Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα για την LG Electronics

by George Polyzos • On 10-08-2016 • AT 8:46 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LG_HBS-910_04

Η LG Electronics ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 503,10 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σχεδόν 140% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το συγκεκριμένο ύψος εσόδων καταγράφηκε λόγω των υψηλών επιδόσεων των Home Appliance & Air Solution και Home Entertainment. Τα δύο business units κατέγραψαν τα υψηλότερα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της LG. Παγκοσμίως, τα ενοποιημένα έσοδα, ύψους 12,05 δισ. δολαρίων, σημείωσαν αύξηση τόσο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο κατά το 2015 όσο και σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού) συνεισέφερε το μεγαλύτερο μερίδιο των λειτουργικών κερδών του δεύτερου τριμήνου με 373,24 εκατομμύρια δολάρια.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε έσοδα της τάξεως των 2,86 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο, ενώ μείωση παρατηρήθηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Συνολικά, οι παραδόσεις των smartphones αυξήθηκαν κατά 3% από το προηγούμενο τρίμηνο, με 13,9 εκατομμύρια smartphones να έχουν αποσταλεί κατά το δεύτερο τρίμηνο. Το λανσάρισμα της νέας σειράς V και η επέκταση των πωλήσεων των μοντέλων της σειράς K και της σειράς X, αναμένεται να βελτιώσουν τις επιδόσεις της εταιρείας το επόμενο τρίμηνο.

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) κατέγραψε ρεκόρ ύψους 306,97 εκατομμυρίων δολαρίων στα λειτουργικά κέρδη επί των εσόδων, τα οποία ήταν της τάξεως των 3,58 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 5,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, κυρίως λόγω της αναπτυσσόμενης αγοράς των premium τηλεοράσεων.

LG_Curved OLED_77EG9700_2

Η αύξηση των πωλήσεων ULTRA HD και OLED τηλεοράσεων και η βελτιωμένη διαχείριση της διάρθρωσης του κόστους συνέβαλαν σε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8,6%, το υψηλότερο στην ιστορία του τμήματος οικιακής ψυχαγωγίας της LG. Η επιχειρηματική μονάδα θα συνεχίσει να επωφελείται από τις αναπτυσσόμενες αγορές των UHD και των OLED τηλεοράσεων και την ανταγωνιστικότητα του κόστους, παρόλο που η αύξηση κόστους των κατασκευαστικών στοιχείων επίπεδης οθόνης ενδέχεται να επηρεάσουν την κερδοφορία.

Η LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) κατέγραψε πωλήσεις 550,4 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως της υψηλής ανάπτυξης που παρουσιάζει ο τομέας automotive infotainment.

Ωστόσο, οι αυξημένες επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, αναφορικά με τεχνολογίες σχετικές με τους κλάδους του infotainment και των ηλεκτρικών οχημάτων, συνέβαλαν σε λειτουργικές απώλειες 16,8 δισ. KRW (14,46 εκατομμύρια USD) στη διάρκεια του τριμήνου. Η προοπτική για την επιχείρηση εξαρτημάτων οχημάτων της LG είναι θετική, με την παραγωγή εξαρτημάτων για το ηλεκτρικού όχημα Chevrolet Bolt να ξεκινάει από το τρίτο τρίμηνο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons