iPhone MMS στην Αμερική, εντάξει και τί έγινε;

by Stefanos Kofopoulos • On 01-10-2009 • AT 8:37 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone MMS

Τελικά η AT&T έδωσε στους Αμερικανούς αυτό που φαινομενικά έλειπε από το iPhone τα τελευταία 3 χρόνια: την δυνατότητα αποστολής και λήψης MMS. Ως αποκλειστικός πάροχος iPhone για 300 εκατομμύρια Αμερικανών, η AT&T έπρεπε να αναβαθμίσει το δίκτυο ώστε να αντέξει την επιπλέον κίνηση από την μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο μέσω MMS ενώ την ίδια ώρα πάλευε με τα προβλήματα λήψης και ποιότητας του δικτύου της.

Οι Αμερικανοί έχουν πλέον MMS στο iPhone, υπηρεσία που οι Ευρωπαίοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εδώ και χρόνια. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που ξόδεψαν τεράστια ποσά σε άδειες χρήσης δικτύων 3G και πόνταραν στην εμπορική επιτυχία των MMS και της βίντεο κλήσης. Σημαντικός λόγος της αποτυχίας του MMS ήταν το κόστος γιατί στην πραγματικότητα το κινητό λαμβάνει και στέλνει δεδομένα που μετά από μερικά MMS αθροίζουν ένα σεβαστό ποσό Megabytes που πριν από 2 χρόνια κόστιζαν πολύ ακριβά.

Ένας ακόμα παράγοντας της αποτυχίας των MMS ήταν το υψηλότερο σε σύγκριση με το SMS entry barrier. Ο χρήστης έπρεπε να έχει ρυθμίσει σωστά τα gateways για την λήψη και αποστολή δεδομένων. Για να στείλει MMS έπρεπε να επιλέψει φωτογραφία ή βίντεο, να γράψει το θέμα και στην συνέχεια να γράψει το κείμενο του μηνύματος. Η διαφορά με το SMS είναι περισσότερο από εμφανής. Το SMS απλά δούλευε και απαιτούσε μόνο εισαγωγή κειμένο και πάτημα στο κουμπί αποστολή.

iPhone MMS

Είναι πιθανό το iPhone να αλλάξει τα δεδομένα και να γεμίσει τα ταμεία της AT&T και της Apple ακόμα περισσότερο. Το εκνευριστικά απλό interface του iPhone OS, τις ρυθμίσεις πλέον να λειτουργούν χωρίς παρέμβαση του χρήστη και το πεδίο Θέμα απενεργοποιημένο ως προεπιλογή στο λειτουργικό (Settings > Messages > Show Subject Field > OFF), η Apple έχει φέρει το MMS όσο πιο κοντά γίνεται στον SMS.

Ο iPhone πλυθησμός της Αμερικής με την εντελώς διαφορετική κουλτούρα και χρεώσεις στην αποστολή αλλά και λήψη μηνυμάτων, θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για το μέλλον υπηρεσιών σε δίκτυα 4ης γενιάς και όσο αποτελεσματικά μπορεί να δράσει το προϊόν πάνω στην τεχνολογία και τα έσοδα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάτσε να βγάλω το Nokia 3510i να του στείλω όσα θέλουν, χαχα.

  • Δεν το κατάλαβα αυτό..

 2. Υποθέτω πως θέλει να πει ότι ακόμα και ένα τόσο παλιό μοντέλο nokia είναι ικανό να στείλει mms!

  • Ναι, σωστά αλλά το θέμα δεν ήταν το iPhone μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον αλλά η AT&T και το δίκτυο της. Για να δούμε τι νούμερα θα ανακοινώσουν σε μερικούς μήνες.

 3. Οι Αμερικάνοι γενικώς είναι πολύ πίσω στην κινητή τηλεφωνία. Πριν κανα 6μηνο που ήμουν στο Ορλάντο μου έκανε εντύπωση οτι πολλοί χρησιμοποιούσαν κινητά motorola με την κεραία που βγαίνει απο πάνω (σαν ραδιοφώνου). Αυτα δηλαδή που είχαμε εδώ πριν 10 χρόνια.

  • Δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά GSM δίκτυα αλλά και CDMA για αυτό και η διαφορά

 4. Ίσως από την άλλη να είναι πια αργά για το mms, με την έννοια ότι τώρα πια το multimedia περιεχόμενο διακινείται στο web, στο facebook ή και με e-mail. Και στο iphone αυτοί οι τρόποι παρέχονται εδώ και καιρό, είναι πιο προσιτοί και μάλλον πιο κοντά στη φιλοσοφία του απ’ ότι το mms.

  • Για να δούμε, είμαι πολύ περίεργος για τα στατιστικά της ΑΤ&Τ

 5. Επίσης έχω την εντύπωση ότι τα κινητά με την κεραία μάλλον πρέπει να είναι τα παλιά αναλογικά, τα λεγόμενα 1ης γενιάς δίκτυα. CDMA χρησιμοποιείται στα 3ης γενιάς δίκτυα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons