Ειρήνη στο διάστημα από την COPUOS

by Stefanos Kofopoulos • On 15-03-2007 • AT 9:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

space debris

Δεν ξέρω αν έχω ακούσει κάτι περισσότερο εντυπωσιακό για τα Ηνωμένα Έθνη και παράλληλα τόσο άσχρηστο όσο το Committee on the Peaceful Uses of Outer Space (COPUOS). Η δουλειά της επιτροπής είναι να παρατηρεί τι γίνεται στο διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς.

[…] review the scope of international cooperation in peaceful uses of outer space, to devise programmes in this field to be undertaken under United Nations auspices, to encourage continued research and the dissemination of information on outer space matters, and to study legal problems arising from the exploration of outer space

Όλα καλά και όμορφα αυτά, ειδικά στην περίπτωση που έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κάποιοι θυμήθηκαν την ύπαρξη της COPUOS επειδή η Κίνα κάνει μαγκιές. Λες και το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών μόλις εμφανίστηκε!

Ομολογώ ότι παρά τις εκατοντάδες τηλεοπτικές εκπομπές και μερικά βιβλία που έχω διαβάσει για το διάστημα, πότε δεν άκουσα για την COPUOS της οποίας η επίσημη σύσταση χρονολογείται από το 1959.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons