Αναβάθμιση στα Windows 8.1 Preview από το αρχείο .iso

by dtonias • On 02-07-2013 • AT 7:50 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας από τα Windows 8 στα Windows 8.1 Preview χρησιμοποιώντας το αρχείο .iso, δείτε όλα τα βήματα στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό how-to.

Η διαδικασία αναβάθμισης των Windows 8 στα Windows 8.1 Preview με τη χρήση του αρχείου .iso που διέθεσε η Microsoft για όλους είναι μία από τις προτεινόμενες μεθόδους εγκατάστασης του νέου λειτουργικού. Ιδιαίτερα για τους χρήστες που δε διαθέτουν τα Windows 8 σε μία από τις 13 διαθέσιμες γλώσσες της δοκιμαστικής έκδοσης, αυτή είναι και η μόνη λύση εκτός φυσικά της καθαρής εγκατάστασης των Windows 8.1 Preview.

Πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τα απαραίτητα backup των δεδομένων σας σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Μη ξεχνάτε ότι πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση και όχι το τελικό προϊόν που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι προφανώς μεγαλύτερες.

Επίσης, δείτε ότι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αναβάθμιση στα Windows 8.1 Preview για να λύσετε ορισμένες απορίες που πιθανόν να έχετε.

Αναβαθμιση απο Windows 8 σε Windows 8.1 Preview απο το iso

Αρχικά, θα χρειαστεί να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το .iso αρχείο εγκατάστασης από την ιστοσελίδα της Microsoft. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την αντίστοιχη έκδοση 32-bit ή 64-bit με την ήδη εγκατεστημένη έκδοση των Windows 8.

Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου .iso πατήστε διπλό κλικ για να φορτωθεί αυτόματα ως εικονικός δίσκος εμφανίζοντας παράλληλα το φάκελο με τα περιεχόμενα του. Εδώ, πατήστε διπλό κλικ στο αρχείο setup.exe για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης στα Windows 8.1 Preview.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Αφού φορτωθούν τα απαραίτητα αρχεία θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις που θα χρειαστούν για την αναβάθμιση. Καλό θα ήταν να είστε ήδη συνδεδεμένοι στο internet.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κωδικό προϊόντος της έκδοσης Preview. Ο κωδικός είναι: NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Αποδεχτείτε τους όρους χρήσης τικάροντας την επιλογή I accept the licence terms και πατώντας στο κουμπί Accept για να συνεχίσετε.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Στο επόμενο βήμα θα χρειαστεί να επιλέξετε ποια από τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν κατά την αναβάθμιση στα Windows 8.1 Preview. Οι συγκεκριμένες επιλογές διαφέρουν ανάλογα με την βασική γλώσσα εγκατάστασης των Windows 8. Αν η γλώσσα εγκατάστασης πχ. Ελληνικά δεν είναι μία από τις 13 διαθέσιμες γλώσσες της δοκιμαστικής έκδοσης δε θα μπορείτε να διατηρήσετε εφαρμογές και ρυθμίσεις κατά την αναβάθμιση παρά μόνο τα προσωπικά σας αρχεία, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Διαφορετικά, αν για παράδειγμα αναβαθμίζετε το λειτουργικό από την αγγλική έκδοση των Windows 8 θα υπάρχει μία ακόμη επιλογή Keep Windows settings, personal files and apps που θα σας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Τέλος, η επιλογή Nothing θα πραγματοποιήσει καθαρή εγκατάσταση διαγράφοντας όλα τα δεδομένα των Windows 8.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Αφού ολοκληρώσετε την προηγούμενη επιλογή ο οδηγός αναβάθμισης είναι πλέον έτοιμος να ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 8.1 Preview στον υπολογιστή σας. Πατήστε στο κουμπί Install για να ξεκινήσετε.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Η διαδικασία αναβάθμισης βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο υπολογιστής θα πραγματοποιήσει ορισμένες επανεκκινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια χωρίς ωστόσο να χρειαστεί τη δική σας παρέμβαση.

Αναβάθμιση στα Windows 8.1 από το αρχείο .iso

Στο τελικό στάδιο θα εμφανιστούν τα βήματα OOBE (Out of the box experience) μέσω των οποίων θα χρειαστεί να καθορίσετε ορισμένες ρυθμίσεις για τα Windows 8.1 Preview, όπως το όνομα υπολογιστή, ο λογαριασμός χρήστη, η ζώνη ώρας, κλπ. Τα συγκεκριμένα βήματα είναι ίδια και τα έχουμε περιγράψει στον αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης των Windows 8.1, από το σημείο επιλογής φόντου και ονόματος υπολογιστή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. οταν λεμε οτι μπορει να κρατησει τα προσωπικα αρχεια εννοουμε μονο αρχεια τυπου εικονες/τραγουδια κτλ?
  και ολες οι εφαρμογες και τα προγραμματα που εχουμε εγκαταστησει θα πρεπει αν τα βαλουμε απο την αρχη?

  διοτι αν ισχυει αυτο δεν εχω καμια διαθεση να τα βαλω ολα απο την αρχη και μπορω να περιμενω μεχρι να βγει η κανονικη εκδοση 8.1.
  ποτε προβλεπεται να μπορουμε να κανουμε αναβαθμιση στα 8.1 χωρις να χασουμε τπτ απολυτως?

  • Προσωπικά αρχεία εννοούμε αυτά που βρίσκονται στους φακέλους χρήστη και θα μπορούν να ανακτηθούν από τον φάκελο Windows.old μετά από την αναβάθμιση. Οι εφαρμογές θα πρέπει να εγκατασταθούν ξανά, ναι.

   Εννοείται να περιμένεις την επίσημη κυκλοφορία, θα μπορείς να αναβαθμίσεις χωρίς να καταργηθεί οτιδήποτε κατά τη διαδικασία. Υπολογίζεται κάπου τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία ακόμη.

Top

Show Buttons
Hide Buttons