Αντίο στο Ubuntu Edge smartphone, ήταν ωραίο το όνειρο

by Stefanos Kofopoulos • On 22-08-2013 • AT 2:27 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Αντίο στο Ubuntu Edge smartphone, ήταν ωραίο το όνειρο

Η προσπάθεια γα δημιουργία του πρώτου Ubuntu Edge smartphone απέτυχε και αυτό είναι καλό. Ο στόχος των 32 εκατομμυρίων δολαρίων αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολος για την Canonical και τους φίλους του Ubuntu σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά η ιδέα ήταν απλή. Με την βοήθεια του κόσμου η Canonical θα σχεδίαζε και θα κατασκεύαζε το πρώτο Ubuntu Edge smartphone, φτιαγμένο εξολοκλήρου με το Ubuntu ως οδηγό. Τα χαρακτηριστικά του Ubuntu Edge περιελάμβαναν multi-core επεξεργαστή, οθόνη 4.5 ιντσών με HD 720p ανάλυση, 4GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και LTE. Το κόστος υπολογίστηκε στα 32 εκατομμύρια δολάρια και κάπως έτσι ξεκίνησε η καμπάνια στο Indiegogo.

Τελικά η πραγματικότητα προσγείωσε την Canonical στα 20 εκατομμύρια δολάρια και την αποτυχία της προσπάθειας. Το Ubuntu Edge smartphone δεν θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2014 γιατί δεν συγκέντρωσε τους απαραίτητους πόρους. Το όνειρο υπάρχει αλλά κάπου εκεί συναντά την πραγματικότητα και το ταξίδι τελειώνει.

Η αποτυχία του Ubuntu Edge smartphone είναι καλό πράγματα για την κοινότητα του Ubuntu. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι hackers και το ανθρώπινο δυναμικό θα υποστηρίζει και θα βρίσκεται πίσω από το Ubuntu Linux για desktop και servers. Προς το παρόν τουλάχιστον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομιζω θα επανελθουν με πιο λογικες απαιτησεις σε χρηματα. Παντως το ολο κονσεπτ ειναι πολυ ενδιαφερον.

  2. κατά τη γνώμη μου φταίει η ίδια η εταιρεία μιας και άνετα θα μπορούσε να βάλει η ίδια τα χρήματα και απλώς να δέχεται προπαραγγελίες (με χρήματα φυσικά)..
    Και μη πει κανείς ότι δεν τα είχε τα 32 εκατομμύρια!!!! ;)

    • Πιστεύω ότι όχι μόνο τα είχαν αλλά δεν ήθελαν να τα ξοδέψουν εκεί γιατί θα τα “πλήρωνε” το άλλο Ubuntu, οπότε επέλεξαν την καμπάνια και το crowdfunding

Top

Show Buttons
Hide Buttons