Η Αμερική θα καταναλώσει 1 Exabyte δεδομένων μέσω κινητών, η Ελλάδα;

by Stefanos Kofopoulos • On 08-11-2010 • AT 12:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Αμερική θα καταναλώσει 1 Exabyte δεδομένων μέσω κινητών, εμείς στην Ελλάδα

Η ανάγκη για mobile data δεν δείχνει να έχει τέλος στην Αμερική με τα νούμερα να καταγράφουν αύξηση 25% το 3ο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η συνολική αξία της αγοράς αγοράς έχει πλέον αξία 14 δισεκατομμύρια δολάρια και τίποτα δεν φαίνεται να την σταματά.

Είναι λογικό άλλωστε, με το iPhone 4 και τα υπόλοιπα smartphones να πουλάνε τρελά οι χρήστες χρειάζονται ακόμα περισσότερο bandwidth για να ικανοποιήσουν έστω και στο ελάχιστο τις ανάγκες τους. Το 3G θεωρείται δεδομένο και πλέον οι εταιρείες κινητής παλεύουν για ψευτό-4G λύσεις και ό,τι πιο γρήγορο μπορούν να κάνουν μέχρι το LTE ή το WiMAX γίνουν mainstream standards.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά ικανοποιητικά και χαρακτηριστικά για το που πηγαίνει η οικονομία των κινητών τηλεφώνων και τι πρέπει να κάνουν οι Ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κάτι διαφορετικό από το να αυξάνουν τον ελάχιστον χρόνο ομιλίας, διαβάστε προσεχτικά το εξής:

Η πρόβλεψη για το τέλος του χρόνου αναφέρει: “By the end of 2010, we expect the average U.S. consumption to be approximately 325 MB/mo, up 112% from 2009 […] the total US mobile data traffic will exceed 1 Exabyte for the first time by the end of 2010”. Ναι, μιλάμε για 1 Exabyte δεδομένων.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons