Το urlBorg πέθανε. Ζήτω το urlBorg

by Stefanos Kofopoulos • On 14-05-2008 • AT 3:03 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

urlBorg

Το urlBorg άλλαξε URL, εμφάνιση, πλατφόρμα ανάπτυξης και φιλοξενίας για να υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες requests για short URLs. Με απλά λόγι, η υπηρεσία τρέχει πλέον πάνω στο Google App Engine και δημιουργεί πολύ μικρές διευθύνσεις από μεγάλες. Πχ

Η διεύθυνση https://www.pestaola.gr/titanas-turns-28/ μέσα από το urlBorg αντιστοιχεί σε αυτή .Η διαφορά στο μήκος είναι εμφανής κατι που εξυπηρετεί όταν θέλουμε να στείλουμε SMS ή Tweets με τον περιορισμό των 160 ή 140 χαρακτήρων. Ακόμα και σε emails μερικές φορές τα μακρυά URL κόβονται επειδή πρέπει να αλλάξει γραμμή.

Οι developers θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στο API ενώ όλοι οι άλλοι να κάνουν κλικ εδώ και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία που συνεχίζει να προσφέρει redirect ακόμα και μετά το ενδεχόμενο κλείσιμο της!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Thanks! :-)

  2. Εγώ χρησιμοποιώ πάντως για την ίδια δουλειά το tinyurl.com

  3. Το ότι την συγκεκριμένη υπηρεσία την έχει δημιουργήσει ο δικός μας Παναγιώτης Βρυώνης είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του ελληνικού web τοπίου!
    Συγχαρητήρια Παναγιώτη και ότι καλύτερη για τις επόμενες κινήσεις σου!
    Άνθρωποι όπως ο vrypan, o Τιτάνας (και πολλοί άλλοι που θα κάναμε μια μεγάλη λίστα για να χωρέσουν) ασχολούνται με τόση όρεξη στην Ελληνική “σκηνή” πρέπει να μας γεμίζει ελπίδες για το μέλλον του ΙΤ!
    Grats και keep up!

  4. Μπράβο vrypan! Πολύ ωραία υπηρεσία.. χρησιμοποιούσα tinyurl αλλά το urlborg απλά “αναπτύχθηκε με το σωστό τρόπο” με αποτέλεσμα να το αφήσει πίσω.

Top

Show Buttons
Hide Buttons