Unicab, το taxi του μέλλοντος

by dkalo • On 02-06-2010 • AT 3:54 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτοκίνητα

Unicab Concept

Στην Νέα Υόρκη ψάχνουν ήδη το όχημα που θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα taxi στους δρόμους της πόλεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η αλλαγή, είναι τα νέα taxi να ταιριάζουν περισσότερο στην εποχή μας και να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες. Γι αυτό έχουν ξεκινήσει και έναν διαγωνισμό που ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει.

Η πιο εντυπωσιακή ιδέα μέχρι στιγμής είναι το Unicab. Τι όμως είναι ακριβώς το Unicab? Σίγουρα ένα πολύ περίεργο όχημα σε πρώτη όψη. Αν όμως κάποιος ξεπεράσει αυτό το γεγονός, το πιθανότερο είναι ότι θα δει ότι πρόκειται για την λύση στο πρόβλημα των taxi, τόσο στην Νέα Υόρκη αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Άφθονοι χώροι για 4 άτομα ενώ υπάρχει ειδικά σχεδιασμένη μπάρα για να μπορούν να επιβιβάζονται άτομα με αμαξίδια χωρίς καμία δυσκολία. Ακόμα, οι επιβάτες θα βλέπουν στις εσωτερικές οθόνες όλο το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει ο οδηγός αλλά και τα αξιοθέατα που υπάρχουν κατά την διάρκεια της διαδρομής.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την πολύ καλή εκμετάλλευση των χώρων του αυτοκινήτου, γίνεται εμφανές ότι πρόκειται για ένα όχημα ιδιαίτερα πρακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ακόμα, σκοπός είναι να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα τόσο το κόστος κτήσης του Unicab όσο και το κόστος χρήσης.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα παραπάνω από πληροφορίες για ένα Concept που έχουμε δει μόνο σε σχέδια στο χαρτί. Σίγουρα κάποια στιγμή το Unicab θα γίνει πραγματικότητα, το θέμα είναι μετά από πόσο καιρό θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους όλου του πλανήτη..

Unicab Concept

Unicab Concept

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελπιζω αν ειναι το ταξι του μελοντος το οποιο βρισκω σουπερ να μην το φερουν ελλαδα γιατι οι ταριφες θα ανακαλυψουν την 4πλοι κουρσα!!!!!!!!!!!

  • Καλά φίλε, άστο… γιατί οι απλοί οδηγοί ΙΧ και όχι οι “ταρίφες” (λέξη που πραγματικά με αηδιάζει) έχουν σωστή διαπαιδαγώγηση στους δρόμους της Ελλάδας? Πές μου το αυτό και θα γελάω μέχρι αύριο…

   Απο την άλλη, δεν άκουσα στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο πως οι “ταρίφες” φάγανε δισεκατομμύρια ευρώ… ΑΛΛΟΙ τα φάγανε… με γραβάτα και sport αυτοκίνητα…

   PS : Δεν είμαι οδηγός ταξί έτσι… ? για να μην παρεξηγούμαι.. αλλα όταν ακούω ή διαβάζω τέτοια σχόλια σκέφτομαι πως καλύτερα να τρωγώμαστε με αυτούς που πρέπει και όχι μεταξύ μας… Αυτό θέλουν…

 2. αχχααχαχχααχχαχααχχα ωραίος!

  Ωραίο concept, στην Αγγλία πάντως υπάρχουν ταξί που μπορούν να επιβιβαστούν άτομα με αμαξίδια.

 3. Απάνθρωπο θα το χαρακτήριζα με μια λέξη, αχ που είναι οι Γάλλοι που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους πειραματισμούς με περίσσια επιτυχία.
  Δε σου μιλά το όλο σχέδιο δεν έχει το πάρε με μια βόλτα.
  Βάζω στοίχημα ο σχεδιαστής είναι επηρεασμένος από μεγάλα μέσα μεταφοράς πχ. λεωφορεία, νοιώθω ότι έβλεπε τον τεράστιο ενιαίο αποθηκευτικό χώρο τους στην άκρη του μολυβιού του.

 4. Ένα πολύ ωραίο video για να αγγλικά taxi και πόσο βολικά είναι για άτομα με δυσκολία κίνησης.

Top

Show Buttons
Hide Buttons