Ο Αμερικανικός στρατός μπλοκάρει 13 sites για να βοηθήσει την Ιαπωνία

by Stefanos Kofopoulos • On 17-03-2011 • AT 8:40 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Ο Αμερικανικός στρατός μπλοκάρει 13 sites για να βοηθήσει την Ιαπωνία

Ο Αμερικανικός στρατός αποφάσισε να διακόψει την πρόσβαση σε 13 sites ώστε να ελευθερώσει bandwidth που είναι απαραίτητο για την βοήθεια που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία αυτή την δύσκολη περίοδο. Δεν είναι σίγουρο ποιες εφαρμογές του στρατού απαιτούν το επιπλέον bandwidth αλλά είναι σίγουρο ότι ο στρατός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το YouTube και το Amazon ενεργά στο δίκτυο του. Παραμένει άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα απαγορεύεται η πρόσβαση στα 13 αυτά sites, πιθανότατα όσο διαρκούν οι στρατιωτικές και ανθρωπιστικές εργασίες στην περιοχή της Ιαπωνίας που έχει πληγεί περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκτός από το YouTube και το Amazon, όλα τα sites που έχουν βγει εκτός στρατιωτικού δικτύου των ΗΠΑ, καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες bandwidth γιατί προσφέρουν υπηρεσίες βίντεο και μουσικής. Στο σύνολο πρόκειται για τα sites: Youtube.com, Googlevideo.com, Amazon.com, ESPN.go.com, eBay.com, Doubleclick.com, Eyewonder.com, Pandora.com, streamtheworld.com, Mtv.com, Ifilm.com, Myspace.com, Metacafe.com.

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά την ταχύτητα σύνδεσης στο internet, οργανισμοί όπως ο Αμερικανικός στρατός δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση υπό ειδικές συνθήκες. Προφανώς και οι καλωδιώσεις που συνδέεουν την Ιαπωνία με τον υπόλοιπο κόσμο του internet έχουν υποστεί ζημιές, είναι όμως και η επιπλέον απαιτήσεις αυτής της περιόδου που αναγκάζουν ακόμα και τον στρατό των ΗΠΑ να διακόψει την φυσιολογική λειτουργία του δικτύου του και να διαθέσει το bandwidth διαφορετικά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το οικοδόμημα του cloud και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις των σημερινών δικτύων δεν αντέχουν υπό το βάρος εξαιρετικά μεγάλου όγκου δεδομένων όπως τα νέα για τον θάνατο του Michael Jackson πριν από χρόνια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βλακείες , εγώ ξέρω πως ότι έγινε στην ιαπωνία τους κοστίζει το 1/4 από όσα βγάζουν τον χρόνο , ούτε βοήθειες θέλουν ούτε τίποτα , κάτι στα πυρηνικά άκουσα ότι θέλουν βοήθεια από την ευρώπη , τα άλλα κόλπα της αμερικής να το παίξουν σωτήρες

Top

Show Buttons
Hide Buttons