Εφαρμογές Universal Windows στο Xbox One από το καλοκαίρι

by Nikos Kaimakamis • On 17-03-2016 • AT 12:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

universal-windows-apps-xbox

Από το φετινό καλοκαίρι οι developers θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές που θα τρέχουν στα Windows και το Xbox One. 

Αυτή είναι η στιγμή της ενοποίησης της gaming με την υπολογιστική πλατφόρμα της Microsoft, καθώς στο Game Developers Conference στο Σαν Φρανσίσκο, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι Universal Windows εφαρμογές θα μπορούν να τρέχουν και στο Xbox One. Μία άλλη σημαντική έκδοση από το στρατόπεδο της Microsoft είναι το γεγονός ότι το Windows Store και το Xbox Store θα ενωθούν σε μία κοινή πλατφόρμα.

Αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες στο πλαίσιο του Microsoft Build, αργότερα μέσα στο χρόνο, ενώ όλοι οι developers βλέπουν με ενδιαφέρον την κίνηση της Microsoft να ανοίξει το περιβάλλον του Xbox One για τις Universal εφαρμογές που τρέχουν σε όλες τις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι developers θα μπορούν να δημιουργούν μία κοινή εφαρμογή που θα μπορεί να τρέχει τόσο σε smartphones και tablets, όσο και σε Windows σταθερούς και φορητούς υπολογιστές και τώρα και στο Xbox One. Εννοείται πως κάτι τέτοιο ανοίγει νέες ενδιαφέρουσες δυνατότητες για τους δημιουργούς που μπορούν να προσεγγίσουν έτσι ένα ευρύτερο κοινό με τις εφαρμογές που θα δημιουργήσουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons