Βατοπέδιο online και στα γρήγορα

by Stefanos Kofopoulos • On 20-10-2008 • AT 5:34 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

zombie

Μια γρήγορη online ματιά στα sites εφημερίδων για το θέμα του Βατοπεδίου και τον πολιτικό χαμό που έχει ξεσπάσει για τις άχαρες κινήσεις κινήσεις εκατομμυρίων ευρώ και της ακατάσχετης λαιμαργίας για χρήμα πολιτικών ή μη προσώπων. Κατά την γνώμη μου ενδιαφέρον έχει και η πρόταση της Εκκλησίας για “συμβιβασμό” με επιστροφή ακινήτων (άρα χρημάτων, αλλά οι τόκοι;) σε αντάλλαγμα την αναγνώριση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας.

ert.gr – Εβδομάδα κοινοβουλευτικής “μάχης”
Πυρετώδεις είναι οι πολιτικές διεργασίες στα κομματικά επιτελεία, ενόψει των δυο κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην υπόθεση του Βατοπαιδίου. Την Τετάρτη θα συζητηθεί η πρόταση της Ν. Δ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, την οποία – όπως έχει ήδη ανακοινώσει- θα ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή στη συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

e-tipos.com – Κλείνει το «παζλ»
Η πιο καυτή πολιτική εβδομάδα των τελευταίων χρόνων ξεκίνησε και βρίσκει τα κομματικά επιτελεία σε έντονες διεργασίες προκειμένου να χαράξουν στρατηγική αλλά και να προλάβουν εξελίξεις. Στο επίκεντρο τίθενται οι δυο ψηφοφορίες στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

tanea.gr – Κεφάλια υπουργών στον βωμό του Βατοπεδίου
Υπουργικές θυσίες φέρνει η Προανακριτική Επιτροπή και μέσα από αυτές αναζητεί πλέον και ο Κων. Καραμανλής σχέδιο απόδρασης από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Κορυφαίοι υπουργοί που συνομίλησαν τις τελευταίες ημέρες με τον Πρωθυπουργό εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί και είναι πλέον θέμα ημερών να ανακοινωθούν, ενώ ασκούν ασφυκτική πίεση στον κ. Θόδ. Ρουσόπουλο να «διευκολύνει» τον κ. Καραμανλή.

ekathimerini.com – ND braces for House votes
The New Democracy government is facing from today perhaps its most crucial week since first coming to power in March 2004, as Parliament prepares to vote on two motions regarding an investigation into the Vatopedi property deal that is alleged to have left public coffers some 100 million euros short. Ministers insisted over the weekend that they are confident the votes in the House will go the way the conservatives want but the margins are so tight that Prime Minister Costas Karamanlis is unlikely to feel any relief until the second vote, on Friday, is over.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαστε μια χώρα που τρέφεται με σκάνδαλα με ημερομηνία λήξεως. Σε λιγότερο απο έξι μήνες δεν πρόκειται κανένας να μιλάει για το Βατοπέδιο. Κανένα ακίνητο δεν πρόκειται να επιστραφεί, κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθει. Όπως δηλαδή γίνεται πάντοτε. Μόλις μπεί και ο Φλεβάρης και αφοσιωθούμε για τα καλά στο πιο σημαντικό πολιτισμικό μας γεγονός, την Eurovision, μην τον είδατε… Αλήθεια, τι έγινε τελικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου; Με τα ασφαλιστικά; Με τα καμμένα; Με τον ΟΤΕ; Με τις αυξήσεις;

  2. Angelo, με Ζαχόπουλο αναρωτιέμαι και εγώ τι ακριβώς έχει γίνει. Σε αυτό ευθύνες δεν νομίζω ότι έχουν τόσο οι πολιτικοί αλλά τα ΜΜΕ που απλά “ξεχνούν” ή αφήνουν το θέμα. Η πολιτική και πολιτιστική μνήμη είναι σύντομη έτσι και αλλιώς. Τα πάντα ξεχνιούνται γρήγορα και τα πάντα έρχονται στο προσκήνιο για λίγο όταν συμβαίνει κάτι σχετικό.

Top

Show Buttons
Hide Buttons