Το email και η οικονομία στα ταχυδρομεία

by Stefanos Kofopoulos • On 24-03-2010 • AT 5:15 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

envelop

Οι Αμερικανοί σκέφτονται να καταργήσουν την παράδοση γραμμάτων το Σάββατο σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα. Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα και αναμένεται εκτός από διαβούλευση να υπάρξουν και αντιδράσεις αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η χρονιά που αυτό συμβαίνει. Βρισκόμαστε στο 2010 του Facebook, του MSN (όταν δουλεύει)και του e-mail που εισβάλλουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Ο όγκος των αποστολών μειώνεται σταδιακά και ίσως έχει νόημα να ξεκινήσει από τώρα η σταδιακή μείωση των ημερών που γίνονται οι παραδόσεις αλληλογραφίας αφού όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούμε e-banking, ATMs και e-shopping. Προφανώς η αλλαγή δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη, πρέπει όμως να δούμε από τώρα τι συμβαίνει και στην Ελλάδα και να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με αντίστοιχες πρακτικές για την μείωση του κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. To e-shopping για να δουλεψει καλά θέλει 7/365 παραδωση δεμάτων.

  • Δεν απαιτεί όμως ταχυδρομικές επιταγές και μεταφορά χαρτιού από χέρι σε χέρι, αυτό είναι το θέμα. Εξάλλου πάντα έχεις την επιλογή για κάτι express με το ανάλογο κόστος

   • Εξαρτάτε απο τον τροπο που δουλεύεις. Επιταγες κλπ στέλνονται με ταχυδρομιο (εναλακτηκα paypal visa klp). Επίσης μικροπακέτα στέλνονται ως γράμματα και όχι ως δέματα. Είχα online κατάστημα στο εξωτερικο για χρόνια και όταν αυτη η αλαγή έγινε (UK) δεν βοήθησε καθόλου.

   • Νομίζω Αγγλία έγινε το 2008 ή 2009 αυτό, σωστά; Γιατί λες ότι δεν βοήθησε; Αυξημένο κόστος, μεγαλύτεροι χρόνοι παράδοσης, κάτι άλλο; Μιλάμε πάντα για Royal Mail

 2. Πωπωω … τι μισος ειναι αυτο για τη Microsoft και το Messenger… Το οτι κολλησε μια φορα το Messenger δεν παει να πει οτι κολλαει παντα…ελεος….

 3. Συγγνώμη παραδίδουν τα Ελληνικά ταχυδρομεία γράμματα το Σάββατο; Η μπορείς να πας να παραλάβεις δέμα; Όχι τίποτα αλλά για να δούμε και την αντίστοιχη σύγκριση υπηρεσιών. Εδώ αμάν κάναμε για να έχει κάποια καταστήματα των ΕΛΤΑ να δουλεύουν και απογεύματα. Η ταχυμεταφορική είναι μια λύση αλλά με αναντίστοιχο κόστος ιδίως σε απλή αλληλογραφία. Στο εξωτερικό class 1 αλληλογραφία παραδίδεται την επόμενη, και η class 2 σε 2-3 εργάσιμες. How that sounds?

  • Έχουν σκάσει και λογαριασμοί και ειδοποιήσεις για παραλαβή δέματος το Σάββατο αρκετές φορές.

   • Hmmm…
    That is progress! ;-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons