Η απεργία των σεναριογράφων του Hollywood

by Stefanos Kofopoulos • On 09-11-2007 • AT 3:28 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

United Hollywood

Οι σεναριογράφοι του Hollywood απεργούν γιατί δεν πληρώνονται από την online προβολή των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών την ίδια ώρα που τα στούντιο και τα site βγάζουν λεφτά από διαφημίσεις και χρησιμοποιούν την δικαιολογία ότι η προβολή μερικών επεισοδίων online είναι promo. Οι σεναριογράφοι ζητούν και την αλλαγή πληρωμής από τις ενοικιάσεις DVD. Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Hollywood με αλλαγές στα προγράμματα των καναλιών και ακυρώσεις σειρών όπως το 24 για αυτή την χρόνια. Το United Hollywood δίνει ένα δύσκολο αγώνα που χαρακτηστικά περιγράφουν ως εξής:

Frankly, because the companies won’t sit down and seriously negotiate with our union about new media. This single issue is the key to future of our industry and a work stoppage lets the companies know how serious we are about getting a fair deal.

New media δικαιοσύνη ζητούν, σε ένα επάγγελμα με 48% ανεργία που όμως ανάγκασε το Hollywood να τα βρει σκούρα. Δείτε το βίντεο που εξηγεί καλύτερα από μένα τι ζητάνε οι σεναριογράφοι και γιατί.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τη μία έχουν δίκιο, από την άλλη δεν είναι η λύση η αύξηση των ποσοστών τους απλώς. Τα online media κάποια στιγμή θα “καταβροχθίσουν” τα παραδοσιακά, το θέλουν ή δεν το θέλουν οι εταιρίες. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα σχήμα του στυλ “για να παρακολουθήσετε το τάδε επεισόδιο δώστε ένα ευρώ” από το οποίο ξέρω τι θα πάει στις εταιρίες και τι στους συντελεστές. Εξω το εφαρμόζουν στα online. Εδώ γιατί δεν έχουν δώσει ακόμα δικαιώματα; Για να κυνηγάνε όποιον κατεβάζει “παράνομα” το prison break ή δεν θέλει να μέίνει στο season 1 του heroes που τώρα ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα; Ουφ! Αν το season 2 του heroes προβαλλόταν επί πληρωμή κάπου, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα πλήρωνα!

Top

Show Buttons
Hide Buttons