Διαφήμιση Mac από το 1983, η Apple ήταν πάντα η ίδια

by Stefanos Kofopoulos • On 13-08-2012 • AT 9:17 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Διαφήμιση Mac από το 1983, η Apple ήταν πάντα η ίδια

Το 1983 η Apple ήταν περίπου η εταιρεία που ξέρουμε και σήμερα. Μόνο που τότε η εταιρεία μόλις ξεκινούσε να κατασκευάζει υπολογιστές για τους πολλούς, δεν είχε δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, ούτε δικαστικές διαμάχες για το μέλλον της βιομηχανίας των κινητών τηλεφώνων. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, οι μηχανικοί της Apple γέρασαν, ο Steve Jobs πέθανε αλλά το πάθος για δημιουργία παραμένει το ίδιο – τουλάχιστον όσο ζούσε ο Jobs.

Το σύντομο βίντεο που ακολουθεί, δείχνει ξεκάθαρα πως η αγάπη αυτών που δούλεψαν για το Mac είναι η ίδια αγάπη που είχε και η Apple μετά την επιστροφή του Steve Jobs και μέχρι τον θάνατο του. Οι μηχανικοί μιλάνε περήφανα για το δημιούργημα τους, πως αλλάζει τα δεδομένα και πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος εξαιτίας του νέου Mac.

Είναι σαν να βλέπεις σύγχρονα διαφημιστικά με τον Jonathan Ive ή τον Steve Jobs στην σκηνή να παρουσιάζει το νέο δημιούργημα της Apple. Όπως είχε πει ο ίδιος, μετά την επιστροφή του στην Apple, η Apple έπρεπε να θυμηθεί ποια ήταν – γιατί η εταιρεία είχε ξεχάσει πως είναι η Apple.

Πέρασαν 29 χρόνια από το γύρισμα του βίντεο για την παρουσίαση του Mac και λίγα έχουν αλλάξει σε αυτό που νιώθει ο κόσμος που δημιουργεί Apple προϊόντα. Στην βιογραφία του Steve Jobs, ο Walter Isaacson αναφέρει ότι σχεδόν όλοι όσοι δούλεψαν για τον Mac θα το έκαναν ξανά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Apple και παρά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Steve Jobs.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό που διακρίνει την Apple είναι ο “δικός της δρόμος”. Αυτή τον χαράσει και μόνο αυτή τον ακολουθάει. Αυτό κάνει την Apple ξεχωριστή. Αν ήταν απλά “άλλη μία Microsoft” θα έχανε οικτρά… Οπότε πρέπει να έχει το “δικό της γήπεδο” για να παίξει…

  • Ετσι ακριβως ειναι…

 2. Αν ήταν άλλη μια microsoft δεν θα χωρούσε και θα είχε χαθεί απο τον χάρτη στο παρελθόν, πριν προλάβει να βγάλει ipod, iphone, ipad. Ο λόγος που δεν κυριάρχησε η apple είναι οτι ήθελε να υπάρχει μόνη της στο παιχνίδι, δεν της βγήκε και γι αυτό τα mac έχουν ταβάνι στις πωλήσεις και αγοράζονται μόνο απο λίγους, εκ των οποίων άλλοι όντως τα αξιοποιούν επαγγελματικά αλλά πολλοί αρέσκονται στο λογότυπο που φωσφορίζει και νιώθουν cool. Και με την τακτική που ακολουθεί αν συνεχίσει να την ακολουθεί πιστέυω οτι κάποια στιγμή θα χάσει το παιχνίδι και στο mobile κομμάτι αφού δεν μπορεί να έχει πάντα έναν άσσο στο μανίκι, ασχέτως με το ποιός είναι ceo ή μηχανικός ή σχεδιαστής.

  • Σε πολλά απο αυτά που είπες συμφωνώ. Ειδικά στο αν η Apple μπλεκόταν στα πόδια της Microsoft. Αν και νόμιζω πως η Apple έχει αρκετά πανέξυπνα μυαλά και (ευτυχώς) πιστεύω πως θα συνεχίσει να βγάζει άσσους απο το μανίκι της, όπως ακριβώς κάνει μέχρι τώρα.

   Τρώγοντας έρχεται η όρεξη… :)

   • Apple και Microsoft ξεκίνησαν μαζί και είχαν σχέση εξάρτησης η μία από την άλλη. Αν δεν ήταν η Apple η Microsoft δεν θα είχε βγάλει πολλά από τα χρήματα από την floating point BASIC και η Apple θα είχε μείνει με την απλή BASIC του Wozniak και ελάχιστες πωλήσεις. Η συνέχεια είναι γνωστή μέχρι το δάνειο κλπ

Top

Show Buttons
Hide Buttons