Κινητό και οδήγηση σκοτώνουν

by Stefanos Kofopoulos • On 06-03-2008 • AT 12:19 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

mri brain

Εκτός από τους γνωστούς κινδύνους υγείας από την χρήση κινητών, που οι μισές μελέτες δεν βρίσκουν ενώ οι άλλες μισές ανακαλύπτουν αμέσως, υπάρχει και κάτι ακόμα που θα πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε κινητό κατά την οδήγηση. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν κινητό και οδηγούν κάνουν τα ίδια λάθη με τους οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αν σας αρέσουν οι αριθμοί, ίσως το 37% μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία που σχετίζεται με την οδήγηση να λέει κάτι όπως και το γεγονός ότι η χρήση hands free δεν αποτελεί πανάκεια.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά όλα αυτά ρε παιδιά. Το δέχομαι αναμφισβήτητα ότι δεν ελέγχεις πλήρως το αυτοκίνητο όταν ασχολείσαι με κάτι άλλο π.χ. κινητό. Βάλτε ένα link της πηγής όμως να ενημερωθούμε παραπάνω. Οι φράσεις του στιλ «Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν…» είναι για ανθρώπους που ότι ακούνε το δέχονται αβασάνιστα. Ποιας έρευνας; Πότε και που; Με τι δείγμα; Η γράψτε τα εσείς ή βάλτε link.

    Μετά το χώσιμο όμως να σας πω και 2 καλά λόγια. Όμορφο blog. Ωραία θέματα. Keep up the good work.

  2. @Freelancer: Μα έβαλα! Δες τα 2 via links

  3. @Titanas
    Συγνώμη φίλε δεν τα πρόσεξα. Έχεις δίκιο. Λάθος μου.

  4. Βρε παιδιά, εγώ δεν έχω κινητό από το 2000 (εδώ και περίπου 8 χρόνια), αλλά θυμάμαι από τότε μία Αγγλική έρευνα που έλεγε ακριβώς το ίδιο.

    Αυτό που θυμάμαι επίσης, από την εποχή που είχα κινητό, είναι ότι όταν μιλούσα σε αυτό, δε μπορούσα να θυμηθώ τί είχε γίνει στο δρόμο όση ώρα συνομιλούσα. Σε αντίθεση με την οδήγηση χωρίς να μιλάω στο κινητό, που μπορούσα να θυμηθώ ακόμα και λεπτομέρειες από το δρομολόγιο. Για εμένα αυτό ήταν απόδειξη, του πόσο αποκομμένος ήμουν από την υπόλοιπη κίνηση όλο το διάστημα της συνομολίας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons