενιαίου web interface- τη διαθεσιμότητα εφαρμογών και αποθήκευσης (σε επίπεδο software), για την αντιμετώπιση μερικών σύγχρονων προκλήσεων των datacenters, όπως η λειτουργική πολυπλοκότητα, η πληθώρα εργαλείων, η έλλειψη ευελιξίας κ.λπ. Το InfoScale διατίθεται μέσω ενός νέου, βελτιωμένου μοντέλου πώλησης.
  • Veritas Resiliency Platform: Προσφέρει μια ενιαία, ολιστική προσέγγιση για την αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών μηχανογράφησης, βοηθώντας να παραμένουν διαρκώς προσβάσιμες κρίσιμες εφαρμογές και δεδομένα, σε πολύπλοκα, multi-vendor, φυσικά και εικονικά περιβάλλοντα. Το Resiliency Platform βοηθά τους πελάτες να διασφαλίσουν κρίσιμες επιχειρηματικές εφαρμογές και να ανταποκριθούν με συνέπεια σε απαιτητικά Service Level Agreements. Η λύση προσφέρει εποπτεία,  απλότητα και αυτοματοποίηση στην αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών.
  • Veritas Data Insight 5.0: Επεκτείνει τις δυνατότητες ανάλυσης μη δομημένων δεδομένων, για την υποστήριξη της διακυβέρνησης σε τοπικές πλατφόρμες αποθήκευσης, καθώς και σε Box cloud storage.  Μέσω προηγμένων λειτουργιών access control tracking και entitlements orchestration, το Data Insight διασφαλίζει τη διαμοίραση αρχείων.  Με την εφαρμογή εργαλείων διερεύνησης δεδομένων, το Data Insight προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού ύποπτης συμπεριφοράς των χρηστών. Το Data Insight 5.0 θα συνεχίσει να επεκτείνει την εφαρμογή των data analytics, εξυπηρετώντας τη συμμόρφωση πρόσβασης (access compliance) και την καλύτερη κατανόηση του πως οι κίνδυνοι χρήσης, συσχετίζονται με την ευαισθησία των δεδομένων.
  • Veritas Information Map: Είναι η πρώτη cloud based εφαρμογή, βασισμένη στην τεχνολογία Information Fabric που επιτρέπει στις επιχειρήσεις καλύτερη εποπτεία στα μη δομημένα δεδομένα τους. Το Information Map με ευκολία συλλέγει metadata από το Veritas NetBackup, τα αποθηκεύει σε περιβάλλον cloud και τα παρουσιάζει μέσω ενός φιλικού εργαλείου πλοήγησης. Αυτό βοηθά στον εντοπισμό των κινδύνων, των περιοχών αξίας και των “μη χρήσιμων” περιοχών σε ολόκληρο το φάσμα δεδομένων που φυλάσσεται στις “αποθήκες” δεδομένων του πελάτη. Το Information Map θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις στη λήψη αποφάσεων που μειώνουν τους κινδύνους των πληροφοριών και βελτιστοποιούν την αποθήκευσή τους.

Ο λειτουργικός διαχωρισμός των Veritas και Symantec έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2015, ενώ ο πλήρης διαχωρισμός τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons